reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Niskie bhcg

Margola1986

Fanka BB :)
Witam.
Potrzeby porady. Mianowicie ostatnio miesiączkę miałam 1 listopada. Cykle nie regularne od 30-35 dni. Robiłam testy bladziutke kreski.
Bhcg 38dc -22,6
40 dc- 46
Jestem po paru poronieniach, ciążach biochemicznych.
I teraz nie wiem czy to może że owulacja była tak późno. Jeśliby tak to kiedy doszło do implantacji. Nie wiem czy jest sens iść do lekarza z tak niskimi wartościami. Nic nie zobaczy. Czy z tego coś będzie. Strasznie małe wartości bhcg jak na ten dzień cyklu

reklama
Albo późno owulacja albo ciąża nie rokująca. Najlepiej zrobić kolejny przyrost bety i dorzucić progesteron 🤞 jak będzie ładnie rosło to dopiero do lekarza, teraz niewiele lekarz będzie mógł powiedzieć

Witam.
Potrzeby porady. Mianowicie ostatnio miesiączkę miałam 1 listopada. Cykle nie regularne od 30-35 dni. Robiłam testy bladziutke kreski.
Bhcg 38dc -22,6
40 dc- 46
Jestem po paru poronieniach, ciążach biochemicznych.
I teraz nie wiem czy to może że owulacja była tak późno. Jeśliby tak to kiedy doszło do implantacji. Nie wiem czy jest sens iść do lekarza z tak niskimi wartościami. Nic nie zobaczy. Czy z tego coś będzie. Strasznie małe wartości bhcg jak na ten dzień cyklu
Ale ta beta rośnie dobrze. Po prostu mogłaś mieć później owulację. Trudno przewidzieć i nie ma sensu teraz iść do lekarza.

Skoro masz nieregularne cykle, to zapewne także nie wiesz jak długa jest Twoja faza lutealna, ani kiedy była owulacja.
Jest duże prawdopodobieństwo, że miałaś ją dość późno, bo jeśliby liczyć standardowo 14 dni na fazę lutelaną, to owulacja byłaby ok 24dc (czyli gdzieś w okolicach 24.11) - czy pasuje Ci ta data do jakiegoś stosunku, z którego mogłaby być ciąża?

Powtórz sobie przyrosty brty po weekendzie,nie ma narazie sensu robić USG - najwyżej konsultacja ale to jest tak wcześnie,że ginekolog - jak dobrze - zapisze progesteron - może też go sobie zbadaj :)
Wiem ,że strach Cię teraz zawładnął ale przy takich cyklach nie ma żadnej pewności,kiedy doszło do zagnieżdżenia. Wartości świadczą o bardzo wczesnej ciąży, przyrost jest - co prawda nie spektakularny- ale jest.
Niestety - muszę to napisać - musisz uzbroić się w cierpliwość 🫂🍀
Powtórz sobie badania bety i prog , skonsultuj z ginekologiem i w na początku stycznia na usg:)

Skoro masz nieregularne cykle, to zapewne także nie wiesz jak długa jest Twoja faza lutealna, ani kiedy była owulacja.
Jest duże prawdopodobieństwo, że miałaś ją dość późno, bo jeśliby liczyć standardowo 14 dni na fazę lutelaną, to owulacja byłaby ok 24dc (czyli gdzieś w okolicach 24.11) - czy pasuje Ci ta data do jakiegoś stosunku, z którego mogłaby być ciąża?
Pasuje idealnie dzień wcześniej seks. Tylko strasznie małe te wartości bhcg jak na 40 dc

Jutro idę powtórzyć bhcg i zrobię przy okazji progesteron. Jak będzie rosła to tak czy inaczej w poniedziałek ginekolog bo muszę mieć zastrzyki z heparyny,. Najgorsze to czekanie co dalej się wydarzy

reklama
Jutro idę powtórzyć bhcg i zrobię przy okazji progesteron. Jak będzie rosła to tak czy inaczej w poniedziałek ginekolog bo muszę mieć zastrzyki z heparyny,. Najgorsze to czekanie co dalej się wydarzy
Ten czas w zawieszeniu jest najgorszy - sama niedawno miałam ciążę ektopową i wiem jak czas stoi w miejscu,gdy się czeka na wyniki.
Trzymam kciuki żeby wszystko szło w dobrą stronę i przytulam 🫂✊🏼

Ale to że to 40dc to nic nie oznacza. Bo kluczowe jest, kiedy odbyła się owulacja.
A jak sama pisałaś zdarzają Ci się dłuższe cykle. Zbadaj sobie przyrost jeszcze w 42dc i jak dziewczyny piszą - dodatkowo progesteron. Do lekarza najlepiej najwcześniej iść jak beta ma min. 1000-1500

Ja natomiast miałam zupełnie odwrotnie, bo przy cyklach 30 dniowych, w ciążę zaszłam ze stosunku w 7dc w okresie teoretycznie niepłodnym. A jednak musiałam mieć wówczas owulację.

reklama
Do góry