reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Niskie bhcg

Margola1986

Fanka BB :)
Witam.
Potrzeby porady. Mianowicie ostatnio miesiączkę miałam 1 listopada. Cykle nie regularne od 30-35 dni. Robiłam testy bladziutke kreski.
Bhcg 38dc -22,6
40 dc- 46
Jestem po paru poronieniach, ciążach biochemicznych.
I teraz nie wiem czy to może że owulacja była tak późno. Jeśliby tak to kiedy doszło do implantacji. Nie wiem czy jest sens iść do lekarza z tak niskimi wartościami. Nic nie zobaczy. Czy z tego coś będzie. Strasznie małe wartości bhcg jak na ten dzień cyklu

reklama
reklama
Robiłam dziś bhcg i wyszlo 123. Dziś jest

Dziś bhcg wzrosło z 46 do 123.
Progesteron 4,44 ng/ml i nowe wiem czy to jest ok
Nie, progesteron wskazuje, że ciąża się nie utrzyma. Kontroluj betę, moze zacznie spadac. Jak nie, to jest ryzyko ciąży pozamacicznej. Ja bym jeszcze zbadała po weekendzie i jak dalrj urosnie to do ginekologana szybko.

PS. Ja bym sie tu nie zgadzala na zaden dodatkowy progesteron.

Nie, progesteron wskazuje, że ciąża się nie utrzyma. Kontroluj betę, moze zacznie spadac. Jak nie, to jest ryzyko ciąży pozamacicznej. Ja bym jeszcze zbadała po weekendzie i jak dalrj urosnie to do ginekologana szybko.

PS. Ja bym sie tu nie zgadzala na zaden dodatkowy progesteron.
Przez głowę też mi przeszło pozamaciczna. Ale czy prz CP beta by tak rosła

Przez głowę też mi przeszło pozamaciczna. Ale czy prz CP beta by tak rosła
U mnie właśnie przy cp beta tak rosła, np raz z 33 do 36 w ciągu doby a później nagle prawidłowy przyrost, za chwilę znowu tyle co nic i tak się to kręciło. Niestety nie wiem, jaki miałam wtedy progesteron, bo nie wiedziałam, że warto zbadać. U Ciebie faktycznie źle to wygląda, ten progesteron jest bardzo niski

Ja również nie polecam brania progesteronu dopóki zarodek nie uwidoczni się w macicy.
Beta rośnie ładnie, ale jak dziewczyny napisały progesteron jest niepokojący (powinien być powyżej 10).

Ja bym powtórzyła badanie za 48h.

reklama
Nie biorę na razie nic. W poniedziałek powtórzę betę i proga i wizyta u gina.
Mam nadzieję że jak to jest CP to do poniedziałku nic złego się nie wydarzy chyba🥲

Do góry