reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowy etap w życiu naszej pociechy ....czyli sadzanie na nocniczek:):)

My tez nawet jeszcze nie myslimy o nocniku. Mysle, ze jeszcze stanowczo za wczesnie. Jeszcze przyjdzie czas na nauke... Na razie czas na beztroske.:tak: No i sisianie w pieluszki:-D :-D :-D :-D

reklama
Dziś Martyka zasygnalizowała, że chce iść na nocnik:szok:
Posadziłam ją (ale bez przekonania, bo rano kupkę zrobiła) i.....zostawiła prezent!!!!!! Sama jeszcze nie mogę uwierzyć.:szok: :-D :tak:

Każda mamusia pewnie potrafi ocenić czy dla jej dziecka już czas na nocnik czy nie. Myślę że dzieciaczki w wieku naszych już naprawdę dużo kojarzą, i nawet jeśli jak ktoś tu napisał "nie panują nad zwieraczami", to kojarzą nocnik z konkretną czynnością..a chyba trochę o to chodzi;-)

ja znów się zaczęłam przykładać do systematycznego wysadzania Igi jak zobaczyłam że 2,5-letni synek koleżanki wogóle nie siada na nocnik...I bynajniej nie jest dzieckiem zaniedbanym. po prostu koleżanka twierdzi, że chyba przegapili ten moment kiedy siadał chętnie..

Kasianka- dokładnie tak. Każde dziecko rozwija się indywidualnie. Darię zaczęłam sadzać jak miała skończone 2 lata!!!! Wcześniej nie było takiej potrzeby.

Ja zaczelam sadzac selinke na nocniku ale ona mi z niego ucieka :-D czasami pomaga jak jej czytam bajeczki............. i jeszcze nigdy nic nie zrobila ...... a wrecz ucieka z nocniczka idze w kacik i robi siusiu:szok:
zdazylo mi sie tak kilka razy , nawet jak jej przebieram pieluszke ucieka mi idzie w ten sam kacik i siusia smiejac sie do mnie , raz nawet zrobila tam kupke:szok: postawilam w jej kaciku nocniczek ale niezbyt pomaga

sama nie wiem czy to za wczesnie czy probowac dalej :confused: :confused:

u nas nocniczek nadal jest zabawką i samo posadzenie na nim Kuby graniczy z cudem - bo tak bez pampersa to trzeba koniecznie sprawdzić czy wszystko ok między nogami czy nic nie uciekło ;-)

narazie nocnik jest na nie
poczekamy do lata

u nas nocniczek nadal jest zabawką i samo posadzenie na nim Kuby graniczy z cudem - bo tak bez pampersa to trzeba koniecznie sprawdzić czy wszystko ok między nogami czy nic nie uciekło ;-)

narazie nocnik jest na nie
poczekamy do lata
aqua uwielbiam twoje poczucie humoru:laugh2: :laugh2: :laugh2:

reklama
Do góry