reklama

Nowy Sącz i okolice

Czuje się tak jakby mnie ktoś wyrzuł i wypluł. Od 2 tygodni Młodej czepiają się jakieś choroby. Najpierw Wysoka Gorączka, Czerwone Gardło (diagnoza: zapalenie gardła, zalecanie: antybiotyk) później wysypka ( diagnoza: to jednak była chyba trzydniówka, zalecenie: wapno) na koniec bakterie i białko w moczu (diagnoza: a może ta gorączka była od pęcherza?? hym... zalecenia: furagin). W piątek byłam z wynikami i dalej wyniki złe więc zalecenia: furagin. Szlak by to trafił! Nie ma mojej pediatry, a tej nie ufam za bardzo... z resztą jak widać są chyba ku temu powody... TO WSZYSTKO JESZCZE NIE KONIEC Na deser Młoda za gorączkowała wysoko więc w sobotę na dyżur do przychodni. Tam jakiś lekarz z innej przychodni i stwierdził że u dziecka często jest stwierdzić tylko po czerwonym gardle i gorączce że to zapalenie gardła, bo dziecko krzyczy płacze itp (obeszło by się bez antybiotyku). Według niego to nie wyleczone drogi moczowe i pytał czy robiłam posiew moczu i usg brzuszka. Więc mam zrobić zmienił leki na baktrim i dzisiaj oddałam mocz a jutro już do mojej pediatry.
W sobote Nie spałam prawie w ogóle. Prawi cały czas nosiłam po domu na rękach Młodą. Więc jakby nie było to jakiś spacer z obciążeniem 10 kg. Mój kręgosłup ledwo już ciągnie...
Młoda spała tylko na rękach i nie chciała jeść, pić... bałam się o odwodnienie...płakała tak że aż zapominała połykać śline, krztusiła się itd. Ogólnie masakra... przez 9 miesięcy nie urządzała takich cyrków jak w nocy.
Rano było lepiej o dziwo zjadła cyca i poszła spać. Może już wraca do mnie moje troszkę grzeczniejsze dziecie... no i zdrowsze.
zobacze co z wynikami bo mam odebrać o 15. a jutro do lekarza.

reklama
Bardzo prawdopodobne że gorączka była i nadal jest następstwem zakażenia układu moczowego. Brak apetytu zresztą też. Jak poczytasz o zum-ach to zobaczysz że wachlarz objawów jest bardzo szeroki. Moja córcia np. miała biegunkę, i pediatra stwierdziła że to napewno alergia na mleko i przez ponad tydzień moje dziecko męczyło się ze stanem zapalnym pęcherza !!
Pierwsze podstawowe badanie to ogólne bad. moczu a jeśli to jest niepokojące to wtedy posiew. Na necie też jest wiele rad dotyczących pobierania siku na posiew. Być może Twoja córeczka ma jakąś bakterię w moczu, a furagin absolutnie nie zwalczy bakterii !! Konieczny jest antybiotyk wg antybiogramu z posiewu + kilkutygodniowa kuracja furaginem po zakończeniu antybiotyku.
Powiem Ci jeszcze, że po niespokojnych nocach, wybudzaniu się i płaczu wiedziałam że zaczyna się kolejny zum u mojej córeczki.
Gdybyś miała jakieś pytania to chętnie pomogę :-)

Zuzkus, witaj :-)

Ja rowniez wpadam zeby Wam powiedziec ze u mnie wszystko w porzadku.
Czasu jednak ciagle brak- bo jak sie chwilka znajdzie to lenistwo zaraz wpada na to miejsce i najchetniej klade sie spac lub probuje ogladnac jakis ciekawy film:)))hmm probuje:)))
Zdrowka zycze dla Wszystkich mamusiek i ladnej pogody:tak:.

ps. dzisiaj nasz maly konczy 1 miesiac- achhh jak ten czas leci:)))

cześć mamuśki
u nas leczenia ciąg dalszy... jutro posiew moczu w czwartek badanie ogólne i w następny poniedziałek usg brzuszka i oczywiście leczenie furaginem :)
czasu mało bo ostatnio mam też u siebie córeczkę siostry więc jak jedna śpi to drugą muszę się zająć i wieczorem padam na twarz.

Hejka!
Ostatnio nie zagladam ale czasu i nastroju brak. Maciej ma zapalenie pluc z dusznosciami i innymi przygodami, zastrzyki, inhalacje...dzis byla kontrola na szczescie poszedl na leczenie ale przed nami dluga droga do calkowitego wyleczenia.

Pozdrawiam wszystkie!!!

PS Aga ale ten czas leci...juz miesiac?!

Czesc dziewczynki:) Widze ze cisza nastala na naszym forum- oj sam jakos nie moge sie do kupki pozbierac- z jednym dzieckiem to ja gory przenosilam , szalalam na zakupach- bylam wyspana i w domku wszystko zrobilam.
A teraz mimo ze maly grzeczny to i tak z powodu nocnych wstawan - ciagle czuje sie zmeczona:((( A przy Wiki to wogole mi nie przeszkadzalo:tak:.
Troche sie czuje jak w klatce- no ale mam nadzieje ze to sie ulozy:-).
Pozatym Wiki dostala katarku i zarazila i mnie i malenstwo- dajemy jakos rady ale cos mi sie wydaje ze najgorzej czuje sie mamuska:-D.
Oki zmykam, zycze zdrowka dla wszystkich mamusiek i mam nadzieje ze wszystkie dziciaczki powracaly juz do zdrowka:)))

reklama
hej nowosadeczanki. Jak wasze dzieciaczki reaguja na ta pogode co nas nawiedzala w ostatnim miesiacu? my ju7z z adamem mamy za soba wirusa zoladkowego, teraz meczy nas katar i gardlo...
Pozdrawiam!! Z natloku zajec nie mam za bardzo czasu na nic, a forum widze i tak milczy ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry