reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Objawy 36 tc

Witam , mam pytanie . Może któraś mama miała podobną sytuację. Jestem obecnie w 36 tygodniu, na końcówce dokładnie.
Od dwóch dni mam mocne parcie na dole , w okolicy krocza .
Nie potrafię przez to funkcjonować co jakiś czas się pojawiają skurcze ale nie są regularne. Tak samo jak bóle pleców.
Od wczoraj wciąż korzystam z toalety, ale nie jest to biegunka.
Czy któraś mama miała podobne objawy ? W poniedziałek miałam wizytę i wszystko było dobrze . Szyjka nienaruszona
Dziś jeszcze doszły bóle głowy i osłabienie

reklama
Witam , mam pytanie . Może któraś mama miała podobną sytuację. Jestem obecnie w 36 tygodniu, na końcówce dokładnie.
Nie potrafię przez to funkcjonować co jakiś czas się pojawiają skurcze ale nie są regularne. Tak samo jak bóle pleców.
Czy któraś mama miała podobne objawy ? W poniedziałek miałam wizytę i wszystko było dobrze . Szyjka nienaruszona
Ja jestem w 36+2. Dzisiaj po południu córka się tak ułożyła, że miałam wrażenie że albo się posiusiam, albo urodzę. Ale nie mam skurczy, ani bólu pleców. Jak się martwisz to radzę podejść chociażby na IP żeby sprawdzili czy wszytko ok.

Może dziecko uciskać.
Jesli masz skurcze to lepiej by ktoś zobaczył najlepiej na IP .
BO może być nic a może poród się zaczyna.

Może dziecko już mocno uciskac. Ogólnie jakby bol plecow czy skurcze się nasilały badz czulabys sie źle to lepiej sobie podjechać na IP. Zbadają i najwyżej puszcza do domu. W końcówce to jest wszystko możliwe. Mnie w czwartek ze szpitala odesłali z kwitkiem, a w sobotę wróciłam rodzic. Życzę powodzenia

Ja miałam podobnie od 34 tc, od 36tygodnia mam rozwarcie na 1,5cm. To moja 3 ciąża i raz dostałam w tym czasie takich skurczy, że byłam prawie pewna że za niedługo się poród zacznie 😅 aktualnie skończony 38 tydzień i jest tak spokojnie, że się zastanawiam czy czasem nie będzie wywoływania 🫣
Ale oczywiście to tylko mój przypadek, jeśli Cię coś niepokoi to warto to sprawdzić

Ja miałam podobnie od 34 tc, od 36tygodnia mam rozwarcie na 1,5cm. To moja 3 ciąża i raz dostałam w tym czasie takich skurczy, że byłam prawie pewna że za niedługo się poród zacznie 😅 aktualnie skończony 38 tydzień i jest tak spokojnie, że się zastanawiam czy czasem nie będzie wywoływania 🫣
Ale oczywiście to tylko mój przypadek, jeśli Cię coś niepokoi to warto to sprawdzić

U mnie tak było 🙈🤣

reklama
U mnie też tak było, dziecko mocno cisło w dół, skurcze również czułam, jak pojechałam do szpitala to już rozwarcie miałam na 4cm. Urodziłam 36+4 z tym ,że ja miałam niewydolność szyjki macicy w pierwszej ciąży.

Do góry