reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy i samopoczucie w ciąży i po ciąży

Mi najpierw szybko zlecial czas, potem sie dluzylo, potem znow szybko i teraz znow dluzy sie i dluzy i dluuuzzzyyy....
Odkad Maly sie przekrecil to strasznie napiera glowka tam , nawet jak siedze i kobie nozkami po zebrach z prawej stony:baffled:

reklama
u mnie dziś 35 stopni i już wiem co to znaczy mieć opuchnięte nogi, na szczęście prysznic 8 razy dziennie trochę pomaga ;-)
w nocy za to męczyły mnie takie skurcze prawej stopy, że prawie się poryczałam :baffled:

a herbata z pokrzywy całkiem fajna jest, tylko na mnie działa baaaaaaaaaardzo moczopędnie, a i na obrzeki fajny jest też sok z pietruszki :tak:

sok z pietruszki fuuuuj, ale zazwyczaj to co nie dobre to najbrdziej skuteczne:tak:
Mnie ostatnio w sklepie skurcz prawej stopy zlapal to isc nie moglam az ludzie dziwnie patrzyli:confused2:

okropne te skurcze, moje wracały przez całą noc i ciągle chłopa budziłam żeby mnie masował ;-)
a sok z pietruszki nie jest taki zły, z cytryną całkiem orzeźwiający :-)

Dzięki dziewczyny! Pokrzywę zakupię i będę pić choć dziś już lepiej i prawie nogi nie spuchły. Mi też pomaga nocna łapanie za palec i też już to robię bezwiednie przez sen. Dobrze jest też wykonać kilka ćwiczeń na łydki przed snem. Jak nie zapomnę to noc mam spokojną, a naprawdę robię tylko kilka...

Wiecie, że ma skurcz nogi trzeba się złapać za duży palec u nogi :tak: przechodzi w sek i masaż nie potrzebny ;-) nawet porządnie się nie wybudzam przy tym

nie jestem pewna czy to samo mialas na mysli mowiac o 'dotknieciu' duzego palca.. :-p mi na skurcze pomagało odgięcie wszystkich palców u stóp na zewnatrz, tzn do gory.. nawet nie trzeba tam siegac tylko o sciane, albo jak stoimy to stanąć na palcach.

a że się tak samo jak gosha ciagle zalewam potem, to co jakiś czas posypuje sie talkiem takim dla dzieci, wchlania wilgoć

siły na 8 prysznicow dziennie to ja nie mam

reklama
Do góry