reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Obniżone napięcie i słaba ruchliwość

Skonsultujcie się z innym fizjo, my 2 miesiące co tydzień jeździliśmy i mieliśmy różne cwiczenia na wysoki podpór, żadnych postępów. Kiedy zmieniliśmy fizjo, dostaliśmy inne wskazówki i inne ćwiczenia 2 tygodnie i córka opanowała tą umiejętność. Też ma obniżone napiece mięśniowe. Kup w jakimś medycznym sklepie lub na allegro taka szczotkę do masazu si i masuj synkowi ręce nogi, kup mate sensoryczna. Mojej córce fizjo jeszcze kazał w domu być tylko na krótkim bodziaku albo w samym pampku żeby dostymulowac ją i właśnie wzmocnić to czucie.

reklama
Z tym "wyłączaniem się" - może jest to dla niego bardzo silny bodziec?
Może warto spróbować kontroli u terapeuty SI?

Mój syn ma obniżone napięcie - ale jesteśmy pod opieką od 2 tygodnia życia. Też byliśmy u neurologa i na usg przezciemiączkowym. Tak jak u Was jest ok.

Też się wyłączał przy zbyt dużej ilości bodźców, zabawki, a nawet przedmioty codziennego użytku długo go nie interesowały.

Neurolog kazał nam się skupić na sensoryce dziecka. Mamy włączone elementy SI na rehabilitacji z napięciem i widzę poprawę. Może i u Was się to sprawdzi?

Nasz maluch "ruszył" po kontakcie z trawą, wodą, generalnie z dworem - jeśli nie próbowaliście jeszcze tego to do rozważenia dla Was.
dziękuję za informację, spróbuję znaleźć terapeutę SI, może on będzie miał jakiś pomysł na mojego synka.

Skonsultujcie się z innym fizjo, my 2 miesiące co tydzień jeździliśmy i mieliśmy różne cwiczenia na wysoki podpór, żadnych postępów. Kiedy zmieniliśmy fizjo, dostaliśmy inne wskazówki i inne ćwiczenia 2 tygodnie i córka opanowała tą umiejętność. Też ma obniżone napiece mięśniowe. Kup w jakimś medycznym sklepie lub na allegro taka szczotkę do masazu si i masuj synkowi ręce nogi, kup mate sensoryczna. Mojej córce fizjo jeszcze kazał w domu być tylko na krótkim bodziaku albo w samym pampku żeby dostymulowac ją i właśnie wzmocnić to czucie.
właśnie musimy wybrać się do innego fizjo bo wydaje mi się, że u obecnego od pewnego czasu stoimy w miejscu...
Mate sensoryczną, piłki sensoryczne mamy, więc spróbuję jeszcze z masażem tą szczotką

Mój miał obniżone napięcie, też chodziliśmy do fizjo i synek na 11 m zaczął sam chodzić co zszokowało fizjo bo obstawiała,że ruszy ok 2 urodzin ;p

Do góry