reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

od którego tygodnia progesteron

darianna1

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny.
4 miesiące temu straciłam pierwszą ciążę w około 6,7 tygodniu. Pani Doktor po pozytywnym teście kazała napisać maila najpierw, aby wysłała mnie na badania i zapisała progesteron przed pierwszą wizytą.
W weekend były dwie kreski, ale blade. Dzisiaj już mocniejsze.
Ostatnia miesiączka 23.08.
Napisałam mail i czekam na odpowiedź, tylko zastanawiam się ile mogę czekać na odpowiedź, w którym tygodniu zaczęłyście brać progesteron na podtrzymanie. Czy kwestia kilku dni może być kluczowa?
Wydawało mi się, że wizyta w 4 tygodniu i tak nic nie pokaże, ale gdyby nie odpisywała...

reklama
Zbadaj progesteron, to będziesz wiedziała czy jest ok.
Powinien wyjść >20

Generalnie nie powinno się przyjmować progesteronu dopóki nie uwidoczni się ciąży na USG.

Jeśli miałaś stwierdzoną niedomogę lutealną, to lekarze przypisują go wcześniej.

Jeśli obecnie nie masz plamień itp., to raczej nie powinnaś przyjmować progesteronu, chyba że w badaniach wyjdzie jego niski poziom. Ale to też trzeba na to uważać, bo możesz progesteronem podtrzymywać martwą ciążę lub ciążę pozamaciczną. Stąd wskazane jest, aby uwidocznić ciążę na USG.

reklama
Do góry