reklama
Patri
Mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Dziewczyny!! Nie czytajcie o porodach innych dziewczyn przed własnym porodem!!!
To jest najgorsze co mozna zrobic. Nakrecic sie negatywnie, albo uwierzyc w bajke ze u nas tez odbedzie sie porod w 20 minut i odbierze go w windzie Zakościelny. Porod to indywidualna rzecz , u kazdej kobiety idzie inaczej.
Poczytajcie o przebiegu porodu od strony biologicznej, co sie tam dzieje w waszych ciałach gdy rodzi sie dziecko. Jak rozwiera sie szyjka macicy i jak dzialaja miesnie zeby wypchnac dziecko, a potem tylko wspolpracujcie z własnym ciałem.
Na pewno nie bedziecie myslec wtedy o tym ze Dorotka to rodzila tak, a Asia siak.
Powodzenia i pozdrawiam.
Wiem ze ciekawosc jest silna, ale darujcie sobie na razie jej zaspokojenie, pozniej bedziecie mogly same wyrazic opienie na temat porodu. A juz na pewno zamykajcie gęby babom ktore mowią ze rodzily w straszliwych meczarniach po 20 godzin. To byl ich porod, u was moze byc inaczej!!!
To jest najgorsze co mozna zrobic. Nakrecic sie negatywnie, albo uwierzyc w bajke ze u nas tez odbedzie sie porod w 20 minut i odbierze go w windzie Zakościelny. Porod to indywidualna rzecz , u kazdej kobiety idzie inaczej.
Poczytajcie o przebiegu porodu od strony biologicznej, co sie tam dzieje w waszych ciałach gdy rodzi sie dziecko. Jak rozwiera sie szyjka macicy i jak dzialaja miesnie zeby wypchnac dziecko, a potem tylko wspolpracujcie z własnym ciałem.
Na pewno nie bedziecie myslec wtedy o tym ze Dorotka to rodzila tak, a Asia siak.
Powodzenia i pozdrawiam.
Wiem ze ciekawosc jest silna, ale darujcie sobie na razie jej zaspokojenie, pozniej bedziecie mogly same wyrazic opienie na temat porodu. A juz na pewno zamykajcie gęby babom ktore mowią ze rodzily w straszliwych meczarniach po 20 godzin. To byl ich porod, u was moze byc inaczej!!!
Patri
Jeszcze jedno. W czasie skurczów porodowych najlepsza metoda zlagodzenia bólu to oddychanie, głęboki wdech przez nos i dlugi wydech ustami. Koniecznie w ten sposob i koniecznie w tej kolejnosci. Mam wrazenie ze dzieki takiemu sposobowi oddychania przeżyłam 
ewa0381
Fanka BB :)
Dziewczyny!! Nie czytajcie o porodach innych dziewczyn przed własnym porodem!!!
A ja czytam, bynajmniej nie z ciekawości, ale dlatego że chcę wiedzieć co może mnie czekać. Dzięki opowieściom mamuś z BB dużo się dowiedziałam. Nie słucham za to opowieści moich znajomych i ciotek, bo jak opisują swoje porodu to nie są w pełni szczere, albo się wstydzą. Za to na BB nie ma tematów tabu i można dowiedzieć się wszystkiego co nas nurtuje.
Dlatego jestem za czytaniem i uświadomieniem sobie jak to może być, ale nie musi.
agusia9915
Matka wariatka
mi pomógł bardzo masaz pod prysznicem kolistymi ruchami polewasz brzuch i czym silniejszy skórcz tym szybsze ruchy reki . Efekt łagodzacy jest jeśli jest to minimum 30 minut no i odech to dwie rzeczy które pomagaja
Prysznica nie miałam okazji zażyc tak jak Agusia, natomiast popieram to, co napisała Patri, prawidłowe oddychanie bardzo pomaga a ponadto dotlenia dziecko.
Wiśnia, dali Ci w szpitalu ketonal??????
Toż to prawie jak narkotyk!!!
Takie bolesne obkurczanie macicy nie trwa długo, ja miałam tylko tydzień, wytrzymałam bez leków
Wiśnia, dali Ci w szpitalu ketonal??????

Toż to prawie jak narkotyk!!!
Takie bolesne obkurczanie macicy nie trwa długo, ja miałam tylko tydzień, wytrzymałam bez leków

reklama
Patri
Nie kazda dziewczyna jest na tyle dojrzala zeby oddzielic fikcje od faktu. Czesto o porodach czytaja bardzo mlode dziewczyny, ktore po prostu sie boją. I ta glowa nie umie sobie przetlumaczyc ze u niej moze byc inaczej, a nakrecic sie tak, ze sie sra za przeproszeniem ze strachu, jest bardzo latwo. A potem zamiast wspolpracy z cialem jest panika, bo przed bolem sie nie ucieknie gdy rodzi sie naturalnie. To tylko moje zdanie, oczywiscie mozecie sie z nim nie zgadzac. Macie pelne prawo. Dopiero co rozmawialam z 18 latka, za miesiac rodzi, na mysl o porodzie prawie mdleje bo jakas baba jej naopowiadala jak bedzie strasznie...
Ból pomogla mi baaaaardzo zredukowac piłka gumowa na ktorej sie siedzi ewentualnie skacze. Po prostu miedzy skurczami odpoczynek absolutny. Bardzo dobra rzecz.
Ból pomogla mi baaaaardzo zredukowac piłka gumowa na ktorej sie siedzi ewentualnie skacze. Po prostu miedzy skurczami odpoczynek absolutny. Bardzo dobra rzecz.
Podziel się: