reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Odchudzamy się

O qrcze Kasiu,niedobrze ... Powiem Ci,że jedna znajoma po Dukanie ma własnie klopot z watroba ... Myslałam,że to moze przypadek,ale moze jednak nie do konca. Niestety wegle maja to do siebie,że wystepuja przy nich wahania poziomu cukru i niestety uczucie głodu . Ja staram sie jesc mniej,zdrowiej i chce własnie dołączyc ćwiczenia. Kiedys smigałam 4 razy w tygodniu na aerobik,kochałam to. Niestety w czasie ciazy z Kondziem przestałam ćwiczyc i juz nie wróciłam do tego. Musiałabym dojezdzac 15 km na ulubiony aerobik.Silownie mam zdecydowanie blizej ,stad mój wybór.
Trzymam kciuki za wszystkie odchudzaczki :tak:

reklama
Dietę Dukana mogą stosować osoby ze zdrową wątrobą i nerkami, bo dieta może obciążyć te narządy. Ale z kolei nie zdarza się chyba tak często, że wyniki prób wątrobowych się pogarszają, więc raczej myślę, że te problemy z wątrobą pojawiają się na skutek wieloletniego złego odżwiania a nie diety, pewnie bez diety Dukana też by się objawiły. Uczestniczę w forum dukanowym i na sporo dziewczyn, które zaczęły ze mną dietę, tylko u mnie te wyniki są nie za ciekawe, reszta nie ma z tym problemu, a większości wręcz poprawiły się ogólne wyniki. Ale jak już się coś dzieje z wątrobą, to lepiej Dukana sobie odpuścić, bo chora wątroba potrzebuje węgli, problem w tym, żeby nie przeginać, a jak ktoś ma za dużo ciałka, to zazwyczaj nie radzi sobie z racjonalnym żywieniem.

ja kiedyś słuchałam w radiu coś na temat węglowodanów - efekt jojo babka zalecała jeść choć małe ich ilości bo najpierw się je eliminuje całkowicie a jak zaczyna jeść normalnie to organizm chce je sobie szybko zachomikować by mieć na później dlatego tak szybko tyjemy

ja w sumie ziemniaki i inne weglowodany jem i jadłam od początku teraz poszalałam ze słodkim waga mi pokazała plus 1kg ale jak wrąbałam 1kg chałwy to ja się dziwić nie będę hehe ale @ dostałam ! jejku 1 od porodu :) normalnie tak chodziło za mną słodkie że oszaleć można było :/

Ostatnia edycja:
jejku,Gosiu, a uja się martwiłam że jeszcze @ nie mama, a Wojtek młodszy od Dominika... Już nawet z tego wszystkiego test robiłam, ale na szczęście jest ok....
No i słodkie też za mną chodzi i chałwę chętnie bym zjadła...

jejku,Gosiu, a uja się martwiłam że jeszcze @ nie mama, a Wojtek młodszy od Dominika... Już nawet z tego wszystkiego test robiłam, ale na szczęście jest ok....
No i słodkie też za mną chodzi i chałwę chętnie bym zjadła...
ja jak tylko dostawiłam D od cyca to dostałam :) wiec jak karmisz to jeszcze długo możesz nie mieć w sumie nawet wprowadzenie innych pokarmów nie sprawiło że dostałam bo D był maniak cyckowy ;)

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i podziwiam Was za wytrwałość i zaangażowanie:tak::tak: Mi tego brak i dlatego jeszcze się za siebie nie umiem zabrać, choć powinnam:sorry2: Ach:-(

Patch moja pierwsza @ przy Victorze pojawiła się po 10 miesiącach, a przy Oliverze dopiero ok. 15 miesiąca, więc nie masz się czym martwić jeszcze, oczywiście jeżeli stosujecie jakąś antykoncepcję;-) Napewno pojawi się jak się skończy karmić:tak:

Hehe, z tym na pewno to bym była ostrożna, u mnie @ pojawiła się po 8 tygodniach od porodu (pomimo, że Oliwkę karmiłam do 21 miesiąca!), za to jak skończyłam ją karmić, to @ się zatrzymała. I to tak skutecznie, że musiałam mieć ją wywoływaną luteiną 2 razy. No, ale zazwyczaj jest tak jak piszecie, więc Patch powinnaś być spokojna.

Ostatnia edycja:
Kasiad dlatego ja napisałam "może" bo właśnie można karmić i mieć szybko z tego co wiem dziewczyny na styczniówkach już po 2 tygodniach od porodu nawet dostawały a karmiły normalnie no i może się pojawić przy dluższej przerwie od cyca jak karmiłam Emilke wystarczyło że zlikwidowałam jedno karmienie i dałam za to jej butlę za raz po kilku dniach dostałam @ no chyba że to przypadek

reklama
A ja znów się za siebie biorę :) czas ruszyć tą moją wagę znowu w dół :) dziś ma R rowerek przywieź chociaż wieczorkiem troszkę pośmigam jak znajdę chwilkę no i jak padać nie będzie to dziś idę na czas Emilki zajęć poćwiczyć na siłownie na dworze

Do góry