reklama

Odparzenie a ząbkowanie

AnA Ania

Zaciekawiona BB
Witam mój maluszek ma 7 miesięcy. Od prawie 2 tygodni mamy problem z odparzoną okolicą fujarki ( sama fujarka, nad nią i jądra) i nie wiem już co mam robić. Pieluszki używam cały czas te same, chusteczki też a przy każdym przewijaniu sudocrem. Zmieniam pieluszkę co 2-3 godziny chyba że zrobi kupkę to od razu.
Nic już nie pomaga, wietrzenie pupy, obmywanie wodą zamiast chusteczek.
Teraz pytanko czy jest możliwość że jest to spowodowane przez wychodzące zęby?
3 dni temu odparzenie prawie znikło a maluszek ugryzł mnie w palca nowym ząbkiem 😁 ale teraz od nowa cały czerwony i krosty lecz jeszcze jeden ząbek mu idzie tylko jeszcze się nie przebił.

reklama
U nas za to synek odparzały się tylko w okresie jak wychodziły ząbki. I nie jest tak że np na wrażliwą skórę czy coś albo cos nowego zjadł i alergia, bo czasem pieluchę z kupką miał zmienianą chwilę później i nic się nie działo a uczulony też na nic nie jest. Przy ząbkowaniu zmiana natychmiast a odparzenie i tak było. I nie tylko u nas tak było. Wśród osób które znam z babyboom zdarzało się tak często i to był znak że ząbki idą.
Tak ogólnie to nie wiem co mają ząbki to kupy, ale czasem coś maja 😉

Dokładnie - mąka ziemniaczana, a jak nie pomoże, to maść travocort. Poleciła nam to pediatra, bo właśnie przy ząbkowaniu i luźniejszej kupie pojawiało się podrażnienie z wysypką pomiędzy jądrami a penisem. Zeszło po jednym dniu. Maść nie jest droga, ale o ile dobrze pamiętam jest na receptę.

reklama
reklama
U nas za to synek odparzały się tylko w okresie jak wychodziły ząbki. I nie jest tak że np na wrażliwą skórę czy coś albo cos nowego zjadł i alergia, bo czasem pieluchę z kupką miał zmienianą chwilę później i nic się nie działo a uczulony też na nic nie jest. Przy ząbkowaniu zmiana natychmiast a odparzenie i tak było. I nie tylko u nas tak było. Wśród osób które znam z babyboom zdarzało się tak często i to był znak że ząbki idą.
Tak ogólnie to nie wiem co mają ząbki to kupy, ale czasem coś maja 😉
Tylko że mały jest odparzony z przodu tak jakby od siusków a pupa ładna

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry