Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Konsultowałam to z lekarzem, który jest specjalistą w swojej dziedzinie, do którego jeżdżą pacjentki z całej Polski i powiedział mi, że to jest czas idealny. Moja ciąża jest dokładnie z USG taka, jak z ostatniej miesiączki, a USG można wykonywać do 14+1 więc mam zapas.Moim zdaniem zdecydowanie za późno jesteś umówiona na prenatalne, bo jest to ostatni moment, kiedy można je wykonać. Jeśli ciąża jest kilka dni starsza niż wynika to z OM, to badanie będzie niemiarodajne.
Moim zdaniem 2 tygodnie wcześniej, to zdecydowanie za wcześnie na badanie krwi. Najlepiej wykonać je tego samego dnia co USG![]()
Ale jak wtedy zabiorę ze sobą wyniki na USG? Przecież nie będę miała ich w ciągu jednego dniaDwa tygodnie to strasznie dlugo, ja mialam dzien przed usg pobierana krew.
Dlaczego nie? U mnie w laboratorium to kwestia 1 dnia roboczego, chocbys miala wziac 2 dni zapasu to dalej bez sensu robic je dwa tygodnie przed.Ale jak wtedy zabiorę ze sobą wyniki na USG? Przecież nie będę miała ich w ciągu jednego dnia
Zrozumiałam za pierwszym razem. Po prostu wszędzie w internecie piszą, że na te wyniki czeka się dłużej. Dlatego pytam, bo chcę się upewnićDlaczego nie? U mnie w laboratorium to kwestia 1 dnia roboczego, chocbys miala wziac 2 dni zapasu to dalej bez sensu robic je dwa tygodnie przed.
Jeśli dziecko będzie miało więcej niż 84mm, to USG już nie będzie miarodajne. Ja osobiście bym nie ryzykowała i zrobiła badanie wcześniej, najwyżej potem można powtórzyć. Ale skoro ufasz lekarzowi, to rób wedle własnego uznania.