• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Okres a ciąża? Pomocy!!

Witam staramy się z mężem o dziecko mam taki problem że ostatni okres miałam 07.01 a kochalismy się w dni 16.01, 18.01, 19.01, 20.01, 21.01, i 22.01 a przewidywany dzień owulacji był 20.01. W ostatnich dniach miałam widoczny śluz codziennie a dziś dostałam chyba okresu na początku dnia bolał mnie brzuch nisko a teraz leci mi krew chociaż nie wiem czy to okres bo kolor jest ciemniejszy niż zwykle i przestał mnie boleć brzuch a zazwyczaj bez tabletki się nie obejdzie. Okres mam zazwyczaj regularny czasami Max 1 dzień wcześniej lub opóźniony a planowany okres powinnam mieć 03.02. Testu nie robiłam bo wydaje mi się że jest jeszcze za wcześnie. Co myślicie czy są szanse że jestem w ciąży?

reklama
Witam,
Odpowiem może na moim przykładzie. Wtedy będzie bardziej wiarygodnie. Również mam 28 dniowe cykle. (również czasem się przesuwają o 1 czy 2 dni). Niedawno zaszłam w ciąże ale ją niestety straciłam. Ale w miesiącu w którym okazało się, że jestem w ciąży brzuch mnie nie bolał (a mam bardzo bolesne miesiączki) ani nie pojawiła się krew. Kiedy czekałam na ciąże 24 cykle nauczyłam się słuchać swojego organizmu. Wiele też czytałam na forach, że można krwawić i być w ciąży mając np. podzieloną macicę, ale w większości raczej nie jest to prawdopodobne (chyba). Może okres przyszedł po prostu wcześniej? A może była to ciąża biochemiczna? Zobacz może jak będą wyglądać kolejne dni? Wtedy zobaczysz czy krwawienie się nasili.

Ja miałam bardzo bolesne i dość intensywne miesiączki, więc kiedy nadeszło lekkie krwawienie i całkowity brak bólu to wiedziałam, że to coś dziwnego, ale czekałam jeszcze do testu 3 dni ( i już byłam pewna, że pewnie przyjdzie jednak okres) ale wyszedł pozytywny. Test zrobiłam w zeszły wtorek. Nie jest za wcześnie, idealny moment na test to właśnie wtedy kiedy spodziewasz się miesiączki. Na niektórych już po 6 dniach od owulacji jest wiarygodny wynik.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry