reklama

Olkusz i okolice

reklama
ja też nie lubie zimy :no:

ale za to uwielbiam jak spadają pierwsze płatki śniegu, więc w środe pewnie będe zachwycona :-D uwielbiam wtedy wyglądać przez okno i wiedzieć że w domu mam cieplutko, a tam na zewnątrz jest tak biało i zimno :-D
to mi daje jakiegoś takiego 'świątecznego' kopa, czuje ich zbliżanie się
choinka.gif

Teraz coraz więcej małych dzieci nosi okulary:-(
Jak jesteśmy u okulistki to zawsze pełno maluszków już takich półrocznych.

A my też byliśmy dziś u moich rodziców.Julcia szalała ze swoją kuzynką.

Moja córcia też nosi okularki odkąd skonczyła roczek a teraz ma 5 lat, nie ma wady wzroku tylko ucieka jej jedno oczko - nie jest to bardzo widoczne ale zeby się nie pogłębiało a poprawiało nosi +

Aneczka to jesteśmy w podobnym czasie:-) Co do okurarów to ja jako roczne dziecko też musiałam nosić, a po trzech latach przestałam, niestety odezwało się jak miałam 15 i już nie mam co liczyć, że przejdzie. Za to mój brat jako bobas miał sokoli wzrok, a w okresie dojrzewania odezwała się wada wzroku i też jest skazany na okulary:sorry2:. Naszczęście teraz dla dziecka można kupić takie leciutkie, ładne z odpowiednimi szkłami :happy2:

Koniczynka dokąłdnie teraz jest chociaż wybór - właśnie chciałąm wam na zamkniętym pokazać moją córcie w nowcyh okularkach ale nie mam żadnego zdjęcia - musze dopiero zrobić :)

Koniczynka wysłałam ci zaproszenie :) sprawdź PW :)

Cześć dziewczyny:-) Widzę, że się wątek rozwinął a ja ostatnio nie w temacie przez problemy z komputerem:sorry2: Mam do Was pytanie jak to do bardziej doświadczonych;-) Odebrałam dzisiaj badania i zastanawiam się czy to normalne, że hemoglobina w ciągu niecałych trzech tygodni spadła mi o 4 jednostki? Też miałyście takie spadki:confused:

Ja miałam na początku ciąży tylko 9,5 więc było kiepsko i miałam mieć przetaczana krew ale po odpowiednich lekach mam 13,5 i lekarz stwierdził że rzadki zdarza się żeby kobieta w ciąży miała tak dobre wyniki. Więc to zupełnie mormalne że masz spadek. Miałam przepisany kwas foliowy 15 mg i sorbifer durules- żelazo. Brałam to przez 2 miesiące i teraz mam super wyniki. Nawet badań co miesiąc nie muszę robić. A jadłam dużo zielonej pietruszki zmiksowanej z jabłkiem nawet dobre:) i wątróbka, pestki dyni, ananasy.

MIKA mam nadzieje że ta prognoza się nie sprawdzi:zawstydzona/y:

Ja mam pełne ręce roboty ani chwili dla siebie i jeszcze goście przyjda wieczorkiem a wczoraj nie spałam całą noc a w dzen pomagałam węgiel znosić mężowi i świnke musiałm rozebrać:-D

Też jestem ciekawa co z dziewczynami się dzieje:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
koniczynko nic sie nie martw,ciaza to akurat okres kiedy raz wyniki sa dobre a raz zle:) zalezy ile maluszek od ciebie wezmie.a bierzecie jakies witaminy typu prenatal itp?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry