Sylvietto pieluszki są jednokolorowe (ja mam białą, żółtą, fioletową i zieloną) przy zakupie do każdej pieluszki dostajesz od razu dwie wkładki chłonące. Właśnie zabieram się do kupna kolejnej 'porcji' pieluszek ;-) niestety teraz z finansami u nas trochę gorzej bo wszystkie oszczędności poszły na wykończenie mieszkania i odbijamy dopiero, ale myślę że za trzy miesiące już będę miała wystarczająco dużo pieluszek i wkładów żeby używać już tylko ich

No i rzeczywiście rzepy są bardzo wygodne przy tym są bardzo mocne, myślę że pieluszki są zdecydowanie warte kupienia a 32zł za sztukę już tak nie przeraża ;-)
Także wiesz, jeśli myślisz już o kolejnym dziecku niebawem, to... ;-)
Co do karmienia
Lanselotko u nas jest cały czas tylko pierś... Bez wody i herbatek. Czasem Ania jak nie doje to wcześniej się domaga piersi, a ja, widząc że jadła krótko, piję na potęgę, żeby następnym razem też coś dla niej w piersiach było...
A sprawdź po karmieniu czy masz jeszcze mleko w piersiach, możliwe że nie chce jej się ciągnąć mocniej (bo potem mleko leci mniejszym strumieniem) i dlatego marudzi. Ania tak robiła ale nie podawałam jej butli, ewentualnie jeszcze raz przystawiałam do pierwszej piersi, chociaż rzadko się to zdarzało bo u nas jest tak że na jedno karmienie wystarcza jedna pierś.