reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

U nas kupek jest też kilka, jedna ogromna:szok: po nocy i 3,4 oprócz tego mniejsze :-) w ciągu dnia. Jak na razie nie było żadnych przestojów:-).

Ostatnio mam wrażenie, że piersi jakby mniej niż zwykle przybierały, może to kryzys się zaczyna ?? Póki co Mały się najada i nie płacze, ale ze strachu pije litrami wodę mineralną i herbatkę piję na laktację, nie wiem czy to pomaga ale chyba nie zaszkodzi.

Jesteśmy po pierwszej długiej podróży autem. Adaś w jedną stronę spał krótko, trzeba go było zabawiać i oczywiście musiała być kupa :-). Jak wracaliśmy spał całą drogę aż byłam w szoku:-).

Dziewczyny może to głupie pytanieale kiedy można malucha położyć na podusi??, bo ja cały czas jej nie używam a może powinnam:confused:

bylasia- z tego co gdzies czytalam podobno nie powinno dziecko spac na poduszce ani byc przykryte kolderka az do 1 roku zycia ale tak jak wspomnialam, nie moja decyzja tylko gdzies w ktorejs z ksiazek bylo napisane ;-) ale mysle, ze jest to jakas prawda bo probowalam (jak jeszcze bylam w ciazy) kupic jakis wlasnie zestaw kolderka-podusia dla niemowlakow i nigdzie czegos takiego nie moglam znalezc wiec nie wiem :baffled:

reklama
Karolinusia moja też pije na tym najmniejszym smoczku:baffled: i widzę że męczy się przy jedzeniu:baffled: muszę zakupić te 3przepływowe:tak:

Ale jestem c@pa. Właśnie się skapnęłam, że mojej córce daję zły smoczek do butelki. Powinna mieć od 3m+, a Bianka ma cały czas ten najmniejszy,

Myślałam, że tak jak ze smokami do ssania są od 0-6. czy od 0-3 a tu się okazuje, że moje Dziecko powinno mieć bardziej dorosły smok.:baffled::baffled::baffled:
ja juz od ponad miecha daje maksowi z 3+ bo strasznei sie wkurzał że malo mmu leci z tego, niedojadał, meczył się i cesto co pol godziny co godzine byl glodny:tak: teraz nieraz juz sie wkurza ze za wolno mu leci więc pewnie za miesiac,dwa bede musiala mu kupic 6+:baffled:
spróbowac moge- jak nie bedzie sie ksztusił to bedzie jadł z 6+:tak::tak:

Ostatnio mam wrażenie, że piersi jakby mniej niż zwykle przybierały, może to kryzys się zaczyna ?? Póki co Mały się najada i nie płacze, ale ze strachu pije litrami wodę mineralną i herbatkę na laktację, nie wiem czy to pomaga ale chyba nie zaszkodzi.

Jesteśmy po pierwszej długiej podróży autem. Adaś w jedną stronę spał krótko, trzeba go było zabawiać i oczywiście musiała być kupa :-). Jak wracaliśmy spał całą drogę aż byłam w szoku:-).

Dziewczyny może to głupie pytanie, ale kiedy można malucha położyć na podusi??, bo ja cały czas jej nie używam a może powinnam:confused:

Bylasia to, że Ci zmiękły piersi i nie nabierają nie oznacza wcale, że wytwarzasz mniej pokarmu, tylko, że Ci się laktacja unormowała :tak:. Właśnie takie miękkie piersi są dla dziecka najlepsze do ssania, a unormowanie świadczy o tym, że dokładnie tyle pokarmu wytwarzasz ile dziecko potrzebuje.

Ja niestety coś nie mogę się unormować, to przez to, że Igi lubi wisieć na miękkich piersiach i mi nawały produkuje bo najpierw powiększa produkcję a potem nie spija tego :dry:. Tyle, że trudno mi wyczuć kiedy je dużo i namiętnie bo jest głodny a kiedy bo chce sobie na cysiu powisieć :baffled:.

Co do podusi to nie jest ona zalecana do roku conajmniej. Powiem Ci, że mój starszy to sam się o poduszkę upomniał w pewnym momencie :baffled:.
Z młodszym nie wiem jak będzie bo on ma taką poduszkę klin od początku, prawdę mówiąc nie wiem kiedy powinnam z niej zrezygnować :sorry2:.

To ja dziewczyny zrobiłam jeszcze lepiej, jak kupiłam butelke Aventu to nie sprawdziłam jaki ma numer smoczka (nie wiedziałam że są różne rozmiary:baffled:) i mojej od urodzenia dawałam w 3 i się dziwiłam że się czasem ksztusi:szok:. Niedawno dokupiłam 2 i te trójprzepływowe i nową butelke już tą bez tego związku Bpa. Teraz już dobrze je z 2 ale tych trójprzepływowych jeszcze nie próbowałam. Zakupiłam też większe smoczki do 6mcy , ale małej lepiej te 0-3 smakują więc narazie zostajemy jeszcze na starych.:-D

Moja w łóżeczku śpi zawinięta w ciepły kocyk, a jak śpi z nami to ma swojego jaśka a kołdre to tą co my , mamy jedną a ona śpi pośrodku. ;-)Choć kilka ostatnich nocy już ładnie śpi w swoim łóżeczku:tak:

moja starsza też długo nie miała poduszki chyba do roku:tak: później miała taką płaską jak naleśnik:tak: od 2 r.ż. ma normalną poduszkę:tak: przy łóżeczku gdy dziecko mi ma poduszki dobrze jest podkładać coś pod nogi łóżeczka (np książki) by dziecko spało troszkę pod kątem:tak: tak mi zalecił pediatra bo starsza trochę mi ulewała:tak:

to teraz tak, wczoraj pokapowałam się z tym smokiem, wyszukałam w domu smoki z nr2, zadowolona dałam Biance, młoda piła piła piła, wszystko cacy gdyby nie to, że zamiast 130ml to 60, bo tak szybko jej leciało, że momentalnie się zapychała i już zasypiała. Jaki tego efekt?? spałam dziś w nocy może 2h, bo średnio co 1,5h pobudka na jedzenie. Dziś wracam do małego smoka i kupię w międzyczasie ten trójprzepływowy i będę ją powoli przyzwyczajać.
A jeszcze żeby było śmieszniej wyrzuciłam wczoraj-wierząc w swoją córkę-te Małe smoki do śmieci, na szczęście był świeży worek, ale o 5 nad ranem poddałam się, wyciągnęłam smoki umyłam wyparzyłam i na nowo z maleńkim rozmiarem jadę. PADAM dziś na pysk!:-D

Najpierw niech Ci da skierowanie na usg brzuszka, bo może to po prostu refluks, który wyszedł dopiero teraz.

Dzięki za radę, nie pomyślałam :zawstydzona/y:

A często Ci wymiotuje? Moja wymiotowała 3 razy tak porządnie ale to było związane ze stresem zmiana miejsca bo się musieliśmy przenieść na czas remontu.
Ale trzeba to sprawdzić u pediatry

Potrafi i 5 razy w ciągu dnia, a potem kilka dni przerwy.

Czy któraś Wasza pociecha też tak często oddaje kupkę?

4-6 razy dziennie (Amelka jest tylko na cycu)

Karolinusia :-) :-) :-)

Ja Mai zmieniłam smoczek w równe 3 miesiące;-) Na początku była w szoku, ale tylko pierwsze karmienie. Potem juz załapała i świetnie sobie radzi. Tylko, ze moja to przez to je wiecej,a nie mniej;-)

reklama
Do góry