reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

U nas przy żyrandolu są takie dzwonki szklane niebieskie, mąż kupił Krystianowi jak był malutki, Igi oczy wypatruje za tymi dzwonkami :-).

reklama
Dziewczyny u nas Julcia ma irokeza ciemnego na tle nowych blond włosków :-D. Boki i tył wytarte, tylko czarny czupurek i czarna czeska płetwa na potylicy się ostały - mega komicznie to wygląda :-D:-D:-D
A co do fascynacji lampami to ma dokładnie to samo. Jak była mniejsza to jeszcze ramy i obrazy ją interesowały. Teraz numerem jeden jest TV. Cwaniarka mało sobie głowy nie urwie żeby tylko do telewizora się obrócić :-)

Dzięki za odpowiedzi o kupkach. ;-)

My mamy taką płaską poduchę i podłożyłam ją pod prześcieradełko, nie zsuwa się a młody śpi pod lekkim skosikiem. Natomiast przykrywam go taką kołderką dla dzieciaka - pod kocem marzł, zbyt duża ilość ciuszków go wkurzała, a jak podkręciłam kaloryfer to sapał... a dlaczego nie można kołderką?

Dziewczynki,chcę kupić laktator,ale elektryczny, jakie polecacie, w jakiejś rozsądnej cenie?

Mamy ten z gruszką,ale łapa mi odpada. Dziś młodemu, jako że ciotka go wzięła do siebie bo ja jestem chora odciągałam 2 x pokarm i mi łapka chce odlecieć:/ a teraz może to się zdarzać częściej...

ja używałam lovi ręczny ale taka klameczka... nie polecam bo zaczął przeciekać... a zastanów się jeszcze raz nad elektrycznym.... ja sądzę że lepiej kupić ręczny ale nie z gruchą tylko taki droższy z klameczka

czesc ,mam do was pytanko ,czy wasze dzieciaczki mają idealna kszatłtem główke ,bo u mojego małego zauwazyłam tak jakby guzek. Zrobił sie jak zaczoł trzymac główke na druga strone.Ogólnie ma raz wklesłe w jednym miejscu raz górke. Nie wiem czy to oki, bo jeden guzek jest dosc spory.Napewno nigdzie sie nie uderzył bo jestem z nim cały czas. We wtorek mam dopiero do lekarza ,bo mam szczepienie to przy okazji sie zapytam. Dzieki za odpowiedz:-)

ja bym to pokazała lekarzowi....

ja mam taką lampkę w kształcie gwiazdki i ona ma dziurki też gwiazdki i jak ją sie włączy to na ścianie są śliczne gwiazdki jak małą się budzi rano to kładę ją na naszym łóżku i zapalam lampkę i mam jeszcze 1,5h dla siebie:tak:;-)

A co do fascynacji lampami to ma dokładnie to samo. Jak była mniejsza to jeszcze ramy i obrazy ją interesowały. Teraz numerem jeden jest TV. Cwaniarka mało sobie głowy nie urwie żeby tylko do telewizora się obrócić :-)

U nas TV jest numer jeden, ile czasami wygibasów, żeby spojrzeć i jaki nerw:wściekła/y: jak mama zasłania:-):-).
A co do lamp, to też mamy taki projektor z gwiazdeczkami i melodiami, Adaś go uwielbia.

Agnieszka ja mam laktator elektryczny medeli mini electric i go nie polecam. Może to zależy od kształtu piersi i ilości mleka ale u mnie on wogóle nie ciągnie ,tzn ciągnie ale nic nie leci. Teraz juz nie odciągam ale mam też ręczny drewexa i on nawet jest całkiem fajny:-)

reklama
Ja też używam ręcznego laktatora aventu.Co prawda,rzadko kiedy ściągam mleko w tej chwili,w wyjątkowych sytuacjach,ale jeśli już,to jestem z niego bardzo zadowolona,bo w 5 min.dosłownie odciągam butelkę 130 ml mleczka :tak::tak::tak:.

Do góry