reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

jest jeszcze jeden sposob taki babciny na zatrzymanie rozwolnienia
nalezy urwac kilka galozek wisni, musza byc bez lisci pakow itp. same galazki, wrzucic do garna z mala iloscia wody i gotowac..........galazki wyjac wode przecedzic i ta herbatke ktora powstanie podawac do picia:tak:

reklama
dokladnie,podczas sraki zero mleka:tak:,jagody sok marchewkowy,kleik ryzowy na wodzie, no i duzo pic!!

Abeja skad ja to znam ja juz od miesiaca mam strajk podczas wieczornego jedzenia a w ciagu dnia tez nie zabardzo apetyt Laurze dopisuje,zato w nocy ryczy o mleko:wściekła/y:
u nas poskutkowalo zmienienie menu, bo kasza nie wchodzi u nas absolutnie(taka na gesto)jedynie przez smoczek i to tez odpowiedni smak,Laura regularnie tez wklada rece do buzi,wyjmuje cala zawartosc,polowe wyrzuci a reszte wklada spowrottem:baffled::angry:wkurza mnie to jak nie wiem:no::angry::wściekła/y::wściekła/y:
wiec od kilku dni na kolacje mamy kromke chleba albo bulke z serkiem,szynka,pomidorem,ogorkiem,pasztecikiem,parowka, ryz na mleku z jablkami i cynamonem ,jednym slowem wszystko tylko nie mleko i kasza,potem kapiel i dopiero mleko z kleikiem kukurydzianym przed snem i jakos to funkcjonuje narazie,przynajmniej nie beczy:baffled:,z tym ze jeszcze musze dokarmiac ja ok 23ciej bo to poprostu dla niej za malo i potem sie budzi
probowalam juz wyeliminowac jej jeden posilek w ciagu dnia i wcale nie bylo lepiej,wrecz przeciwnie,jeszcze mniejszy apetyt w dzien a w nocy chciala jesc:((
moze Zuzi poprostu sie kasza znudzila i trzeba cos wymyslic nowego:confused:

duzo cierpliwosci zycze,bo ja mam czasem ochote wyjsc i juz nie wrocic:baffled::-(

Dziewczyny mam problem. Zuzka mi za czesto pawiuje. I nie jest to jakas infekcja wirusowa. Ona jak mała anorektyczka po kazdym żarciu (albo prawie kazdym - chociaz najczesciej wieczorem) wkłada palce do buzi i puszcza regularnego pawia. :angry: pozatym z ewieczornym jedzeniem jest ogolny strajk. Comnie energii kosztuje zeby ja weczorem nakarmic :wściekła/y:

Dzis pusciła pawia rowniez rano, bo zaczeła kaszlec (pojecia nie mam od czego - raczej tez od zebow)...
rece mi juz opadaja. Macie jakies pomysły?

Abeja Czytałam na wątku lekarskim, że była Zuzuia u lekarza. Czy lekarz kazal zmienić jakoś jej dietę?

Dziewczyny ... ratunku .... Jeremi prze moją nieuwagę :zawstydzona/y: zjadł przeterminowane danonki i ma srakę :szok: co robić ??????:confused:

jak to bez mleka ... nawet modyfikowanego ????

Współczuję ci Mariolu, mam nadzieję, że Jeremi już lepiej się czuje. Dziewczyny doradziły ci wszystkie sposoby na srakę. A jeśli chodzi o mleko to przy takich problemach jelitowo-żołądkowych mleko (nawet to modyfikowane) podrażnia jeszcze żołądek i efekt jest jeszcze gorszy. Także lekarze odradzają podawania mleka. Trzeba tylko dawać dużo pić maluszkom by się nie odwodniły.

czy wasze dzieci w dzien tez malo spia ? bo moj to dzis spal tylko godzinke a wstal o 9 :rofl2:caly dzien szaleje :szok: to juz czwarty dzien od kad mu sie wszystko przestawilo:crazy: ale w nocy ladnie spi :tak:i co gorsza nie chce spac na sile :eek:

Filip od 4 dni zasypia samodzielnie, tzn kłąde go do łóżeczka i wychodze. śpi dwa razy. wstej przewaznie o 8, idzie spac ok 11, później ok 17 i na noc o 22. przed południem śpi 0,5-1.5 godz, po południu 40 min. noc całą

Hania budzi się o 7:00. Później zawsze spała tak od 10:30 do 12:00 i później od 15:30 do 17:00. Na noc szła już ok 20:00. Czyli łącznie spała 3 godziny. Teraz od kilku już dni śpi tylko raz, ok 2,5h.. Choć zależy, dziś na przykład spała 2 razy, jak zawsze, więc może powoli już się przestawia na jedno spanie..

W dzień HAnia też zasypia sama, kłądę ją do łóżeczka i wychodzę a ona się tam troche powierci, poszuka sobie miejsca i zasypia;-). Za to wieczorami jest koszmar:wściekła/y:. Ja zauważyłam, że ona się boi ciemności:szok:. Nawet jak jestem z nią na dworzu, a czasem się zdarzy, że jest już ciemno, to ona sie poprostu boi:-(. Wasze dzieci też tak mają??

reklama
Laura wstaje przewaznie miedzy 7,00 a 8,00 i spi od 11stej poltora godziny a potem ok.16stej drzemie pol godz.czyli w sumie spi 2 godz.w dzien iw noc tez ladnie spi,klade ja ok.20stej
zawsze wieczorem zasypia ladnie ,tzn,dostanie mleczko i wychodze a ona sie pokreci,znajduje miejsce i zasypia,w dzien pierwsze spanie ma w wozku na spacerze a to drugie w lozeczku i tu od paru dni samodzielne zasypianie jest nie najciekawsze,tzn placze czasem 20min zanim zasnie,dzis np.nie chciala spac wcale:cool:,wiec chyba tez zaczyna sie przestawiac na jedna drzemke,tylko ze o 18stej usnela nam w aucie bo byla taka padnieta:eek:,jak bylismy na zakupach:no:
a co do ciemnosci to nie zauwazylam zeby sie bala,ale moze Hania ma teraz taki okres,ze zaczyna sie bac wszystkiego,mysle ze to normalne i napewno kiedys przejdzie.Kolezanki syn tez tak mial,Laura zaczela sie bac narazie obcych,ryczy czasami jak opetana jak ktos nas odwiedzi a ona go nie zna:eek:,mam nadzieje ze to tez chwilowe:eek::cool:

Do góry