reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
Moje dziecko chyba sie przestraszylo dzis neurologa bo jak wrocilismy to zaczal pieknie chodzic za rece albo nawet za jedna, momentami nawet sie puszcza i robi ze 3 kroczki bez trzymanki np od mamy do taty:-)

Kubeł zaczął budować piękne i długie zdania, tylko że nikt nie wie, o czym mówi :tak::tak::tak:
Jest już coraz bardziej kumaty i sprawny. Chciałabym, żeby tak bardzo nie bałaganił. W niedzielę wygrzebał pampersa z kupą z kosza, przytaszczył go do pokoju i rzucił w Jarka. Dobrze, że zawijam brudne pampersy, bo ładnie mój mąż by wyglądał. :szok::szok::szok:

Nigdy się nie chwalę moją Anią. Właściwie nie wiem czemu?? Chyba z lenistwa.
Ale tym razem muszę. Moja Ania CHODZI!
Nie byłam pewna od kiedy to chodzenie, bo przy meblach to już bardzo dawno chodziła, za 2 ręce też, potem był etap, że za 1 rączkę i krótkie dystanse np. od mebli do ściany lub od taty do mamy. Ale długo nie potrafiła wstać np. na środku pokoju. Dochodziła na czworakach do stołu lub do ściany, wstawała i szła dalej. No i w zeszłym tygodniu wreszcie nauczyła się sama wstawać. Prawie już nie raczkuje. Na zewnątrz też już ładnie sobie radzi.

moj M wyczytal ze takie gadanie pelnymi zdaniami tylko nikt tego nie rozumie to ŻARGON, moja tez zaczela tak nawijac, ja normalnie jej odpowiadam wchodzi bardzo komiczna konwersacja :-D
Krysia chodzi z opuszczonymi rączkami, czekamy jak zacznie biegac :tak:

mandarynka to gratulacje dla Ani !!! :tak:
abryz a czym twój mąż mu zawinił???? ;-):-) Musiał mu podpaść jak nic :tak:
kropecka no będzie wesoło jak wszystkie zaczną mi dom rozkładać na części pierwsze i biegać po całym salonie :-):tak::-D Goran to zdaje się ucieknie na górę i schowa się gdzieś w kącie :rofl2:

No niestety mój Kacper nie będzie chodził na zjeździe u Trini ! Bo on tylko za dwie rączki chodzi także jeden na czworakach będzie buuuuuuuuu. Chyba że potpatrzy jak koledzy i koleżank zapindalają i mu sie żal zrobi !

reklama
moj po ostatnim zjezdzie zaczal chodzic jak zobaczyl jak jego wakacyjna dziewczyna smiga :)

wiktor tez juz jest bardzo rozumny. jak zrobi kupe to mi przynosi puder i chusteczki zeby go przwinac, rozumie bardzo duzo polecen, mimo ze sam niewiele mowi.

Do góry