reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

Kolejnym osiągnięciem mojego Kubła jest wybiórczość. Jak mu się nie podoba to, co do niego się mówi, zatyka uszy. Boże, czyje to dziecko????????????????

reklama
super Ania modelka prezentacja muzi byc w calosc;-),mala perfekcjonista rosnie

Agusia prosze prosze jaka sprytna dziewczynka barwo

Kubus hahaha tez to jeste aparta

A my jestesmy bardzo dumni z Natalinki,wczoraj polaczyla dwa wyrazy razem co wstworzyo pytanie.Pokazalm paluszkiem na tv ,w ktorym zobaczyla lwa i zapytala CO TO??? MY Z WOJTASEM W SZOKU:szok: nie moglismy uwierzyc,wiec poczeklaismy troche,a ona wpadlA w szal slowny i caly czas chodzila po domu pokazywaln na przedmioty i pytala co to?:tak:;-):-)

Ależ te nasze dzieciaczki są kumate. maxin oglądałam filmik super Natalinka się pyta- słodziutka jest.

Pola też bardzo dużo rozumie. Potrafi wykonywać wiele "poleceń":
  • posprzątaj (bierze jakąś szmatkę i ściera z ławy albo myje okna lub zamiata zmiotką)
  • podnieś bułkę, jabłuszko, cokolwiek w sumie co leży na podłodze
  • zanieś butki/ kapcie na przedpokój
  • podaj cyk (pilot do tv), pilkę i wiele innych rzeczy
  • przynieś np książkę, misia, lalę ze swojego pokoju
  • zrób lali aaaaa (wozi wózkiem), zrób misiowi brum-brum (wsadzi misia do takiego zabawkowego krzesełka do karmienia i go w nim wozi)
  • Robi oczywicie wiele innych rzeczy, ale nie jestem w stanie tego napisać.
Generalnie fajna jest i rozumna i w ogóle ah i oh.....:laugh2::elvis::rofl::rolleyes2:

wspaniale,mozna z nimi sie dogadac mnie tak cieszy fakt,ze juz jeste kumata,i tyle rozumie az czlowiek na raz nie moze zpamietac co juz potarfi bo jest tego wiele:tak:

A moje dziecko nie chce chodzic...nadal! Umie i przejdzie spokojnie caly pokoj i spowrotem ale nie chce mu sie bo za wolno za duzo wysilku trzeba wkladac i wogole i dalej najczesciej zasowa na czworaka:nerd: Qrde ale uparciuch no!! Jak mu powiem wstawaj na nogi, choc do mamy to wstanie i przyjdzie ale jak juz sobie tam cos upatrzy i szybko chce podejsc do tego albo pujsc do swojego pokoju to na czworaka leci:confused2:

angie to etap przejsciowy, niedlugo coraz zadziej bedzie na czworakach, moja czasem pada na 4 lapy jak musi przejsc przez jakis prog bo sie boi na 2 nogach hehe

jednogo dnia moje dziecko same z siebie bez uczenia i proszenia poszlo do kuchni przynioslo recznik i zaczelo wcieraz swoj stolik po obiadku :laugh2: ale sie usmialam

i baaardzo czesto po zabawie sprzata razem ze mna!!
czasem nawet zaczyna sprzatac bez mojego zachecania co oznacza ze juz zabawa skonczona :rofl2: jestem z niej bardzo dumna bo nieswiadomie jej tego nauczylam mozna powiedziec przez przyklad

Pięknie się rozwijają wasze dzieciaczki :-) . Kurcze , niektóre nawet sprzątają po sobie :))))))) super !!!!!!!!!!

Amelka juz fajnie chodzi ale tak raczej niepewnie, gdy wchodzi na inny grunt najpierw bada butem podłoże :))))))) Wchodzi sama na krzesło (od komputera) , sama łądnie je, jak jest głodna wyciągnie sobie sama chleb i przyniesie pokazać. Ale jak znajdzie starą suchą skórkę to też zje :)))))))))) Podchodzi do lodówki i pokazuje na drzwi wołając że chce nana , tzn. że chce jogurt. Po kąpieli chowa zabawki na miejsce, ściąga skarpetki i wyrzuca przez balkon. Ładnie bawi się w piaskownicy z innym dziećmi tzn zabiera im zabawki ale za to daje swoje. Ostatnio dostała manto łopatką od starszego kolegi :dull:

reklama
Do góry