reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

musze sie szybko pochwalic bo zosia wlasnie zrobila kupke na nocniczek;) juz 2 raz;):)

aha i jak moiwe do niej halo halo to doklada raczke albo to co w niej trzyma do ucha;):)
i slicznie robi TAK ;)

reklama
a moje dziecko ostatnio odkryło ze jest choinka i jak ja dopatrzy to tak do niej "biegnie":tak: i chce ją zjeśc:happy:

Maxin pewnie.dla mnie to sam strach bo ona juz sie nie boi stac bez trzymania i robic kroczkow.a juz nie raz na cos poleciala i ma mega guzy.ale nie zwraca uwagi i dalej pedzi:) w pionie utrzymuje sie super dlugo...

wow Judytka ciągle mnie szokuje :))))))))) ciekawe kiedy zacznie czytać :))))))) pewnie za jakieś dwa tygodnie :))))))))))))))))

Brawo, brawo dla majowych dzieciakow!!!

Alusia ostatnio doskonali kumanie ;-)
Robi "papa", "pukpuk", "kosi kosi"="brawo", "buc" (czyli wali swoja glowa w czyjas glowe jak sie mowi "a buuuc"), daje buzi jak sie cmoka lub mowi "buzi buzi", pokazuje jaka jest duza. Bezblednie robi kupe na nocnik, a nawet potrafi po swojemu "zawolac", zeby ja posadzic: tak jakby cisnie i patrzy znacząco :-p
Oprocz tego zdejmuje pokrywke i wyciaga wszystkie klocki z "garnuszka", czasem tez uda jej sie zamknac pokrywke. Gania za pileczka lub balonem po calym mieszkaniu :-p Pije super ze smoczka-dziobka (nie niekapka). (Swoja droga polecam takiego dziobeczka z NUK First Choice).
W ogole ostatnio sie bardziej kumata zrobila. :-) Ciekawe ile rozumie o czym ja sie nie kapnelam ;-)

My próbujmey pic z niekapka ale narazie nam nie wychodzi, może mamy zły niekapek? Mamy z aventu zielony, tylko nasza nauka kończy sie tym ze młody dostaje wode z butelki. Jakie macie sposoby na nauke picia z niekapka??????
A jeszcze mam pytanko kiedy zaczełyście nauke z nocnikiem?????

Brawo, brawo dla majowych dzieciakow!!!

Alusia ostatnio doskonali kumanie ;-)
Robi "papa", "pukpuk", "kosi kosi"="brawo", "buc" (czyli wali swoja glowa w czyjas glowe jak sie mowi "a buuuc"), daje buzi jak sie cmoka lub mowi "buzi buzi", pokazuje jaka jest duza. Bezblednie robi kupe na nocnik, a nawet potrafi po swojemu "zawolac", zeby ja posadzic: tak jakby cisnie i patrzy znacząco :-p
Oprocz tego zdejmuje pokrywke i wyciaga wszystkie klocki z "garnuszka", czasem tez uda jej sie zamknac pokrywke. Gania za pileczka lub balonem po calym mieszkaniu :-p Pije super ze smoczka-dziobka (nie niekapka). (Swoja droga polecam takiego dziobeczka z NUK First Choice).
W ogole ostatnio sie bardziej kumata zrobila. :-) Ciekawe ile rozumie o czym ja sie nie kapnelam ;-)
A co to jest ten smoczek dziobeczek????

reklama
Brawa dla nowych umiejętności dzieciaczków.
Ania zaczęła ćwiczyć mówienie. Cały czas ćwiczy - dadadadtatatadada Naprawdę świetnie to brzmi i ma taki słodki głosik :-) Rozumie też już wiele i uwielbia pluć i robić brrrrrr.

Do góry