reklama
eager
MAJOWA MAMA 06` Zadomowiona(y)
Mańka potrafi powtarzać tata i baba, mama hmmm nie mówi tylko jak mówię powiedz mama to śmiesznie robi rybke czyli próbuje powiedziec mama ale nie wydaje dźwięku, papa i brawo to juz norma....aaaa i jak cos chce to mówi da ciekawe czy świadomie...
W kwestii rozwoju fizycznego, to wstaje przy czym się da...i najgorsze że np ostatnio wstaje z pozycji kucanej i i próbuje stac samodzielnie, niestety ale wszystkie próby jak na razie bez powodzenia , okupione płaczem...śmieję się że ona to taka urazowa będzie..a i dzis wyraczkowała pierwszy raz z dużego pokoju do przedpokoju...ale była szczęśliwa..
W kwestii rozwoju fizycznego, to wstaje przy czym się da...i najgorsze że np ostatnio wstaje z pozycji kucanej i i próbuje stac samodzielnie, niestety ale wszystkie próby jak na razie bez powodzenia , okupione płaczem...śmieję się że ona to taka urazowa będzie..a i dzis wyraczkowała pierwszy raz z dużego pokoju do przedpokoju...ale była szczęśliwa..
trininlov
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
A ja tym razem muszę pochwalić się osiągnięciami mojej starszej córki :-) Normalnie wszyscy byli w szkou, że w ciągu 3 dni nauczyła się tak szybko śmigać na nartach i w dodatku sama wjeżdżała na wyciągu orczykowym. Oczywiście nauczyła się jeździć na nartach szybciej niż jej mamusia ;-) ale wkrótce jak tylko miałam szansę trochę się poduczyć to zaraz doścignęłam ją w umiejętnościach :-)
No brawo Trini dla Karolinki, moja siorka sie wczoraj chwaliła ze jej 5,5 letni synek tez sie własnie nauczył tak szybko smigac na wyjezdzie moze rosna nowe Małysze;-)
I@nka ja mam taki sam niekapek i taki sam problem zeby napoic nim synalka...moze sie sie jeszcze nauczy ale jakos mi sie niechce go ciagle nim meczyc
Co do nocnika to juz pisałam o nich na wątku o słowach naszych dzieci...i kupie mu nie wczesniej niz jak skonczy rok zeby sie nim pobawił i oswajał.
I@nka ja mam taki sam niekapek i taki sam problem zeby napoic nim synalka...moze sie sie jeszcze nauczy ale jakos mi sie niechce go ciagle nim meczyc
Co do nocnika to juz pisałam o nich na wątku o słowach naszych dzieci...i kupie mu nie wczesniej niz jak skonczy rok zeby sie nim pobawił i oswajał.
No Trini tak to jest z maluszkami. Bardzo szybko uczą się szusować. Mojego męża siostrzenica jeździ z nami już od trzech lat- zaczynała jak miała 4 latka i też bardzo szybko pojęła . Na drugi dzień zjeżdżała już z nami z samej góry w Harrachovie- a to wysoko i trasa nie jest łatwa
GRATULACJE DLA KAROLINKI

GRATULACJE DLA KAROLINKI
trininlov
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
Najnowszym osiągnięciem Ani jest przechodzenie przez poprzeczkę pod stołem :-)
Super osiagniecia moja juz dzieciaczki a niedawno to to jeszcze tylko lezało i kwiczało;-) :-)
Moj ostatnio doszedł juz do wprawy w podciaganiu sie na nogi, problem w tym ze jak stanie to zaczyna jeczec chyba nie wie co ma dalej zrobic albo zeby go wyjac z kojca czy łozeczka...no i mam pytanie...mam opuszczone łozeczko na 2 pozycje czyli srodkową Alek jak stoi to ma pod pachy barjerkę a ja mam schizy czy nie wypadnie...Juz powinnam opuscic na dół
Troche mi sie to nie usmiecha bo starasznie nie wygodnie bedzie go tam kłasc no i przeciez w sumie z miesiac temu opuscilismy na te pozycje...moze to tylko moje schizy jak myslicie?
Moj ostatnio doszedł juz do wprawy w podciaganiu sie na nogi, problem w tym ze jak stanie to zaczyna jeczec chyba nie wie co ma dalej zrobic albo zeby go wyjac z kojca czy łozeczka...no i mam pytanie...mam opuszczone łozeczko na 2 pozycje czyli srodkową Alek jak stoi to ma pod pachy barjerkę a ja mam schizy czy nie wypadnie...Juz powinnam opuscic na dół
Troche mi sie to nie usmiecha bo starasznie nie wygodnie bedzie go tam kłasc no i przeciez w sumie z miesiac temu opuscilismy na te pozycje...moze to tylko moje schizy jak myslicie?Nie wiem jak to wytlumaczycA co to jest ten smoczek dziobeczek????
Jest z czegos twardszego niz smoczek (ale miekkie to to) i ma ksztalt takiego dziobka jak w niekapku.
czarownica
Fanka BB :)
Gratuluje madralinskim

A Zosia jak daje jej cos i moiw prosze a ona kiwa glowka (klania sie)i mowi aaaa taaa
kupka na nocniczek tez jest
daje buzi mowi "dydol" hehe
papa robi nawet jak wychodzimy z pokoju
slicznie kopie pilke zreszta uwielbia bawic sie z dziecmi
Mam pytanie - czy ktoras z was daje jeszcze smoczka uspokajajacego?? Zosia ma tylko do spania
A Zosia jak daje jej cos i moiw prosze a ona kiwa glowka (klania sie)i mowi aaaa taaa
kupka na nocniczek tez jest
daje buzi mowi "dydol" hehe
papa robi nawet jak wychodzimy z pokoju
Mam pytanie - czy ktoras z was daje jeszcze smoczka uspokajajacego?? Zosia ma tylko do spania
reklama
trininlov
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
angie to super, że Aluś już się na nogach podnosi :-) Jeśli chodzi o łóżeczko to ja jednak na twoim miejscu bym je opuściła, bo wiesz nigdy nie wiadomo. Ja też bardzo szybko opuściłam z tej drugiej pozycji na trzecią (chyba jakieś 2 tyg) Lepiej dmuchać na zimne.
czarownica my cały czas używamy smoczka, ale tylko do spania.
czarownica my cały czas używamy smoczka, ale tylko do spania.
Podziel się: