reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
super Olaf i Ania ćwiczą stópki, prawie jakby jogę ćwiczyli ;-)
no i na czworakach Ania wygląda fajowo:tak:
a Pola super rybka :-)

Zatkało mnie jak zobaczyłam Anie na czworakach...
Wiecie co a mi ise wydaje ze Marsyia przestała się tak suoer rozwijać... widzę to np. po waszych dzieciach. Dość szybko zaczeła podnosic głowe, głuzyć, łapac zabawki a potem jakby coraz mniej tych umiejętnosci nabywa. Tzn. i tak uwazam że nie odstaje od normy w swoim wieku ale przejzałam sobie jej osiagnecia w ksiazeczce zdrowia i wiekszość rzeczy przypisanych dzieciom z 2 miesiaca robiła w 1 z 3 robilą w 2 i tak dalej a teraz widze ze tak przystopowała. Nie wiem czy takie przestoje to normalne bo bardzo isę boje czy te jej problemy zdrowotnw nie odbijają sie na jej rozwoju :sick: :sick:

Ewe ja u Amelki nawet pół zeza nie widzę.
Polcia widze ze bedzie drugą Otylką
Olafek ma śliczną stópką - Marysia nie umie jeszcze jej sobie wsadzić do buzi:confused::baffled: :baffled:

O Qrczaki jestem pod mega wrazeniem ! Ania raczkuje...stopki w buzce, Olafek rowniez...Brawo! Polcia to prawdziwa pływaczka! Super dziciaczki sie rozwijaja.
Dla mnie na dzis zadowalajacym osiagnieciem mojego synalka jest to, ze zaczął sie przełamywac. Wypił 40 ml soku marchwiowo-jabłkowego i zjadł ze 1,4 słoiczka zupki dyniowej...normalnie mnie zaskoczył dzis moj chłopak tym apetytem...jeszcze wczoraj wyplował inna zupke a i soku nie chciał ale widocznie te smaki mu podpasowały...Hurra!

Kurcze super dziewczyny! Super wysportowane wasze dzieciaczki!
Noja Ania od ponad tygodnia obraca się już z brzuszka na plecki. Ostatnio zaczęła po tym obrocie z powrotem się przewracać na brzuszek, ale po tym obrocie z plecków na brzuszek rączka zostawała jej pod nią. No i wreszcie dzisiaj jej sie udało! Niestety zrobiła to akurat wtedy gdy wyszłam na 3 godziny do pracy :-( . Tatuś mi powiedział. Kurcze siedzę z nią cały dzień i akurat musiała wtedy.

Olefek, Ania, Pola super super :-D :-D :-D

Ewe nie przejmuj sie nawet jak jej oko ucieka to normalne u dzieci , moja kolzeanka byla z coreczka 10 miesiaczna u lekarza bo mowila ze ma zeza a lekarz powiedzial ze dzieci nie widza swojego nosa i dlatego czasem tak patrza ale to tylko do czasu :laugh2: :laugh2: :laugh2: WIEC NORMALKA

ewe ja mialam zeza jak bylam mala, wkryli mi go jak mialam 11 miesiecy i od razu nosilam okularki, do podstawowki wyleczylam na szczescie :tak: Jak sie urodzila moja Kruszynka to tez myslalam ze ma zeza, ale mama mi powiedziala te tak to robia male dzieci i ze u mnie bylo NAPRAWDE widac, wiec jakby byl zez to kazdy by ci zwrocil uwage

reklama
ewe ja u Amelki też żadnego zeza nie widzę :-) poza tym, że ma cudne wielke oczęta ;-)
angie mała rzecz a cieszy :-) gratulacje !!!
mandarynka na pewno zrobi to jeszcze nie raz przy tobie :-)
głuszku a ty jak zwykle nie przejmuj sie, że Marysia zastopowała. Widocznie takie ma swoje tempo rozwoju. Nic się nie martw :-)

Do góry