reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

brawo dla Marysi :-)
ale w szoku jestem - mojej to w ogóle do głowy jeszcze nie przyszło że można sylabę powiedzieć... śpiewa tylko "aaaaa" albo "eeeee" we wszystkich tonacjach ;-)

reklama
gluszek niestety tak to jest,my oczekujemy,ze powiedza nasze dzieci pierwsze mama,ale nie,z nami przbywaja i dla nich wypowiadanie innych glosek jak wlanie da da tata baba sa pierwsze,malo ktore dziecko mowi pierw mama:-) trzeba tp przzyc:-p :baffled: :confused:

Dziękujemy :-)
Głuszku bo ona chciała powiedzieć: Taka mama fajna jest ;-), ale na razie ćwiczy początek :tak:

Heksa - nie martw się twoja ma to samo co moj - po prostu jest za gruba i ciężko nogą machnąć.
Moj już się obraca ( turla serpentynkami) ale chodzi od września na rehabilitację i w domu ćwiczymy go około godzinki dziennie + basen - to wszystko powoduje naciąganie i wzmacnianie mięśni. Jak masz możliwość to chodź na rehabilitację. Dużo daję - ale trzeba być dzielnym - mój MIrek okropnie na ćwiczeniach płącze - środa po południu to dla mnie najgorszy dzień w tygodniu - bo ćwiczy w przychodni.:-(

a... nowa umiejętnośc - podczas jedzenia chrupek na zmianę wcina - raz chrupkę a raz własną nogę. :-)

Głuszku super ze Matysieńka juz składa moja od miesiąca w kółko klepie mamama i wszyscy mają wymówke i mówią Ciebie woła to idz. i tak czy siak zostaje do zajmowania sie sama Ty masz luksus teraz niunia woła tatatat to tata rusz sie ja pójde jak mnie zawoła:-D ;-)
Gosiek basen mi odradzili a rechabilitacje mam od 1 grudzni wiec zobacze narazie tylko siedzimy.

Dziekuje wam za słowa otuchy.

Gosiek ooo tak tego nie lubi Mirek:no: Jak dlugo macie jeszcze chodzic??

Natalak nauczyla sie spac na brzuszku,jak zajaczek fajnie to wyglada,ja oaczywiscie i tak mam schize,ze moze nie bedzie oddychac jak zle ulozy sobie glowke,ale z tego co widze to wiec co ma robic:tak:

reklama
A co to znaczy jak dziecko skacze na pupie? Judi robi to od dwoch dni i nie wiem czy to nic zlego....
Co do osiagniec to wsumie nic nowego tylko udoskonala to co potrafi czyli juz w niedlugim czasie potrafi przejsc cale lozeczko w zdluz i doskonale kuca ze stojaka i wstaje z powrotem przy pomocy jednej raczki.kuca tez tak miedzy nogami.wykrzykuje babababa tatatata no i oczywiscie mamama ale przedewszystkim to pleple pleple co wam kiedys pisalam:)

aha i zaczela chodzic jak .... malpa.... kiedys tak stawala co pokazywalam wam na zdjeciach a teraz sie tak posuwa....

mniej wiecej za 2 tyg idziemy na bioderka....doradzily mi kolezanki bo niby Judi dosc wczesnie wszystko robi a i tak miala to 1b...no i mogla sobie nogi powykrzywiac...zreszta czasem jak widze jak ona stoi i jedna noge ma calkiem odwrocona to az ciarki przechodza:(

GRATULUJEMY OCZYWISCIE WSZYSTKICH OSIAGNIEC!!!!!!!

Do góry