Jak wcześniej wspomniałam, zakupiliśmy wózek Coneco Solar. Może parę słów o nim...
Jako że to będzie nasz jedyny wózek (pozbywamy się olbrzyma na dmuchanych kołach), musiałam pójść na kompromis w paru sprawach.
Oto co mi pasuje w Solarze i co szukałam w wózku dla siebie:
* dośc duże kółka, z blokadą przednich kół lub bez (jakoś mam wizję ciężkich śniegów na przyszłą zimę

)
* dość zabudowana góra wózka, dobre usztywnienie na plecy i siedzisko
* folia i okrycie na nózki
* składanie jak parasolka
* całkiem fajny hamulec (przycisk na jednym kole to czerwony-ON, na drugim: niebieski -OFF)
* tak profilowane rączki, że dobrze podbija się przy krawężnikach
* fajny wygląd
* wytrzymały stelaż - (potrzebny, bo obwieszam wózek ciężkimi siatkami)
* po złożeniu stoi w pozycji pionowej
* naprawdę dobrze się go prowadzi
* cicha regulacja oparcia i każdy kąt odpowiada mojej Idze
* ma pałąk, pasy itd.
Nie pasuje mi:
* waga - 10kg - (kompromis

)
* niewielka torba na zakupy, trudno dostępna (krzyżak dosłownie nad koszem) (jak to w parasolkach :

) - ale wieszam siaty na "rogi"
* a to już mniej - nie regulowane rączki, jednak dla mojego męża prawie 2m trochę za nisko, ale on b. rzadko jeździ
Szczerze mówiąc ten wózek na pewno nie nadaje się jako wyłącznie przewozowy, raczej to taki na dłuższe spacery, dla osób które nie muszą za wysoko go wnosić. Poza tym można wpiąć fotelik, więc jest i taki dla młodszych (chociaż ja osobiście nie polecam takich rozwiązań: wózka z "rogami" + fotelik - są dla mnie mało stabilne). W formie bez fotelika- od 12mcy do 20kg (tak podaje producent)
I jeszcze parę fotek:
(torba na rogach jest moim dodatkiem - trochę nie w kolor, ale na razie musi tak pozostać

)