reklama

Otyłość w ciąży

reklama
O matko jaki ja miałam wczoraj tragiczny dzień. Niskie ciśnienie, okropny ból głowy i kompletne rozwalenie emocjonalne. Pierwsze pol dnia przespalam a drugie pol Przeplakalam :/

Cześć dziewczyny [emoji4]
Mam pytanie o badanie USG. Czy w związku z nadwagą mialyscie problem przy badaniu usg? Ja pierwsze badanie miałam tramsvaginalne. Kolejne powinny być przez brzuch. Ale wyczytałam na innych forach, że przy nadwagę często są problemy z takim badaniem. Jak to było u Was? Może nie potrzebnie panikuje [emoji54]

m3sx3e3k3kg0z09h.png

Ja miałam przez pochwe dość długo, bo chyba do 14 tygodnia. I rzeczywiście lekarz tłumaczył, że to przez tłuszczyk na brzuchu. Potem normalnie przez brzuch i obraz normalnie widoczny. Wydaje mi się, że na starszym sprzęcie jest większy problem przy tkance tłuszczowej,jest po prostu nieco gorszy obraz.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Wydaje mi się że dopiero koło 12 tyg przez brzuch robią. Ale w 1 ciąży w szpitalu chyba w 14 tc miałam dowcipnie też. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę legginsów na allegro? Ja kupiłam spodnie w c&a w tej ciąży która straciłam i nie są najgorsze.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Wydaje mi się że dopiero koło 12 tyg przez brzuch robią. Ale w 1 ciąży w szpitalu chyba w 14 tc miałam dowcipnie też. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę legginsów na allegro? Ja kupiłam spodnie w c&a w tej ciąży która straciłam i nie są najgorsze.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
No tak tak też mi się wydaje że po 12 tyg robią przez brzuch. I tak też miałam w poprzedniej ciąży. Ale wyczytałam na forach że przy nadwadze przez całą ciążę robią dopochwowo. I dlatego teraz się zastanawiam jak to jest.

m3sx3e3k3kg0z09h.png

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry