Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

Za to jaka ulga po porodzie!
Na facebooku widziałam fajny obrazek dotyczący BMI. Idea była taka, że "sprawdzałam swoje BMI i wyszło mi, że jestem za niska".
Więc laski - nie jesteśmy grube, ale po prostu za mało urosłyśmy
Kłaczek - czy ja dobrze rozumiem, że BMI jest wskazaniem do ZZO? W PL również? Bo coś mi się nie chce wierzyć...
*martusia* - czy zaczęłaś puchnąć tak szybko, jak ja? Już w 10 tc?
Pozdrowienia serdeczniaste! :-)

;-):-)Nie, nie.. *martusia*, jak pisalam - to nie kwestia wylacznie BMI, ale sumy "czynnikow ryzyka", do ktorych BMI tez nalezy. Bo to jest tak: Przyszla im 43 letnia baba, wazaca sobie prawie 100 na starcie a prawie 120 na finiszu, w dodatku z krwotokiem porodowym w wywiadzie (i przy poronieniu drugi), w dodatku do 5 (nie liczac poronien) porodu, a co porod to ryzyko krwotoku wieksze (ciekawe bo jedyny porodowy mialam przy pierwszym) no i zaczeli srac po nogach, zakladajac ze sie im pewnie przy porodzie rozlece w prochno albo inne wiory. Z tym ZZO chodzilo o... profilaktyke. Pomijam fakt, ze ZZO jest tu powszechnie stosowane i masz je w ofercie do kazdego porodu o ile przyjedziesz na czas - dla nich dziwne bylo ze ja nie chce (se przyszla taka i hard cora cwiczy) bo normalne jest ze babki w planie porodu zakladaja ZZO. W tym przypadku, anestezjolog bardzo nalegal na wklucie w kregoslup, tlumaczac mi ze "jakby sie cos zaczelo dziac to juz beda wkluci i moga dzialac". Podpisalam zgode na ZZO WYLACZNIE W RAZIE POTRZEBY - czyli jesli porod SN okaze sie niemozliwy, lub gdyby pojawily sie komplikacje wymagajace znieczulenia. Dalo rade bez. Karol uprzejmy byl nie urosnac nad miare i urodzic sie w miare szybko, a gazik jakim czestuja w szpitalu calkiem efektywnie "wyluzowuje".![]()