reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Lolciu - Bepanthen maść (nie krem), Ziajka krem na sutki, Purelan 100 (Medela), zwykła lanolina, no i nakładki silikonowe różnych firm na sutki

Indziorko - ja wyniki w 10 tc miałam nie za dobre, zaczęłam łykać femibion natal 2 i dodatkowo żelazo w tabletkach (na receptę od gina) i po dwóch tygodniach było już lepiej a po miesiący wyniki idealne i nadal łykam femi i żelazo co drugi-trzeci dzień. Także nie mart się, do tego trochę więcej warzyw i buraczków i jest ok. A Ty brałaś jakieś witaminy do tej pory ? Bardzo złe te wyniki?

Ostatnia edycja:
Lolcia zazdroszcze Ci ze tak szybko laktacje masz. ja mialam hm jak wrocilam do domu czyli po 3dniach + herbatki. a tak to tyle co kot naplakal. pokazuj Jasia :)

dziewczyny, ja przygode w szpitalu zaczelam z waga 101kg. ale wiadomo ze tamtejsze jedzenie to same rarytasy wiec mysle ze i troche polecialo bo mnie pilnowali czy nie podjadam [z powodu cukrzycy dieta]. no i teraz kurde leca mi kg jak szalone niedlugo bede jak wieszak wygladac :P zostal mi tylko taki flaczek ciazowy ale jeszcze rana niewygojona wiec nie bede szalec bo znajac moje szczescie cos sobie zrobie.

maly wampisz sie budzi.
buziaki :*

Dzieki kobitki za podpowiedz z tymi masciami, jutro powiem mamie zeby mi ktoras z nich kupila. Powiem wam ze te mamy po cc to maja przes.rane normalnie, mnie co prawda boli krocze ale smigam normalnie a one biedne takie. Nie wierze ze w koncu Jas jest na swiecie ;)

Lolcia to uwierz i przytul go od nas :)

redusia znaczy zaczęło się tak, że już na pierwszej morfologii wyszło, że żelazo spadło dużo, ale ok w ciąży to normalne, na następnej już ruszyła w dól hemoglobina- do przewidzenia, że będzie już cały czas spadała, tym bardziej, że zwracałam uwagę na to doktorowi, że mam rodzinne anemie w ciąży- później wraca wszystko do normy, ale on stwierdził, że jak biorę prenatal (od 6tc, ma 425%dziennego zapotrzebowania na żelazo) to on wystarczy, i dzisiaj byłam u kobiety, która była w jego zastępstwie i jak zobaczyła hgb 11 to od razu przepisała żelazo- to i tak wysokie, bo mnie do mięsa już zaczęło ciągną normalnie :P buraków nie mogę- w ciąży kończy się reakcją alergiczną tygodniową z opuchnięciem twarzy i innymi atrakcjami :P znaczy wiem, że będzie ok tylko mam zdenerwowanie na to, że nikt mnie nie słuchał, jak mówiłam, że buraków nie przyjmuje mi organizm w ciąży, że mama i siostra też anemię miały... Ale uwaga normlanie w szoku jestem- obciążenie glukozą normalnie bajka, aż nie wierzyłam jak zobaczyłam wyniki- lepsze niż przed ciążą :D Ogólnie wizyta była rutynowa- nawet USG nie miałam, ano i położna pokręciła nosem, bo tętno dziecka było 150- mnie się wydaje, że jest ok, nawet lekarka tak powiedziała, ale położnej nie pasowało :P

Także Julcia sobie rośnie i dokazuje mi, czasami bardziej czasami mniej :) a w ciągu wczorajszych urodzin zrobiłam sobie małą przyjemność- poszłam do fryzjera- musiałam sobie wynagrodzić dzień na uczelni, który miał być wolny :/

Dziękuję za życzenia ;)

Miłej nocki kochane :)*

Indziorka sory za pozną reakcję ale mam nadzieję że wybaczysz. Wszystkiego najlepszego
Marta ładnie żeś z waga poleciała. Nic tylko pozazdrościć.
Lolcia jeszcze raz ci gratuluję i żmeierpowodzenia. Ja też nie mogę uwierzyć i jakos to do mnie nie dociera że mam groszka, że jest wszystko ok, że on się tam rusza.
Apropos poczucia ruchow - już kiedys chyba o tym pisałyscie - to kiedy ? Najwcześniej chyba w 16 tyg.
Trzymam za was kciuki staraczki. Na bank wam sie uda. Już nie mogę się doczekać waszych testów.
Miłego dnia.

dzelewajna ja pierwsze ruchy czułam w 18tc 1 d ale ogólnie mówi się że te co rodziły wcześniej już mogą czuć wcześniej niż pierworódki. moja bratowa jest teraz w 3 ciąży i czuła chyba w 15tc.

Witam się weekendowo

Ewelinko ja jestem w 20 i nie czuję nic, bo mam łożysko z przodu, strasznie mnie to frustruje, ale lekarz powiedział, że wszystko ok, więc czekam cierpliwie.

Indziorko - może zmień preparat witaminowy na inny, a wątróbka może. To straszne, że cię olali. Ja właśnie w 13tc miałam hemo 11 i to już zaniepokiło lekarza. Nie przeraź się, że po tym żelazie to okropne zatwardzenie jest - OKROPNE:szok: Męczyłam się strasznie:zawstydzona/y:

Martusia - a ile przytyłaś w ciąży, ja teeeeeeeeż tak chce chudnąć po :-):tak:

reklama
Cześć dziewczyny!

Ewelinka dzięki za kciuki, mam nadzieje ze przyniosą porzadany efekt.
A tak poza tym nic sie nie dzieje, czekam z niecierpliwością na testowanie, wczoraj w jakiś dziwny sen zapadlam o godz 18 spalam 1,5 h, obudzilam sie , polazilam trochę i poszłam spać na 11h :szok: jakaś zmęczona byłam czy co? Teraz jadę na zakupy , trzymajcie sie cieplutko i miłej soboty:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry