reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Nie odpisalam pRzez roznice czasu, ale porod ;) pisalam po 18, a teraz jest 7 rano i sie zbieram na ktg do szpitala, co by ich upewnic, ze dzidzius ma sie dobrze i jest dotleniony. Sama to ja to wiem, przed chwila znowu sie przeciagal, a znajac zycie w szpitalu bedzie spal! Ostatnio tak mnie napoili lodowata woda, ze teraz gardlo mnie boli..

Ok, nie jecze. Trzeba sie szybko ubrac i zmykac, zeby maz nie byl za pozno w pracy.

wikasik, aaa no tak:) Trochę Ci zazdroszcze tego kraju, ale podobno wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma... A jak się przeciąga to czujesz i do góry i na dole?? Mi jak się czasem Zuza rusza to czuję jakby wąż mi przejeżdżał w brzuchu po wszystkich ściankach;p Pamiętaj, że prosimy o zdjęcie nowego członka rodziny jak już przyjdzie na świat i to w tym temacie;p
Fajnie, to Ty wstałaś, a ja idę spać... Tzn., że jesteś przed nami 8 godzin czy za nami 16 godzin??

Nie doczekałam 8 miesiąca z zakupami, zakupiłam dzisiaj leżaczek bujaczek Fisher Price Rainforest, ocean muzyczny Little Tikes i nianię elektroniczną z monitorem oddechu Angelcare:) Wszystko kupiłam używane, ale w bardzo dobrym stanie, nawet jeszcze w kartonikach, a nianię z monitorem na gwarancji:) Mieliśmy czekać do 8 miesiąca, ale okazje wypatruje już teraz, poza tym nigdy nie wiadomo czy w 8 miesiącu jeszcze będziemy w domu...

Ciii... Zuzka kopie:D

Dobranoc:)

Z czasem jestem do przodu. Teraz u mnie juz pistkowe popoludnie, a wy sie pomalu budzicie w piatek rano. Ktg ok, skurczow totalne zero. Teaz sie troche polozylam, ale pies mialczy, wiec najwyzsza pora na spacer! Samo zdrowie i albo dziecia ulula albo pomoze wykurzyc ;)

wikasik powodzenia i trzymamy kciuki :-)
Po porodzie prosimy o foto maleństwa i krótką relacje z porodu i w ogóle...
Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Z czasem jestem do przodu. Teraz u mnie juz pistkowe popoludnie, a wy sie pomalu budzicie w piatek rano. Ktg ok, skurczow totalne zero. Teaz sie troche polozylam, ale pies mialczy, wiec najwyzsza pora na spacer! Samo zdrowie i albo dziecia ulula albo pomoze wykurzyc ;)
Znam przypadki wieszania firanek przed porodem i pomaga:) Kuzynki chciały przed świętami być w domu z dziećmi i zaczęły wieszać firanki w 39 tygodniu i na święta były w domu:D

firanki na mnie niestety nie działały, na moją siostrę też nie - więc jesteśmy wyjątkami od reguły co nie znaczy, że nie warto spróbować. W szpitalach każą też chodzić po schodach i pamiętam jak leżałam na ginekologii z zatruciem ciążowym to całe grupki dziewczyn łaziły tak góra-dół =)

reklama
Dobre:D Chociaż jak tak dalej pójdzie, że mam brzuch jak na 8-9 miesiąc i bóle w pachwinie to coś czuję, że ja nie będe potrzebowała takich metod:D Może Wikasik skorzysta z wchodzenia po schodach:D Idę się położyć, bo znowu boli mnie brzuch:(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry