reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Kochana przy mnie to ty szczupła jesteś. Ja zaczynałam od 110 kg. A lekarka nigdy mi złego słowa nie powiedziała. I ciągle mówi jak dobrze wyglądam i ze super ciaze przechodzę.
Są oczywiście osoby które coś powiedzą o czym pisałam wcześniej ale trzeba się szanować i nie pozwalać obrażać.

reklama
Tak czytałam to co napisałaś, przykre ze jest tylu sfrustrowanych ludzi ze musza sie na kimś rozładować...ja przez moje schorzenia miałam problem z zajściem w ciaze i szukałam dobrego gin. Trafiłam do babki ktora powiedziała mi ze jak nie schudne 20 kilo nie bedzie mnie leczyć...potem trafiłam do mojej lekarki i ani słowa mi nie powiedziała na wagę , a w ciaze zaszłam bardzo szybko na clomifenie... Znam jeszcze dwie osoby ktore z otyłością w ciazy czuły sie rewelacyjnie, nie miały zadnych powikłań, cukrzycy ani nawet nadciśnienia..wiec reguły ze grubas w ciazy to sam kłopot nie ma...ale czasem ide na wizytę do poradni zeby nie płacić za wszystkie badania a tam juz sie krzywo patrzą..:( pomimo ze obiektywnie patrząc mieszczę sie w rozmiar 42 , 44 wiec strasznie zle nie ma..

Mój mały waży 2750g, początek 37tc. Niezbyt duży jest i na pewno do 3,5 kg nie dobije wg lekarki. Wody na 7, łożysko nadal 2stopnia, z niewielkimi zwapnieniami. Szyjka miękka i krótka ale nadal zamknięta.
Wydaje.mi się ze za mało waży ale za tydzień kolejna wizyta zobaczymy.

Ech zazdroszcze wam, juz niedługo zobaczycie wasze maleństwa:) przede mną jeszcze połowa.l. A rodzicie naturalnie czy cc?

NASZE TERMINY PORODÓW:-)

LUTY

oluchapoducha - 6 luty

Aisha272 - 6 luty
Madalena_82 - 16 luty

MARZEC
rurka - 14 marzec

KWIECIEŃ
karina34 - 13 kwiecień
agnella2 - 28 kwicień

MAJ
marietta1981 - 11maj
wikasik - 13 maj
lisica - 22maj

ewelinax5 - 23 maj

CZERWIEC
jereha - 6 czerwca

MAMUSIE ROZPAKOWANE :):)

marysia868 - 30 paździerinka
bziumbzium - 04 grudnia :) dzidziuś już na świecie

Wlasnie wrocilam od gina. Pierwsze pytanie 'a po co pani tu przyszla skoro ma pani kontrole w szpitalu' - uwielbiam to, nie ma to jak optymistyczne podejscie do klienta :-) 'Niech sie pani kladzie' po czym wyszedl na 5 min a ja z brzucholem przy otwartyvh drzwiach leze na kozetce :wściekła/y: Po czym wchodzi i mowi ' prosze mi to odsunac tutaj' z oburzeniem, jakbym nie wiedziala ile trzeba odslonic do USG. No kurcze, cos mu wszystko nie pasowalo.
No ale dobra, powiedzialam o cisnieniu, zmeczeniu, kluciach, ten zrobil przynajmniej porzadne USG nie mowiac przy tym za wiele. Pwoeidzial tylko ze malenstwo jest idealnego rozmiaru, wazy 777g, lozysko i szyjka idealnie polozone. Ale za male jest zeby kopac po bokach wiec klucia pewnie od trawienia.
Rzucawka moze sie zdarzyc ale cisnienie musialoby byc naprawde wysokie no i bialka w moczu, ktorych nie mam.
Cisnienie zmierzyl - kurna, 120/60, takie jak miewalam zawsze. Ale dal zwolnienie do konca tygodnia ale latwo nie bylo :no:
Najlepsze jak powiedzialam ze w ciazy to jednak czlowiek jest bardziej zmeczony, nie to co jeszcze pare miesiecy temu, wstawal o 6, cwiczyl...a ten mi przerywa i mowi ' bo nie jest juz pani taka mloda, ile pani ma lat (mowie ze 30 od listopada) a on dalej ' no wiec mowie, to juz nie te lata, teraz trzeba sie wysypiac o 8 wieczorem isc spac' nie wiem czy zartowal czy co...ja mu na to ze jeszcze pare miesiecy temu bylo ok, wstawalam rano, mialam energie caly dzien a ten swoje' no ale byla pani mlodsza' no kurna o ile, pare miesiecy? Ten doktor sie nie zmieni nigdy, ale mimo to przyznac mu trzeba, przyjmuje prywatnie od pon do soboty, sam mi powiedzial ze zaczyna byc troche jak robot - mimo to nigdy niczego nie przeoczyl i ma coraz wiecej pacjentek, jedna drugiej go poleca.
Kazal przyjsc w 30 tygodniu na kontrole. Wazne ze dal papierek i powiedzial zeby odpoczac jesli bialek w moczu nie ma to nie martwic sie cisnieniem. Kazal pic 600ml mleka albo jogurtu codziennie, czego i tak nie bede robic, polowa z tego maksymalnie mi wejdzie :)
Eh, uff, przezylam :rofl2:

reklama
Do góry