reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Jak sie urodziła , była niedotleniona bardzo , była spuchnięta cała i tętno było nie ok ..., tak wiec mialam natychmiastowa cesarke i mała wzięli na intensywna stacje i była w sztucznej śpiączce przez 4 dni / a przy tym chłodzili jej ciało zeby juz zaistniałe szkody nie były większe ...

reklama
U mnie nie było nic takiego. Młody załapał po prostu jakąś infekcje wewnątrzmaciczna i teraz oboje się leczymy. Będzie.miał.robione usg główki i brzuszka w przyszłym tyg jeszcze.
Położne które się nim zajmują próbują ustalić z nim rytm dnia jakiś. Wiec go przewijają i karmią i przywożą mi żebym sobie popatrzyła na niego. Wprowadziliśmy ten Nutriton, już 3 razy dostał i.na.razie ani razu nie ulał ani nie zwymiotowal. Ale niestety nie mogę go brać na ręce,żeby mu się w brzuchu wszystko poukladalo.
Ciężko bardzo ale do poniedziałku musze tak wytrzymać.
3 majcie się. Dzięki za wszystkie modlitwy i kciuki.dajcie tez znać co u was bo nie zawsze mam czas pisać ale poczytuje.

Super ze nie ulewa :)

No u mnie inna sytulacja ...

Nadal trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia :) [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ i do domu :)

Aleks jest przecudny :-D kciuki nieustannie trzymam za szybki powrót do formy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak:

Moje drogie doświadczone proszę napiszcie mi jaka jest norma dla cukru po godzinie od zjedzenia...dzis rano zjadłam sniadanie i po godzinie sobie zmierzylam glukometrem a tam 142!:( nie wiem czy to dobrze:( zawsze miałam ok 120:((

Ach, nie wyświetla mi sie fotka,buuu :((

Jeraha, mi mierzono godzine po slodkim napoju I mialo byc ponizej 7.5 ale nie wiem co to za miara jakiej tu uzywaja: ( Ja mialam 5.4 wiec dla nich ok niby ale ja nie mam pojecia ile to jest wedlug polskich miar.

Dzis rano obudzilam sie z mnostwem popekanych naczynek na twarzy,z megabolem stop i lydek! Nie wiem czy to normalne, tak z samego rana...od paru dni zauwazylam spuchniecie stop, buty sa za male itd..poczytalam troche i znow boje sie tej rzucawki :( dziewczyny, czy wy tez mialyscie od ok 30 tyg bole w podbiciu stopy, lydkach I puchniecie caly dzien? Wiem że to normalne ale wole sie upewnic gdzie przebiega norma...

reklama
Jeraha norma po jedzeniu wynosi do 120 alejeszcze 3 lata temu bylo do 140. Jednorazowym podwyzszeniem sie absolutnie nie przejmuj. Ja pp sniadaniu tez zawsze mialam najwyzszy cukier a wiem ze niektore mamy mialy nawet i po 170 jednorazowo i nic sie nie dzialo. Dobrze ze mierzysz i jestes na biezaco :-)

Agnella a jakie masz cisnienie? Z ttego co opisujesz to powinnas sprawdzac bo i naczynka i bole lydek moga faktycznie swiadczyc o zagrozeniu stanem przedrzucawkowym. Mierz przynajmniej 3 razy dziennie i jesli bedzie wyzsze nix 140/90 to koniecznie lec do lekarza. Jesli.chodzi o bole w.podbiciu stopy to ja nie mialam nic takiego. Puchnac zaczelem w 9 miesiacu no i.cisnienie tez mi wtedy wzroslo i tez.sie balam rzucawki.

Aisha mi tez sie w tel. zdjecie nie otwiera ale jak mi dzidzia pozwoli to skocze do kompa i z przyjemnoscia obejrze :-)
Przesylam dla Was a szczegolnie dla tego malutkiego skarba - zyczenia zdrowka!!!

Do góry