reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Agnella ja przed samym porodem tez bardzo puchlam. Takie uroki ale tak jak aisha mowi sprawdzaj cisnienie tak czesto jak mozesz

Karina ja sie pakowalam w dniu porodu po odejsciu wód ;-) generalnie nie polecam bo sie czlowiek slizga i cale mieszkanie mokre hehhe

reklama
Madalena no i super ze masz zdrowego aniołka ;) choć ja pewnie też bym sprawdzała :D bo panikara jestem okropna przy Aleksie :)
Ja podaje małemu debridat. To wspomaga pracę jelit i kupki. Bo po mm i Nutriton ma czasem problemy. I pierdzi tak strasznie ze smród się po całym domu unosi :)

Hej dziewczyny,

Madalena cisnienie mam ok, wtedy mialam lekko podwyzszone z tego co pamietam 140 a to crugie i puls tez w normie.
Dzis od pukac pierwszy dzien bez plamiec. Usg mam w poniedzialek a codzidnnie suchaja serduszka. Oby juz plamien nie bylo i innych rzeczy. Lekarze wszyscy mowia ze niestety bede musiala lezec ale zobaczymy w poniedzialek co i jak. Prosze o kciuki.

Karina a od kiedy masz obrzeki?przed samym porodem to z tego co wiem normalne ale ja mam jeszcze 4 tygodnie niby...
Wszystkie zrodla jakie przeszukalam podaja ze nie sa niepokojace o ile nie ma ich rano...a ja wlasnie rano mam,co prawda tylko w jednej stopie I nie jakieś megaduze, ale mam je caly czas , obojetnie czy siedze, stoje,chodze,leze. Czesto tez nie moge oddechu wziac do konca, jeden na kilka sie udaje..nie wiem czy to nerwy I za duzo sie o rzucawce naczytalam czy moze to zwiastuje cos zlego.
Az moj maz sie denerwuje ze wymyslam choroby I jesli dalej bede tak panikowac to wiecej dzieci nie bedzie :(
Pozostaje poczekać do wtorku,Bede sie widziala z położna to wszystko bedzie sprawdzone I sie uspokoje.jesli mocz I cisnienie beda normalne tzn ze OK.
Chetnie zmierzylabym cisnienie czesciej ale nie mam aparatu, tutaj drogie sa a za pomiar w aptece trzeba 20 euro zaplacic...jeszcze sprobuje kilka znajomych popytac moze Maja pozyczyc, ale watpie :(

Lucelaw kciuki zaciśnięte. Będzie dobrze! Ważne że jesteś pod kontrolą.
Agnella ja miałam obrzęki cały czas gdzieś od 7 mca. I też ciśnienie i wszystko inne ok.
A 4 dni przed porodem doszło do zatrucia ciążowego.

Lucalew tez trzymam kciuki! Trudno jak trzeba lezec to trzeba to juz polowa i jakos zleci. Dbrze ze sobie chociaz serduszka posluchasz hehe.
Agnella obserwuj sie i jak tylko gorzej sie poczujesz to pędź do szpitala.
A moje dziecko jest od godziny najweselsze na caluskim swiecie dodam.ze od 3 nowego czasu ;-). Od godziny smieje sie w glos i macha lapkami. Chyba naprawde mocno sie wyspal - szkoda ze ja nie jestem wyspana ale jak na niego patrze to przechodzi mi cale niewyspanie. Cudny widok. Jescze nigdy tyle sie nie smial i to w glos!!!

Ostatnia edycja:
Az nie moge uwierzyc ale po godzinie brechtu moj syn sam sobie zasnal w lozeczku!!! Normalnie jak chcialo mu sie spac to zaczynal plakac zeby go ululac a teraz to :-D SUUUPER oby tak dalej :-) moze skonczyly mu sie te skoki o ktorych rurka mowila :-D

Lucalew musi byc i będzie dobrze !!!!
Madalena to super taki smieszek z rana ... współczuję niewyspania ale wyobraź sobie jak byś się czuła gdyby tak wcześnie wstał z płaczem ... od razu lepiej na sercu się robi :-D
A moja śpi od 20 o 3 na karmiłam ją na spiocha a o 6 sama na cycka się ocknela i dalej śpi w najlepsze :) aisha nie chce zapewnić ale fakt moje dziecko to anioł i nie śmiem narzekać ... płacz słyszałam tylko jak z brzucha wyskoczyła ... serio raz zakwilila jak z wanny pierwszy raz ją wyciągnęłam z zimna ale trwało to 5 sekund ... czasem boli ją brzuszek bo grymas bólu ma na twarzy i się pręży zwykle kilka min później jest kupa i gazy ... ale chyba od mleka które do inki dodawalam bo wczoraj nic ją nie bolało a wyeliminował am jak nie mleko to pomidor pewnie bo też jem ... no ale to drobno sta jest :)
Czekam jeszcze na rozwój sytuacji z ospą ... póki co nic nie ma ... czekamy do wtorku wtedy odetchniemy :)

Madalena super ze masz śmieszka aniołka :) mój też jak się nudzi to w końcu zaśnie sam w łóżeczku lub bujaczku. Z tym ze on się nie śmieje tylko steka i się wierci. W nocy jest problem bo gdy po karmieniu nie chce spać to musze go nianczyc. Bo jego łóżeczko jest koło naszego łóżka i gdyby tak długo zasypial to by męża budził a biedak wstaje o 4:30 do pracy i musi być wyspany.
Rurka zazdroszczę Ci ze tak pięknie ci śpi :( mój to chyba nigdy się nie nauczy :(
Madalena a skoków rozwojowych jest 7 w pierwszym roku życia ;(

reklama
Do góry