reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

No a mi właśnie polecili żeby karmić przez sen i gdy mały zaczyna się ruszać to mu daje flache by nie obudził męża. Musze spróbować w weekend przeczekać jego stekanie w nocy to może się uda przestawić go na tryb nocny.
Najgorsze ze nie chce by męża budził,a sypialnie mamy wspólna. Mąż wstaje o 4:30 wiec mały nie może go budzić o 3.
Cóż,zobaczymy.
Madalena a jaka porcję twój synek wypija mm przed snem?

reklama
aisha do ciebie podobny synek ;) fajne zdjecie, bujna burza loków ;)
Ja tez mam ten problem, moja mała więcej nie śpi jak śpi, ciężko ją uspać, tylko tak u mnie jest inna sprawa bo zawsze wieczorem ma kolkę, więc ja nie mam siły jej nosić, bujać 4 godziny na ręku, to wożę ja w wozku po pokoju, wlaczam suszarke i usypia po jakims czasie, i spi w wozku codziennie :( kolki zaczely sie juz w drugim tyg zycia! i też się budzi na jedzenie w dzien rowno co 3 godziny, w nocy co 3/4 godziny :/ i moj maz tez wstaje o 4.30 do pracy ;) ale jemu nie przeszkadza jak się mala drze, zanim zrobie mleko ;)
agnella i jak podroz do szpitala? a mąż zdał egzaminy?

czekam na krople od madaleny ;) o juz się zaczyna wycie :( oszaleje :(:(:(:( idę....

Olucha Bardzo ci współczuję tych kolek. Marta naprawdę ciężko je przechodzi. Mam nadzieje ze gdy skończy trzy miesiące to jej przejdzie.
U mnie jak jest kolka to wystarczy ok 15-20 min masażu brzuszka lub dociskanie nóżek do brzuszka. Młody beka lub pierdzi i jest spokój.
A próbowałas kłaść Martę na przedramieniu na brzuchu? Tzn ona leży na twoim przedramieniu, rączki i nóżki jej zwisaja a ty nadgarstkiem masujesz jej brzuch. Położna nam to pokazała i jest bardzo skuteczne.
Mój mąż mówi ze mu też nie przeszkadza gdy młody go obudzi ale wole by był wyspany bo przed nim 50km autostrada do pracy.
Madalena u nas skok się chyba właśnie skończył. Młody pogodny dziś,śmiał się ciągle i w ogóle sam się bawił. Nowa umiejętność to chwytanie za palce,łapanie zabawek itp. Jeszcze ma trochę nieskoordynowane ruchy ale grzechotke próbował dziś sam sobie do buzi włożyć :) ostatnio wszystko lize :)
Agnella jak po wizycie?

Karina tak mam termin ale tu Polska wiec wiesz moze sie okazac ze mnie nie przyjma. Mam dzwonic rano czy jest miejsce i o ktorej mam przyjechac no nic ide sie pakowac.

Olucha no ja tez trzymam kciuki zeby Martusi te dolegliwosci minely bo obie sie meczycie.

A u mnie dzis byla polozna ze szkoly rodzenia i bylo bardzo fajnie chociaz ja w lozku. A byla bo jewtem zapisana do SR a ze nie moge chodzic to przyslali polozna :-)

Milego wieczoru i dobrej nocy zycze. Odezwe sie jak bedzie w szpitalu dostep do internetu.

Ale fajnie Lucalew, mialas prywatna lekcje szkoly rodzenia :-)

U mnie poszlo OK, lekarz powiedzial ze rzeczywiscie mam duze obrzeki I wieksze niz u wiekszosci osob ale jako ze cisnienie jest OK I nie ma bialek w moczu - co byloby juz powazne- nic nie moze zrobic, lekow na to nie ma, I nie zejda mi te obrzeki nawet kilka tyg. po porodzie:-( kazal odpoczywac z nogami uniesionymi I tyle:-( czasami czuje jakby skora w stawie skokowym miala peknac, tak sie napina od tych obrzekow jak schodze po schodach na przyklad.
Olucha, co do meza to niestety dopiero za pare tygodni sie dowie :-(

Agnella ja tam nigdy nie ćwiczyłam m kegla jeśli chodzi o poród to chyba te ćwiczenia mają pomóc w parciu dziecka? Ja bez ćwiczeń wyparlam ekspresowo wszystkie trzy córeczki. Jak tam podróż?
Lucalew i jak tam?

reklama
My tez dzis bylismy na spacerku dluuuugo bo przepiekna pogoda dzis :-)
Moj synek jeszcze nie umie lapac ale rączke tez sobie dzis zjadal no i przepieknie sie usmiecha :-)
dzis jakos wyjatkowo duzo je ale widocznir tyle mu potrzeba.
Aisha przed snem zjada tyle co w ciagu dnia ok 120. Jesli lekarz kazal Ci karmi przez sen to tak rob - u Ciebie inna sytuacja niz u mnie byla.

Do góry