reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Współczuję Zuza i Mimi nic przyjemnego ...ja swojej cesarki też miło nie wspominam taki duży pan jak u Ciebie Mimi wyciskał mi syna tak mocno że tlen mi podawali po wyciągnięciu małego dostałam zapaści ....a 4godziny później pielęgniarka nie zwróciła uwagi że jestem uczulona na Ketonal i mi go podała dostałam wstrząsu i nie było to przyjemne....położna też była bardzo nie miła jak po 12 godzinach miałam wstać powiedziała żebym sama sobie dała radę i nie udawała że aż tak mnie boli...a ze szpitala wypisali mnie po 5 dobach z zapaleniem piersi i 40 stopniami gorączki..teraz inny szpital i mam nadzieję że obejdzie się bez tych wszystkich przygód....:)
c55fskjojcqm7koh.png

reklama
Chryste Agunia:o
Czyli każda z nas swoje przeszła...Trzymam kciuki aby w tym innym szpitalu wszystko poszło dobrze:) Ja jeszcze mam chwile na zastanowienie nad opcją opłacenia położnej,może wtedy mielibyśmy dobrą opiekę.

Musi być dobrze Zuza innej możliwości nie biorę pod uwagę :) Lekarz mnie już uprzedził że cesarka może się przeciągnąć o kilka godzin bo jak już otworzą brzuch to usuną wszystkie zrosty po endometriozie nie powiem bo boję się jak cholera! Ale teraz już odwrotu nie ma ;) Jeśli tylko poczujesz się bezpieczniej Zuza to opłać tą położną :)
c55fskjojcqm7koh.png

Dziewczyny, jak słucham tych opowieści, to podziwiam, że zdecydowałyście się na kolejną ciążę. Masakra w tych szpitalach...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkie mamy oczekujące! !
Czytam wątek od kilku miesięcy i szczerze Wam kibicuję. Dziś zdecydowałam się zarejstrowac na forum .

Wg OM jestem dziś 34 tyg 1 dzień ciąży, jednak liczymy z mężem że ciąża jest młodsza o około 4dni bo wiemy kiedy doszło do zapłodnienia. Pierwsza ciąża 10 lat temu zakonczona w 38 tygodniu cesarskim cięciem - Mała niezbyt rosła po 30 tyg do tego pojawiło się wyższe ciśnienie i białko w moczu w 37 tygodniu .
Na spokojnie dostaliśmy 2 zastrzyki na płuca w odstępie 24 godzin i mieliśmy zgłosić się po weekendzie na zakończenie ciąży. Mała wazyła tylko 2,5 kg ale była w pełni dojrzała i cały czas ze mną.
Teraz syn waży już ponad 2 kg, zobaczymy w poniedziałek za tydzień ile przybrał. Planowe cięcie będzie w 38 tygodniu cZyli jeszcze około miesiąc. .. Wow ale zlecialo ...

Jo158 Witaj:) Szkoda,że dopiero teraz dołączyłaś,ale lepiej teraz niż wcale;) Jak się czujesz?Czyli też jesteś mamą starszaka;)

Ta ciąża jest po prostu inna niż ta 10 lat temu. Pierwsza była w UK, całkiem inne podejście, byłam młodsza i sporo schudłam przed tamtą ciąża więc startowalam z około 80 kg. Teraz w Polsce, duza otyłość od poczatku, nadciśnienie też od lat więc większa kontrola i więcej leków.
Biorę dopegyt 4x2, asmag forte 4x2, clexan zastrzyki wcześniej 0,4 teraz 0,6. Do tego nitryndipina też na ciśnienie 4x1. Luteina 2x100.
Póki co ogarniam wszystko w miarę choć mam dni ze nie mam siły.

Ostatnia edycja:
To sporo masz na głowie.A nadal pracujesz?:o Jak się czujesz?Znacie płeć dziecka?:) W jakiej części Polski mieszkasz?
Paulina jak pomiary cukru?
Dobranoc Dziewczyny:) U nas ma być jutro troszkę chłodniej,jupiii:)

reklama
Cześć jo158! Ważne ze trafiłaś na lekarza, który umie zadbać o kobietę większych rozmiarów i wdrożył odpowiednie leczenie. Zdradzisz swoją wagę?

Ja witam się z kawą inka w dłoni ;) pijecie ja? Podobno można.... ja pije praktycznie codziennie jedną.
Zuza u nas poranek chłodny choć kto wie co się rozpeta do południa ;)

Dziewczyny a zwłaszcza te z wagą około 100kg czy Was też bolą plecy, brzuch i nie macie na nic siły? Kurczę ja ostatnio czuję się jak wrak.... A noc jest teraz okropna. Plecy bolą, boki bolą :(

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry