reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Mam tylko usg rozmowę jak sie czuje wypisanie recept l4 i skierowan. Tyle. Polozna zawsze przed wizytą mówi na co dostane skierowania w danym terminie waży mnie i mierzy ciśnienie. Cytologia bede miala do 20tc o innych badaniach cisza . Różne wersje juz czytałam, jedni badaja "ręcznie inni dopiero jak sie cos dzieje a jeszcze inni jak jest ok to badają w okolicy 30tc... takze nie wiem. Ale zapytam jutro...
Trochę dziwne dla mnie. Ja miałam na każdej wizycie i badanie i usg.
Podpytaj jutro. Nawet możesz w domu sobie listę pytań zrobić, żeby nie zapomnieć o.niczym. O część spraw możesz położną zapytać, żeby lekarza za bardzo nie męczyć.

Nagini, super brzucho [emoji1]

Oczekująca, nie bój się dopytywać o wszystko lekarza i położnej, od tego są, żeby udzielać odpowiedzi i Cię uspokoić :) oczywiście, ilu lekarzy tyle jest podejść. Ale nie martw się na zapas i nie bierz tak do siebie wszystkich zasłyszanych historii, bo idzie ześwirować :)

reklama
Ja również przy każdej wizycie mam usg i badanie ginekologiczne ale chodzę prywatnie. Podpytaj o wszystko swojego gina. O. Wizycie w górach się nie wypowiem. Ale jak dobrze się czujesz i nie ma przeciwwskazań to jedz i się nie zastanawiaj, zmiana otoczenia, jest czasem wskazana a i ruch w ciąży to dobra rzecz @nagini cudny brzuszek też bym mój wrzuciła ale dysponuje lustrem łazienkowym i w toaletce i nacuduje się wiecznie żeby strzelic sweet foto :D
@colorado super pyrek już nje mogę się doczekać mojej wizyty. Ale strasznie się martwię ta cukrzyca ciążowa, każde mierzenie cukru to dla mnie straszny stres. Dziś wstaje rano na czczo 96, mierze jeszcze raz 92. Nie wiem, czy to kwestia tego, że nie jem 30 min przed snem. Tylko kolacja i na tym koncze. Boje się że sobie podwyższe cukier. Na dodatek na tych paskach do bad glukozy i ketonow w moczu. Wychodza mi śladowe ilości ketonow i już nie wiem czy mam dzwonić do lekarza co robić. Od rana panika ja chyba oszaleje boję się o moją malutka ☹️

Do góry