M
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Tak jest pozytywny ale jeśli zrobiłaś tylko jeden to nie ma żadnych wartości diagnostycznej bo równie dobrze mógł być taki już od 3 dni. Testy owulacyjne robi się ok 4-5 dni przed przewidywaną owulacją- codziennie aż do pierwszego pozytywnego. Później mogą być pozytywne kilka dni lub nawet do samego okresu.Robiłam pierwszy raz test owulacyjny i chciałam zapytać czy jest on pozytywny ? Owulacja kierowałam się kalendarzykiem pobranym na telefon i kolejne pytanie kiedy dokładnie wykonuje się taki test owulacyjny ?
Według kalendarzyka dni płodne zaczęły mi się 3 stycznia a od 5 próbujemy się z partnerem starać o dzidziusia ,dziś natomiast kalendarzyk wskazuje na owulacje . Od około ponad miesiąca zaczęłam dokładnie się przyglądać mojemu cyklowi ,gdyż wcześniej nie zawracałam uwagi na owulacje i niestety testy ciążowe były negatywne . I dziękuje bardzo za odpowiedz !Tak jest pozytywny ale jeśli zrobiłaś tylko jeden to nie ma żadnych wartości diagnostycznej bo równie dobrze mógł być taki już od 3 dni. Testy owulacyjne robi się ok 4-5 dni przed przewidywaną owulacją- codziennie aż do pierwszego pozytywnego. Później mogą być pozytywne kilka dni lub nawet do samego okresu.![]()
To powinnaś wykonywać testy od ok 3 stycznia. W następnym cyklu- o ile będzie to konieczne to zacznij od początku dni płodnych- 1-2 testy dziennie.Według kalendarzyka dni płodne zaczęły mi się 3 stycznia a od 5 próbujemy się z partnerem starać o dzidziusia ,dziś natomiast kalendarzyk wskazuje na owulacje . Od około ponad miesiąca zaczęłam dokładnie się przyglądać mojemu cyklowi ,gdyż wcześniej nie zawracałam uwagi na owulacje i niestety testy ciążowe były negatywne . I dziękuje bardzo za odpowiedz !![]()
Jeśli będzie taka konieczność to napewno zacznę od samego początku,jeszcze raz dziękiTo powinnaś wykonywać testy od ok 3 stycznia. W następnym cyklu- o ile będzie to konieczne to zacznij od początku dni płodnych- 1-2 testy dziennie.