• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Owulacja

Hej
Cykle monitoruje od kilku miesięcy tj śluz, temp, testy owu. Owulacja jest książkowego zawsze potwierdzona testem. Miesiąc temu zrobiłam test owu 3dpo i był negatywny.
Dziaiaj jestem 4dpo i wyszedł pozytywny.
Dlaczego tak moglo być? Miała któraś z was podoba sytuację?

reklama
Owulacja po prostu mogła się przesunąć. Mimo wskazywanych objawów.
Kilka osób wypowiadało się też, że testy owulacyjne pozytywne mogą wskazywać ciążę. Ale myślę, że w Twoim przypadku to i tak dużo za szybko. Także stawiałabym na przesunięcie owulacji.
Ewentualnie może doszło do podwójnej owulacji w cyklu 🤔

Owulacja po prostu mogła się przesunąć. Mimo wskazywanych objawów.
Kilka osób wypowiadało się też, że testy owulacyjne pozytywne mogą wskazywać ciążę. Ale myślę, że w Twoim przypadku to i tak dużo za szybko. Także stawiałabym na przesunięcie owulacji.
Ewentualnie może doszło do podwójnej owulacji w cyklu 🤔
Testy owulacyjne służą do wykrywania wzrostu poziomu LH, a tym samym mają pomoc w określeniu kiedy może nastąpić owulacja. Do wykrywania ciąży służy test ciążowy, a nie owulacyjny.
Polecam @Ela1906 kilka razy jednak przejść się na monitoring równocześnie z robieniem testów owulacyjnych. Nie u każdej się one sprawdzają, a pozytywny test owulacyjny nie oznacza, że owulacja się na pewno odbędzie.

Testy owulacyjne służą do wykrywania wzrostu poziomu LH, a tym samym mają pomoc w określeniu kiedy może nastąpić owulacja. Do wykrywania ciąży służy test ciążowy, a nie owulacyjny.
Polecam @Ela1906 kilka razy jednak przejść się na monitoring równocześnie z robieniem testów owulacyjnych. Nie u każdej się one sprawdzają, a pozytywny test owulacyjny nie oznacza, że owulacja się na pewno odbędzie.
Zgadzam się z Tobą, jednak spotkałam się z opiniami, że pozytywne testy owulacyjne (przed spodziewaną miesiączką) wskazywały na (potwierdzoną później) ciążę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry