reklama

Paciorkowiec typu b w 8tc

emilia098

Zaciekawiona BB
Hej dziewczynki. I znowu kolejny problem... Czasami zastanawiam się czy urodzę szczęśliwie dzieciątko... Moje pytanie to Czy któraś z Was miała paciorkowca typu b we wczesnej ciąży? Czy miałyście jakieś powikłania, czy z dzieciątkiem wszystko było dobrze? Obecnie jestem w 8 tc i znowu się boję... Lekarza mam jutro i przejmuję się, że znowu będę miała antybiotyk...

reklama
reklama
Czemu miałaś robiony test na obecność paciorkowca? Z tego co wiem testy się robi przed porodem, jak wyjdzie dodatni to w trakcie porodu podaje się antybiotyk- ja tak miałam.
poszlam z uplawami w 7tc i cos mnie jakby kulo w pochwie i przez to zrobil mi wymaz z pochwy no i wyszedł paciorkowiec... juz bylam właśnie u lekarza dostalam duomox co 12h i gynalgin i znowu stres czy to brac...

poszlam z uplawami w 7tc i cos mnie jakby kulo w pochwie i przez to zrobil mi wymaz z pochwy no i wyszedł paciorkowiec... juz bylam właśnie u lekarza dostalam duomox co 12h i gynalgin i znowu stres czy to brac...
Kurcze ciężko mi powiedzieć bo z tego co słyszałam to paciorkowce i inne bytuja normalnie w pochwie tylko ich przerost dodaje objawy i są uciążliwe. Masz możliwość skonsultowania z innym lekarzem ?

Kurcze ciężko mi powiedzieć bo z tego co słyszałam to paciorkowce i inne bytuja normalnie w pochwie tylko ich przerost dodaje objawy i są uciążliwe. Masz możliwość skonsultowania z innym lekarzem ?
no i ponoć mam przerost i za malo kwasu mlekowego więc po gynalginie mam brac lactowaginal i kwas borowy (również nie zalecany w ciąży)... już sama niewiem co mam robić bylam u innych lekarzy wcześniej i sie zawiodlam jestem po 2 stratach... ten to juz chyba ostatnia deska ratunku

reklama
no i ponoć mam przerost i za malo kwasu mlekowego więc po gynalginie mam brac lactowaginal i kwas borowy (również nie zalecany w ciąży)... już sama niewiem co mam robić bylam u innych lekarzy wcześniej i sie zawiodlam jestem po 2 stratach... ten to juz chyba ostatnia deska ratunku
Myślę że jeśli lekarz zna Twoja historię to nie będzie działał na niekorzyść. Zdarzają się infekcje w ciąży i to się leczy bo nieleczona jest zagrożeniem. 3 mam kciuki żeby wszystko się dobrze ułożyło, staraj się nie zamartwiać;*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry