Alab pappa 0,95 hcg 11,80A jak wyszły te wyniki w obu labach liczbowo bez przeliczenia na mom?
Diagnostyka pappa 1,14 hcg 15,20
Ja wiem, że to nie są bardzo duże różnice, w mom też nie, ale jednak po przeliczeniu rzutują na to ryzyko t18
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Alab pappa 0,95 hcg 11,80A jak wyszły te wyniki w obu labach liczbowo bez przeliczenia na mom?
Tak, właśnie dlatego się waham. Czytałam też bardzo dużo postów na temat t18, w których wady najczęściej (nie mówię, że zawsze), ale widać jednak na USG.Ja bym pewnie nie robiła nifty, bo nifty to dalej statystyka. Twoje wyniki nie są jakoś bardzo niepokojące.
Zwróć uwagę, że temu pośredniemu ryzyku już bardzo blisko jest do wyniku niskiego.
Obniżone Pappa może także zwiastować ryzyko przedwczesnego porodu.
Skąd przekonanie, że Nifty to statystyka? Przecież to nieprawda.Ja bym pewnie nie robiła nifty, bo nifty to dalej statystyka. Twoje wyniki nie są jakoś bardzo niepokojące.
Zwróć uwagę, że temu pośredniemu ryzyku już bardzo blisko jest do wyniku niskiego.
Obniżone Pappa może także zwiastować ryzyko przedwczesnego porodu.
Przy takim ryzyku ja bym nie robiła. Zrobilam, bo mialam 1:32. Ryzyko 1:900 oznacza, ze na 900 kobiet z takimi wynikami jedna urodzi dziecko z daną wadą.Dostałam opis badania, z dodatkowo wprowadzonymi wynikami z USG i z wprowadzonymi wynikami z Alab - bo te były pobierane na miejscu. Była tam zawarta informacja o pośrednim ryzyku t18 i zalecenie dodatkowego testu - Nifty etc. Na wizycie u lekarza prowadzącego (który ma też certyfikat FMF i wykonywał badanie genetyczne) lekarz wprowadził też drugie wyniki (na moją prośbę) i wyliczył ryzyko, które podałam przy informacji o wynikach z Diagnostyki. Decyzję co do dodatkowych badań zostawił naturalnie mnie, a ja biję się teraz z myślami![]()
Obawiam się, ze jednak taak. Wyniki Nifty dostaje się jako okreslenie ryzyka. Są o niebo czulsze, ale nadal nie dostajesz wyniku DZIECKO ZDROWE. A okreslenie ryzyk.Skąd przekonanie, że Nifty to statystyka? Przecież to nieprawda.
Tak, ale ma skuteczność 99 % i bada się chromosomy dziecka. Więc ryzyko pomyłki jest niewielkie. Podczas gdy na pappa ma wpływ wiele czynników zależnych od matki.Obawiam się, ze jednak taak. Wyniki Nifty dostaje się jako okreslenie ryzyka. Są o niebo czulsze, ale nadal nie dostajesz wyniku DZIECKO ZDROWE. A okreslenie ryzyk.
Tak ma dużą skuteczność, jednak nadal to statystyka. Dla mnie ta statystyka była wystarczająca i skorzystalam z NIFTy i polecam każdej mamie i oburzam się na Paapa. Jednak prawda jest taka, ze to nadal statystyka i nie możesz pisać, ze to nie jest prawda.Tak, ale ma skuteczność 99 % i bada się chromosomy dziecka. Więc ryzyko pomyłki jest niewielkie. Podczas gdy na pappa ma wpływ wiele czynników zależnych od matki.
Bo Nifty dalej określa ryzyko, a nie jest potwierdzeniem nieprawidłowości. To żadne przekonanie, tylko fakt.Skąd przekonanie, że Nifty to statystyka? Przecież to nieprawda.