reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

parens rzeszów

Hej dziewczyny chyba poczułyśmy wiosnę i żadna z nas nie siedzi na komputerze tylko przyjemnie spędzamy czas na zewnątrz:-)
Goyah milo że o nas pamiętasz.
No ja już dostałam @ więc długi pobyt będę miała od 14 maja:happy2: i tak mi się wydaje że to dokładnie ten sam dzień co Katrina. Tak się cieszę że nie będę sama:-). Nika, Nuna, Czerwona Oliwka i Anula a co u was kochane??
Sisi trzymam kciuki ty najszybciej będziesz testować. kiedy??

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Dziewczynki!
Rea no chyba rzeczywiście wiosna sprawiła, że nikomu nie chce się siedzieć na kompie :) ale może to i dobrze, bo oderwiemy trochę myśli od ciąży :)
U mnie nic nowego. Za tydzień mam wizytę w Warszawie, jeśli będzie wszystko dobrze to zaczynam stymulację, ale martwię się, bo od okresu znowu mocno boli mnie brzuch i boję się, że znowu są cysty. W tamtym cyklu od 17 dc zaczęłam brać ten orgametril 2 x dziennie i wydawało mi się,. że cysty się wchłonęły bo brzuch przestał mnie boleć i czułam się dobrze. Teraz za to od 1 dc miałam brać Marvelon 21 na wyciszenie przed stymulacją i powiem Wam, że brzuch mnie boli bardzo. nie wiem co jest grane i się denerwuję. Nie wiem czy nie zamienić tego Marvelonu na Orgametril bo jeszxze mi zostało. Masakra!!!!

ojejku jejku jak to nasze forum zakurzyło się :-D nikt się nie odzywa, mnie też chwilowo nie było, nie zaglądałam i przygotowałam się na dziś że pół popołudnia spędzę nad czytaniem a tu nic nie ma do nadrobienia :-( gdzie wyście się wszystkie podziały :happy:
sisi, rea jak stymulacja ?
kimka ty już w Białymstoku ? Zdaj nam relacje z pobytu, no i oczywiście ile wstępnie jajeczek naniosłaś ;-)?
anikola
, czerwona oliwko jak u was ? jak stymulacja kochane, jakie leki dostałyście tym razem ?
nuna ciebie też dawno u nas nie było, jak twoje kroki wyglądają w W-wie ? na jakim etapie jesteś ?
joasik, goyah jak się czujecie- nasze pierwsze:-) mamusie forumowe
milena, faro i teraz wy zdajcie nam relację
gdzie wyście dziewczyny się pochowały po kątach, wracać na forum bo jakoś tak pusto się zrobiło :-(
mam nadzieję że nikogo nie pominęłam, ale może jak ktoś zobaczy listę moją to sam mi się przypomni
nuna nie zauważyłam twojego postu
U mnie na razie nic się nie dzieje ciekawego ale chętnie poczytam o was :tak: chociaż byłam w tamtym tygodniu u swojego gina stacjonarnego żeby pozaglądał do mnie bo jednak trochę mój organizm dostał tych hormonów, ogólnie to jest ok coś tam zostało(nie wiem czy po prostu nie wybiore się w 3dc do Bociana żeby dr Mr mnie pooglądał bo ja już przestraszona że może to jakieś cysty albo torbiele), ale mój gin nie wie czy to po stymulacji czy pęcherzyki z tego już cyklu bo byłam w 10dc i miałam 3 pęcherzyki ale gin mówił że są małe i owulacja będzie trochę później bo endometrium ma dopiero 3mm, więc pewnie i @ przesunie się, ale na razie aż tak w przyszłość nie odbiegam...
Pozdrawiam Was wszystkie i poproszę o odzew :happy::-D

rea to cudownie jestesmy razem :) ja dokładnie sie dowiem w piatekkiedy bede czy 14 czy 15 :) szykuj sie na zwiedzanie mam juz cala liste co msimy zwiedzic :) bede miec wizyte i dr sprawdzi czy wszystko ok i pewnie kupie zastrzyki i dostane pierwszy zastrzyk :) rea ja mam mieszkanie na mickiewicza moze jak bedzie duze bedziemy razem w nim niewiem kurde jakie ono jest za bardzo :) zarezerwowałas juz cos? poprosimy o kciuki:) wiruski powodzenia dla sisi nuny :)

cześć Dziewczyny,

Trochę się nie odzywałam , bo miałam zepsutego kompa i niestety byłam odcięta od neta
Co u mnie? Od 30 kwietnia jestem w Białym, w niedzielę miałam punkcję, 19 jajeczek W tej chwili czekam na telefon od embriologa Nie wiem, czy zadzwoni jeszcze dzisiaj, czy już jutro Więc transfer pewnie w piątek Ogólnie punkcja nie była straszna, anestezjolog po prostu super Po wybudzeniu nic mnie nie bolało, więc nie wzięłam tabletek przeciwbólowych i to był mój błąd, bo później cały dzień tak mnie brzuch bolał dołem, że nie mogłam wytrzymać Jestem tu cały czas z mężem, więc ok Teraz mam zmartwienie, czy coś się zapłodni i będzie porządnie dzielić:-)

sisi to ty już prawie przy mecie :-) i tak nic się nie odzywałaś ? Rozumiem że to tylko z powodu braku neta ;-) piękny wynik kochana, embriolog dzwoni w 3 dobie po 16-tej tak mi mówili, ale śmiało możesz jutro sama zadzwonić jak bardzo denerwujesz się czy coś się zapłodniło, ale na pewno 6 pięknych wybrali do zapłodnienia z takiej ilości nie może być inaczej, przynajmniej nie nudzi ci się- masz towarzystwo, kochana koniecznie daj nam znać jutro po tel embriologa, trzymaj się a ja kciuki zaciskam żeby wszystkie 6 pięknie się dzieliły :tak:

Anula, z powodu braku neta, nie mogłam usiedzieć na miejscu Strasznie byłam ciekawa co się dzieje na naszym forum:-)Dopiero przed chwilą odebrałam kompa z serwisu i pierwsza rzecz to "wizyta" na naszej stronie:tak:
Trzecia doba to chyba dzisiaj mija, licząc ze w niedzielę miała miejsce punkcja? dobrze to liczę, czy jutro? A od czego zależy, że wszczepiają zarodek w trzeciej, a w innych przypadkach w 5 dobie?

Cześć Dziewczyny, ja już po stymulacji:) trochę było nerwówki ale myślę, że jest dobrze:) Mój jajnik nie chciał reagować na leki ale w finale myślę, że jak na mnie jest ok. Nie mogę pochwalić się jak Wy ilością 20 jajeczek:), bo mam 6 pęcherzyków, więc w najlepszym przypadku będzie 6 komórek ale i tak się bardzo cieszę, bo był moment, że myślałam że mój jajnik w ogóle nie zareaguje na leki. Dziś otrivelle i punkcja w czwartek w rocznicę ślubu:-)
Sisi mocno trzymam kciuki i powodzenia dla reszty Dziewczyn:)

Ostatnia edycja:
Anikola, punkcja w rocznicę ślubu, a może to jakiś znak??;-) Powodzenia :-) Oby wszystko się udało Będziemy testować jedna po drugiej.

A jak to właściwie jest - w przypadku wszczepienia blastocysty, testowanie po 14 dniach czy 11?

reklama
sisi nie doczytałam że miałaś punkcje w niedziele, zgadza się dziś będziesz miała tel od embriologa, i transfer w piątek blastocysty :tak:w 3 dobie robią transfer jeśli kiepsko się dzieli bo w macicy zarodek będzie miała lepiej niż w laboratorium- a w 5 to dają ci już pełną blastocystę- tak mi pielęgniarka tłumaczyła, jeśli podadzą ci 5dniowy to spokojnie możesz robić w 10dpt bete bo ja jakoś w sikacze nie wierzę, a powiedz kto ci robił punkcję ?
anikola 6 i pewnie lepszej jakości niż np ja 20 i du***a, no ja to mogę sobie wyobrazić jaką nerwówke miałaś, stres czy jajniki zareagują, później czy pobiorą jajeczka ehh... cały czas coś !!! ale skoro w czwartek punkcja to może coś tam więcej pobiorą, w każdym bądź razie zaciskam kciuki podwójnie :tak:piękna data na punkcję- musi być szczęśliwa :tak:;-)

Do góry