reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

parens rzeszów

Anula.
Na początku mialam puregon + cetroide2×. I teraz do niedzieli menopur + cetroide2×. No i do tego encorton do bety 2×1.
No właśnie myślicie że do punkcji i transferu mogę się opalać?
Jestem sama M przygotowuje się do sezonu :p i przyjedzie na punkcje i potem wracamy bo jak za długo tu będę to później będę mieć przewalone ogarnąć te moje papierzyska :) pytałam nawet dr i powiedział że mogę bo prawdopodobnie transfer będzie w 5 dobie ale skąd on może to już wiedzieć :/ ?
A jakie endo w ogóle powinno być ja mam dziś 10 dc i chyba mam 8

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Milena, Anula trzymam kciuki :happy2: cierpliwości Wam duuużo przesyłam
Anikola dr Mr o mojej endometr II stopniapowiedział że jest probem, że to utrudnienie nawet przy ivf. Nic nie mówił na wizytach czy się wraca. Karte z laparosk czytał dokładnie i probem z polipami miałam to zalecił histeroskoie żeby podejrzeć macice ale mówił że była czysta. Niestety po stymulacji znõw coś na usg wychodziło ale i dr Mr i P mowili że to przy hormonach mogły wyjść mięśniaki i że niestety nic nie zrobią więc dalej działaliśmy. Ale na wizytach mówił że jakby się nie udało to przydałoby się łyżeczkowanie i odnosiliśmy takie wrażenie jakby zakładał ze sie nie uda. Może z doświadczenia.....
Jak widać matka natura jest przewrortna :-) ale na wizycie pózniej jeszcze było cos widac oprócz pecherzyka. Teraz juz po 3mc juz czysto.

Pozdrawiam Was serdecznie trzymajcie sie :happy2:

Ostatnia edycja:
Dzięki Goyah:) a nie pamiętasz czy coś wspominał czy np, endo masz na jajnikach? wypytuje Cię tak, bo coś czuje, że mając ją na jajniku to ona spowodowała fatalny stan komórek a jakby się okazało, że Ty też miałaś endo na jajnikach to bym trochę wyluzowała patrząc na Twoje efekty;-)

Ja miałam laparoskopie I.2013 więc ponad rok, usunieta torbiel z jajnika i wyczyszczona macica. dr Mr mówił że nic nie widać na jajnikach. Przez prawie 5 miesiecy 2013 brałam w każdym cyklu po owulacji duphaston mój były lekarz zalecał żeby właśnie endometrioze przychamować bo ona do 1-2 lat powraca. Poźniej dr TM mówił że to nic nie daje a u dr Mr od razu po histero działaliśmy wiec przyznam ze nie wiem czy ten lek pomagał :-)

Hey Dziewczynki!
Witam Was sobotnie :) ja zjadłam dopiero śniadanko i zabieram się za mycie autka bo mam bajzel straszny :)
BYłam wczoraj u lekarza, sprawdzić co to było za krwawienie (tygodniowe!), poza tym mam w poniedziałek wizyte w warszawie kwalifikującą do tych badań klinicznych i potrzebowałam zrobić usg, no i okazało się, że wszystko jest dobrze! Nie ma żadnerj cysty/torbieli, na prawym jajniku pęcherzyk owulacyjny 19 mm, endometrium ponad 7.
Powiedział, że to krwawienie to na 100% od hormonów.

No i widzicie, miałam taką dużą dawkę hormonów na ostatniej stymulacji i się nie udała, ledwo co na siłę jeden urósl do normlanych rozmiarów, na dodatek torbiel była...a teraz nie myślę o tym, nie zastanawiam się i wszystko pięknie!
Stres jednak działa na nas okrutnie!

Nuna i tak właśnie to wygląda. Im bardziej chcemy żeby wszystko było dobrze tym gorzej jest. Trzymam kciuki za ten miesiąc bo taki naturalny cykl może się czasem udać.:-) Życzę żeby @ w tym miesiącu już nie przyszła. Powodzenia!!!

dzięki Kochana :) ale raczej niestety się nie uda, bo pęcherzyk jest na prawym jajniku a ja nie mam prawego jajowodu...został mi tylko lewy..
także Dziewczynki na moim przykładzie: stres nie jest wskazany podczas stymulacji i wpływa mega negatywnie na organizm..luz luz i jeszcze raz luz...choć to się oczywiście tak łatwo mówi :) hehe

Miałam przerwę trzydniową:) ale jestem z Wami cały czas, ponieważ zostałam wywołana więc szybko suwaczek robiłam:)
U mnie ok, rosnę! Na ten moment wszystko jest w porządku, zakupiłam detektor tętna i nawet mniej się denerwuję:)
Teraz tylko z niecierpliwością wypatruję Waszych sukcesów

Kis ja tak właśnie byłam w profamili w związku z kolejką w parensie i tak jak Ci dziewczyny doradzają do parensa poszłam już z wynikami, z tego co mi się przypomina to miałam wyniki męża dobre a i tak lekarz zaproponował by powtórzyć.

Goyah to ja cały czas coś brałam, żeby endometrioza nie wróciła ale jak widać stymulacja zrobiła swoje. No nic zostaje mi mieć nadzieję, że przy 3 próbie historia się nie powtórzy z jakością.
Nuna też Ci miałam życzyć naturalisa:-)różne cuda się zdarzają;-)
Joasik ale super widok:-) ale ten czas leci.... za niedługo będziemy świętować pierwszego dzidziusia:-)
Milena kciuki za dzisiejsze zakończenie stymulacji:-)
A ja chyba sobie zrobię suwaczek w oczekiwaniu na @ :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Tak jest anikola ja również zrobie suwaczek w oczekiwaniu ma @.
Dziewczyny, gdyby anikola nie napisała, że po tym zastrzyku decepeptyl depot @ może przyjść nawet do 70 dc, to pewnie bym już włosy z głowy darła. Mi sie na razie spóźnia ok 4 dni, ale Wy wiecie co dla staraczek oznacza 4-dniowe opóźnienie.:-)

A, i jeszcze jedno: mileka dawaj znać po wizycie. Mam dobre przeczucia co do Ciebie. Nawet anikoli wspominałam, że Tobie to sie zapewne uda - idziesz ja burza :-D

Do góry