reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Patologia łożyska w ciąży

Tina1234

Zaciekawiona BB
właśnie dostałam skierowanie na oddział patologi ciąży jestem w 22 tygodniu dziecko od 18 tygodnia juz praktycznie nie rośnie ma 300 gram … w łożysku nie ma przepływu rozkurczowego pani doktor powiedziała ze najprawdopodobniej beda musieli zakończyć ciąże … ale to decyzja lekarzy. Szukałam długo na forach i internecie co mnie czeka ? Czy bardziej jakis zabieg czy moze wywołanie porodu? Ile to bedzie trwało …. Czy mogę prosic personel aby nie robił żadnych naciec podczas wywołania porodu ?? Czy przy takim małym płodzie raczej tego tak czy siak nie robią ? Czy dadzą mi jakies znieczulenie? Ktos był w podobnej sytuacji?

reklama
Ja miałam wywoływany poród w 22 tygodniu ze względu na liczne wady płodu.
Wyglądało to tak ze zostałam przyjęta na oddział dostałam dopochwowo tabletkę na wywołanie porodu która zaczęła działać po około 4 godzinach , zaczęłam mieć skurcze po czym odeszły mi wody i zostałam przeniesiona na porodówkę.
Tam czekałam na pełne rozwarcie No i w konsekwencji urodziłam martwa córkę.
Wszystko łącznie trwało 11 godzin od podania tabletki .
Co do nacięć to nie wiem jak to jest ja sama peklam wiec nie musieli mnie nacinać .

Dziękuje za szybka odpowiedz … myślałam ze pęknięcia zdarzają sie tylko przy porodzie dużych dzieci … myślałam ze przy takim nic mi takiego nie grozi … jestem przerażona ale jutro chyba tez bede przyjęta na oddział 😑 a czy można personel prosic o jakies złagodzenie bólu ?

Dziękuje za szybka odpowiedz … myślałam ze pęknięcia zdarzają sie tylko przy porodzie dużych dzieci … myślałam ze przy takim nic mi takiego nie grozi … jestem przerażona ale jutro chyba tez bede przyjęta na oddział 😑 a czy można personel prosic o jakies złagodzenie bólu ?
Byc może tobie się to nie przytrafi, tego ci życzę.
Co do złagodzenia bólu to tak jak najbardziej można prosić o znieczulenie.
Ja dostałam dwa razy przez ten cały okres bo myślałam ze nie wytrzymam z bólu 😫
No i ja jeszcze dodatkowo po wszystkim miałam łyżeczkowanie w całkowitej narkozie.

właśnie dostałam skierowanie na oddział patologi ciąży jestem w 22 tygodniu dziecko od 18 tygodnia juz praktycznie nie rośnie ma 300 gram … w łożysku nie ma przepływu rozkurczowego pani doktor powiedziała ze najprawdopodobniej beda musieli zakończyć ciąże … ale to decyzja lekarzy. Szukałam długo na forach i internecie co mnie czeka ? Czy bardziej jakis zabieg czy moze wywołanie porodu? Ile to bedzie trwało …. Czy mogę prosic personel aby nie robił żadnych naciec podczas wywołania porodu ?? Czy przy takim małym płodzie raczej tego tak czy siak nie robią ? Czy dadzą mi jakies znieczulenie? Ktos był w podobnej sytuacji?
bardzo mi przykro..😔
Życzę Ci dużo sił ❤️
Ja byłam w innej sytuacji.. w 20 tyg zaczął się poród z powodu niewydolnej szyjki.. położne twierdziły ze na tym etapie po prostu urodzę dziecko siłami natury ale lekarz wezwał anestezjologa który podał szybko znieczulenie ogólne i gdy się obudziłam było już po wszystkim..
Szczerze, nie wiem do kiedy w ten sposób można zakończyć ciąże..

Dziękuje za odpowiedz właśnie tez mnie to zastanawia bo niby to juz 22 tydzień ale plod jest na etapie 18 tygodnia wiec malusi … No nic zostaje mi czekać do jutra i rozmawiać z lekarzami. A długo po tym wszystkim zostaje sie na oddziale ??

Dziękuje za odpowiedz właśnie tez mnie to zastanawia bo niby to juz 22 tydzień ale plod jest na etapie 18 tygodnia wiec malusi … No nic zostaje mi czekać do jutra i rozmawiać z lekarzami. A długo po tym wszystkim zostaje sie na oddziale ??
Ja wyszłam po 2 dniach ze szpitala

ja wyszłam następnego dnia do domu, na noc dostałam lek nasenny no i miałam tez rozmowę z psychologiem

reklama
Do góry