Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
To jest chore. Ja się przyznam, ze wczoraj wypiłam winka, takie 2 kieliszki od wódki. I wierzę, że Małej to nie zaszkodziło.I tu racja...ostatnio w wiadomosciach ogladałam 6 t groszka w łonie matki...i przemiany jakie powoduje alkohol ...Aż mnie coś scisneło - jesli 0,5 i 1 % nic nie daja-moze lepiej wogóle z tego zrezygnowac? Ja nie mam z tym problemu. Nigdy nie palilam,a za alkoholem wogóle nie przepadam...I po niego nie siegam. Tak jest lepiej i dla mnie i dla maluszka. Bo dla niego 1 czy poł % na pewno jest odczuwalny...no właśnie, niby prawie nic jednak coś.
!!!!!!!!!!), dostalam okres i ... zaszlam w ciaze
Jedyna moja slaboscia jest kawa. 1-2 filizaki z mlekiem dziennie. Pytalam sie swojej ginekolog, czy moge, czy raczej lepiej nie, a ona, ze nie widzi przeciwskazan do takiej ilosci. O tyle jestem spokojna, ze skoro dobrze sie czuje, to nie powinna mi ta kawa szkodzic. (Znaczy nie mi, tylko Malenstwu, ktore nosze) Majeczko, co do nacinania krocza, mialam naciete przy porodzie z Jula i pomimo znieczulenia miejscowego zszywanie bolalo mnie okropnie (!!!). Urodzilamw nocy z soboty na niedziele, a w piatek mialam juz zdjete szwy. Zgoilo sie dosyc szybko (ok.3 tyg). Ale teraz powiem przed porodem, ze jezeli sie uda, to wole nie miec nacinanego (w praktyce i przy dobrej poloznej samego naciecie sie nie czuje). Brrrr....I tu racja...ostatnio w wiadomosciach ogladałam 6 t groszka w łonie matki...i przemiany jakie powoduje alkohol ...Aż mnie coś scisneło - jesli 0,5 i 1 % nic nie daja-moze lepiej wogóle z tego zrezygnowac? Ja nie mam z tym problemu. Nigdy nie palilam,a za alkoholem wogóle nie przepadam...I po niego nie siegam. Tak jest lepiej i dla mnie i dla maluszka. Bo dla niego 1 czy poł % na pewno jest odczuwalny...
Wiem,ze zaczełyście już inny temat...jedna z moich znajomych wie,ze bedzie miała cesarkę. Myślę,ze ja urodzę silami natury,ale martwi mnie to nacinanie krocza...Moja mama ma przez to problemy do dzis dnia... Znalazłam coś i chciałam sie z Wami podzielić-Fundacja Rodzić po Ludzku: Wiesz więc, wybierasz - decyduj o swoim porodzie. Nacięcie krocza - czy możesz tego uniknąć?
No własnie...nie chce miec tego nacięcia...czytałam na tamten stronie rodzic po ludzku-wspomnienia z porodu jednej pierworódki. Chwalila sobie bardzo porod w wodzie-i ja sie nad tym zastanawiam-wtedy wogóle nie ma mowy o nacinaniu krocza bóle nie sa az tak mocne no i taki porod tez może byc rodzinnyMajeczko, co do nacinania krocza, mialam naciete przy porodzie z Jula i pomimo znieczulenia miejscowego zszywanie bolalo mnie okropnie (!!!). Urodzilamw nocy z soboty na niedziele, a w piatek mialam juz zdjete szwy. Zgoilo sie dosyc szybko (ok.3 tyg). Ale teraz powiem przed porodem, ze jezeli sie uda, to wole nie miec nacinanego (w praktyce i przy dobrej poloznej samego naciecie sie nie czuje). Brrrr....
wiem,ze to jeszcze sporo czasu...ale lepiej dowiedziec sie takich rzeczy wcześniej i coś postanowic
Wszystko zależy od nas. Ja lubie sobei czasami wypic własnie Karmii. Bo nawet zalecane jest w czasie karmienia ze niby zwieksza laktacjehej a własnie jak jest z piwem bezalkoholowym, czy karmi- bo one jednak maja 0,5%- możemy je pić czy nie????
Nie pije nałogowo ale jak sobei raz w tyg albo raz na 2 tyg wypije nic sie maluchowi niestanie. Ja w to wierze.Kaka bedzie dobrze;-)Wydaje mi się, że nie ma oficjalnego przyzwolenia bo kobiety (co niektóre) nie umiały się ograniczyć. Skoro można wypić 1 lampkę wina to czemu nie kolejną. Dużo się słyszy o dzieciach, które przychodzą na świat pijaneTo jest chore. Ja się przyznam, ze wczoraj wypiłam winka, takie 2 kieliszki od wódki. I wierzę, że Małej to nie zaszkodziło.
Nie sądze aby miał na to wpływ 0,5 % alkoholu. A co z syropami na alkoholu z cukierkami ciastami itp????? Co innego jak mamusia ciagnie wiecznie z gwinta itp no to inna bajkaI tu racja...ostatnio w wiadomosciach ogladałam 6 t groszka w łonie matki...i przemiany jakie powoduje alkohol ...Aż mnie coś scisneło - jesli 0,5 i 1 % nic nie daja-moze lepiej wogóle z tego zrezygnowac? Ja nie mam z tym problemu. Nigdy nie palilam,a za alkoholem wogóle nie przepadam...I po niego nie siegam. Tak jest lepiej i dla mnie i dla maluszka. Bo dla niego 1 czy poł % na pewno jest odczuwalny...
Wiem,ze zaczełyście już inny temat...jedna z moich znajomych wie,ze bedzie miała cesarkę. Myślę,ze ja urodzę silami natury,ale martwi mnie to nacinanie krocza...Moja mama ma przez to problemy do dzis dnia... Znalazłam coś i chciałam sie z Wami podzielić-Fundacja Rodzić po Ludzku: Wiesz więc, wybierasz - decyduj o swoim porodzie. Nacięcie krocza - czy możesz tego uniknąć?

Fakt ze w wielu szpitalach jest to rutyna ale wole taka rutyne niz potem roz.... cała szyjke i reszte
Tearz tez zastrzege ze jak trzeba bedzie niech tnie;-)

wlasnie zamierzam ogladnac film ale jestem tak padnieta ze chyba zasne na nim