reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

hej ja juz mam dośc, dwa prania schna na słoneczku, ukrop jak nie wiem;-).
Poprzesadałam wszystkie kwiaty bo mi się koncepcja na kolor doniczek zmieniła:-). Sosik z maslaków, kasz, golonka, kalafior( zachcianka) już na kuchence, ja dla siebie odgrzeje pstrąga. Oj ale upał daje.

Widzę, że jak zwykle na najwyższych obrotach a te kulinarme cuda - palce lizać, sama tak pichcisz????

sylwia76 nie strasz mnie z tym apetytem:baffled: Ja od wczoraj jem,jem i ...jem. Dzisiaj już wciągnęłam 2 naleśniki, gołąbka, 4 kanapki, jogurt, kawałek ciasta, jabłko,nektarynke i tak się zastanawiam co na obiad...
Byłam na spacerze na bazarku, kupiłam troszkę warzywek i owoców. Potem jeszcze w mięsnym i wróciłam do domu. Trzeba o jakimś obiedzie pomyśleć, tylko nie mam pomysłu co zrobić:confused:

nic sie nie przejmuj, organizam widac tego potrzebuje a dzidzia wlasnie najbardziej przybiera na wadze. pewnie za moment ten apetyt nam minie :) a z warzywek i mięsa najszybciej zrobisz gulasz :)

ja dzis na obiad mam w planie kurczaka z patelni duszonego z ryżem ale czy mi sie uda, zobaczymy jak wystoję.

powolutku zrobisz a jak nie ,świat się nie zawali :)

Witam! Zaczęłam Was czytać po dwunastej, jak Martynka poszła na drzemkę i nie zdążyłam do końca i ona już wstała :szok: Prawie dwie godziny nadrabiałąm zaległości i nie mogę odpisać, bo muszę już kończyć :baffled: Wieczorem wejdę na pewno, to nadrobię zaległości. Miłego dnia :happy:

Kasiu, tutaj naprawde trzeba mieć niezłego speeda, by wszystkim na czas odpisać :) Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
CZARNA I MOTYLKU mnie sie tez nic nie chce :-(
MINISIA ty mnie nie strasz ze napewno przenosze bo ja juz mam stresa ze bede musiala czekac do 10 listopada a ja chce wczesniej :-(
Dziewczynki a jak to jest jak ja teraz wiem ze z ostatniego usg wyszlo ze TP na 10 listopad a wedlug mesiaczki mam na 26 pazdziernik to powiedzcie mi jak ja mam to liczyc jak juz bedzie po 26 pazdziernik mam uznac ze juz jest po terminie ? i kilka dni po udac sie do szpitala i jak co to beda mi wywolywac czy mam czekac i czekac bo ja nie wiem ????????? :-(

Ja jeszcze musze pranie powiesic bo wlansie sie wypralo i pozmywac i ogarnac mieszkanko a pozniej okolo 15 ide z mama kupic cos na obiad a pozniej to juz nic nie bede robila :-)
A jaka masz date wpisana w ksiazeczce ciążowej???? A lekarz ci powie kiedy ewentualnie zgosic sie do szpitala.:tak:

Jezu ale jestem spiaca a Laura za chiny nie chce spac normalnie nosi mnie bo oczy uciekaja a człwiek spac nie moze:-:)-:)-(

Dzieki dziewczyny za troske:-pJa wlasnie wlaczylam pranie,ogarnelam kuchnie i odpoczywam.Ta pogoda chyba tak na mnie wplywa:baffled:,chyba tez sobie drzemke zrobie,bo jeszzcze tylko obiad do przygotowania zostal:tak:

BEZA ja nie mam zabronione chodzic ale i tak sie nudze cholernie.Jedyne to cos w domu posprzatam choc na to zawsze mam lenia i do sklepu sie przejde a tak to tez nic nie robie.Musze sie wziasc za prasowanie ciuszkow :rofl2:
BEZA I CZARNA wedlug @ TP to 25 pazdziernik a wedlug tego usg pierszego to 26 czy 27 pazdziernik juz nie pamietam a w ksiazeczce mam napisane 26 pazdziernik i tak tez u giina mi tygodnie licza tak jak na suwaczku Tylko to ostatnie usg wyszlo ze pozniej ale ja sobie mysle ze jak po 26 kilka dnie nie urodze to pojde do szpitala i zobaczymy napewno nie bede czekala do 10 listopada :no:
A gina tez sie na ostatniej wizycie zapytam ze jak nie urodze to kiedy mam isc do szpitala chyba ze szybciej mi sam cos powie.
Ja mam jeszcze nadzieje ze teraz na USG uslysze same dobre wiesci ze roznica sie zmniejszyla i ze Oliwia jest juz duza heheh

Ja juz wsio posprzatalam to co mialam zrobic teraz czekam na mame i do sklepu po sporzywke .Jesli chodzi o apetyt to ja mam roznie raz sie strasznie w ciagu dnia objadam bo tak czuje a raz tak jak dzis jem normalnie i nawet malej porcji zjesc nie umiem.

Dorotka spokojnie według mnie beda brali pod uwage date 25.10. ja przy Niki miałam tak ze poszłam na ostatnia wizyte do gina w 40 tyg i wtedy dostałam skierowanie ze jak nie urodze to za za 7 dni do szpitala:-p I tak tez trafiłam i tam juz czekałam na małą;-)
natomiast z Laura dostałam skierowanie juz w 36 tyg ale było to skierowanie z zaleceniem na zastrzyk na zylaki (którego i tak nie wykonali:baffled:) Teraz podobno tez tak bedzie:-p

a ja gdzieś czytałam, dziewczyny, co do TP z usg, jakiś lekarz się wpowiadał, że tak naprawdę terminy obliczane do 12tc na usg są najbrdziej wiarygodne, bo najłatwiej wtedy stwierdzić długość życia fasolki a późniejsze nie powinny być właściwie brane pod uwagę bo dają mylne wyniki.
u mnie są na szczęscie nie ma dużej rozbierzności - 1.X i 3.X :-)

Ja już naleśniczki mam zrobione i czekam na mężusia.
W międzyczasie pranka dwa wstawiłam i się suszą.
A teraz klikam i oglądam katalog IKEA - fajne rzeczy są w nim.

Co do terminów porodu, tzna tych przewidywanych z usg to u mnie w 12tc wychodził 25.X - to się wszystko okażę.

reklama
Do góry