reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Witajcie wieczorowa pora.maly juz spi...kurcze toche za szybko ale od 17 byla jazda na calego wiec wielkiego wyboru nie mialam...juz mi leb peka:-(
jutro rano jedziemy ogladac mieszkanie do Gorzowa.wiec jesli cos z tego wyjdzie to Wam sie pochwale.
ja tam swieta lubie ale tych wszystkich ceregieli z nimi zwiazanych tez nie cierpie....zapieprza sie tydzien zeby jeden dzien wszystko zabrudzic i zjesc...troche glupie ale przynajmniej cos dobrego mozna zjesc hihi;-)
ja juz mam dosc wszystkiego.to co mlody ostatnio wydziwia przebija wszystko.na spacerze sie drze, w domu sie drze,wlasciwie ciagle sie drze tylko raz ciszej raz glosniej:eek:
do tego jeszcze mi sie cos dziwnego na glowie porobilo...odkad jest cieplo i bez czapki chodze to w miejscu gdzie mam na glowie przedzialek mam takiego jakby guza ktory swedzi i boli.nie wiem skad to ale nawet sie podrapac nie mozna.w sumie na drpanie sie to mam malo czasu wiec jeden ch....
Mamo Maksa ja bym chyba chociaz do nich zadzwonila i jazde im zrobila.co za chamstwo:wściekła/y:

reklama
Asiu moze to zęby??

U nas jest ryk jak nie ma mnie w zasiegu wzroku. Pobawi sie sama moze z 15 minut i mamamamaaaaaaa. Tylko jak wyje cos na wzór mamy jej wychodzi...a tak słodzi pół dnia i tata, tata:rofl2:

Moja też śpi. Zauważyłam że ona teraz raptem 2 razy sypia mi w ciagu dnia. Musze jakis harmonogram jej ułożyc hehehe

Natusiama - mi też smakuje ten Cebion Multi, a i Szymek chętnie go pije.,
Kaka - my dzisiaj bez kurtki byliśmy...Szymek miał tylko body z długim rękawem i ogrodniczki..no i czapkę... najpierw przykryłam go kocykiem, ale płakał i był czerwonby, więc kocyk zdjełam i zadowolony :-) Tyle, że my wciąż w gondoli...ale jutro chyba po raz pierwszy wyjdziemy w spacerówce :-)
Blond - no właśnie..sauna w tych wózkach ...
Malena - właśnie też się zastanawiałam nad czapeczką.... dzisiaj jak ją zdjełam to az włoski miał mokre.... ale może od słońca choć trochę go uchroni ...
Wesolutka - no nam tez nic nie mówił o odstawieniu D ... więc podajemy...a z tym ubieraniem, to ja tak Szymka w zimie ubierałam:szok:
Magdasf - współczuje tych chorób, ale może wreszcie nowy lekarz pomoże jak należy ... Udanego wyjazdu !!
MamoMaksa-ja też nie czuje jeszcze tych swiąt ...
Asia - mój też miał takie jazdy, ale na szczęście już jest OK
Kate - i jak rozmowa??
Dorotka - to super, że podróż udana!! ja jeszcze nie odważyłam sie jechać z Szymkiem czyms innym niż wózek czy samochód...

Dziewczyny - jeździ jeszcze któraś z Was w gondoli?? Szymek za 4 dni sończy 5 miesięcy - chyba nie jest to za wcześnie na spacerówkę?? jutro chcemy się przesiąść ...
U na upał..chodziłam w krótkim rękawku cały dzien i goraci było...jak wyszliśmy o 11:30 tak wróciliśmy o16, z pzrerwą na cyca i szczepienie w trakcie,....
Na święta do teściów jedziemy... jutro ciasto upiekę i w piątek dopołudnia ruszamy :-)

Niech ten dzień już sie kończy
Mój A wrócił z pracy i jakby nigdy nic zaczął sie przymilać. Oczywiście podziałało to na mnie jak płachta na byka i od nowa zaczęłam swoja śpiewke. To już chyba dla świętego spokoju mnie przeprosił i obiecał że bedzie lepiej. Zobaczymy jak to wyjdzie. :sorry:
Oczywiście na spacer już dzis nie poszlismy bo mały usną o 16 a wstał o 19 a ci fachowcy od siedmiu boleści wysli przed 17 więc du.pa. Jutro mam nadzieje ze jutro będzie też ładnie to sobie odbije

Asiu moze to zęby??

U nas jest ryk jak nie ma mnie w zasiegu wzroku. Pobawi sie sama moze z 15 minut i mamamamaaaaaaa. Tylko jak wyje cos na wzór mamy jej wychodzi...a tak słodzi pół dnia i tata, tata:rofl2:

Moja też śpi. Zauważyłam że ona teraz raptem 2 razy sypia mi w ciagu dnia. Musze jakis harmonogram jej ułożyc hehehe
moj tez tylko jak sie drze to wychodzi mu powiedzmy ze to jest mama:-Dale jakos tak.
a drzemkli ma ostatnio tez dwie.jedna jest 2 godziny po obudzeniu i spi kolo 1.5 godz a druga kolo 16-17 i spi godzinke.a na spacerze towiadomo.skonczylo sie dobre...buuuuu
Ania my z powrotem do glebokiego przeszlismy bo spacerowce kolko odpadlo ale wiesiu juz dzisiaj naprawil i jutro idziemy znowu malym.ostatnio spotkalam na spacerze siostre mojej niedoszlej tesciowej(C mamy) i powiedziala ze to stanowczo za wczesnie na spacerowke bo jej wnuk ma 7.5 miesiaca i dalej jest w gondoli....juz jej chcialam powiedziec zeby sie odpier.... ale sie w jezyk ugryzlam...jak dobrze ze nie mam wokol siebie takich ludzi...zrzedzaceych na kazdym kroku...

Natusiama - mi też smakuje ten Cebion Multi, a i Szymek chętnie go pije.,
Kaka - my dzisiaj bez kurtki byliśmy...Szymek miał tylko body z długim rękawem i ogrodniczki..no i czapkę... najpierw przykryłam go kocykiem, ale płakał i był czerwonby, więc kocyk zdjełam i zadowolony :-) Tyle, że my wciąż w gondoli...ale jutro chyba po raz pierwszy wyjdziemy w spacerówce :-)
Blond - no właśnie..sauna w tych wózkach ...
Malena - właśnie też się zastanawiałam nad czapeczką.... dzisiaj jak ją zdjełam to az włoski miał mokre.... ale może od słońca choć trochę go uchroni ...
Wesolutka - no nam tez nic nie mówił o odstawieniu D ... więc podajemy...a z tym ubieraniem, to ja tak Szymka w zimie ubierałam:szok:
Magdasf - współczuje tych chorób, ale może wreszcie nowy lekarz pomoże jak należy ... Udanego wyjazdu !!
MamoMaksa-ja też nie czuje jeszcze tych swiąt ...
Asia - mój też miał takie jazdy, ale na szczęście już jest OK
Kate - i jak rozmowa??
Dorotka - to super, że podróż udana!! ja jeszcze nie odważyłam sie jechać z Szymkiem czyms innym niż wózek czy samochód...

Dziewczyny - jeździ jeszcze któraś z Was w gondoli?? Szymek za 4 dni sończy 5 miesięcy - chyba nie jest to za wcześnie na spacerówkę?? jutro chcemy się przesiąść ...
U na upał..chodziłam w krótkim rękawku cały dzien i goraci było...jak wyszliśmy o 11:30 tak wróciliśmy o16, z pzrerwą na cyca i szczepienie w trakcie,....
Na święta do teściów jedziemy... jutro ciasto upiekę i w piątek dopołudnia ruszamy :-)

moj tez tylko jak sie drze to wychodzi mu powiedzmy ze to jest mama:-Dale jakos tak.
a drzemkli ma ostatnio tez dwie.jedna jest 2 godziny po obudzeniu i spi kolo 1.5 godz a druga kolo 16-17 i spi godzinke.a na spacerze towiadomo.skonczylo sie dobre...buuuuu
Ania my z powrotem do glebokiego przeszlismy bo spacerowce kolko odpadlo ale wiesiu juz dzisiaj naprawil i jutro idziemy znowu malym.ostatnio spotkalam na spacerze siostre mojej niedoszlej tesciowej(C mamy) i powiedziala ze to stanowczo za wczesnie na spacerowke bo jej wnuk ma 7.5 miesiaca i dalej jest w gondoli....juz jej chcialam powiedziec zeby sie odpier.... ale sie w jezyk ugryzlam...jak dobrze ze nie mam wokol siebie takich ludzi...zrzedzaceych na kazdym kroku...

Teraz są takie spacerówki, które mają regulowane oparcie. Hanka w gondolce juz od jakiegoś czasu jeździła na pół leżaco i tak samo jeździ w spacerówce. Jak śpi to rozkłądam jej spacerówke do pozycji lezącej.
Czy za wcześnie na gondolkę?? Hmm sama ocenisz. Moja się strasznie wierciła w gondoli i kukała z ciekawoscią na świat...teraz w spacerówce może się wszystkiemu przyjżec.
A co do ludzi. Pewnie i mniejsze dzieci jeźdża juz w spacerówkach.
Mnie dziś zaczepiła babka, ze za bardzo wyletniłam dziecko...

Asia - 7,5 miesiąca i wciąż w gondoli?? To mój 5-cio miesięczniak nie może wytrzymac w gondoli bo chciałby wszystko widzieć.... więc chyba na spacerówkę się przerzucimy jutro

No i przymomniało mi sie co zapomniałam napisac w pzednim poscie a props ludzi...
Spotkałyśmy kiedyś z mamą jej koleżankę, która też ma wmuka 8 miesięcy. Koleżanka mamy pytała co Hania je...jak jej mama odpowiedziała to chwyciła sie za głowę. Jej wnuczek dopiero teraz zaczyna jeść marchewkę...bo to ostrożnie trzeba z dziećmi - tak mi baba tłumaczyła

Hej dziewczyny. Ja się napisałam a mój M mi wszystko skasował :wściekła/y: No trudno nie będę od początku leciała po wypowiedziach a niewiele już pamiętam.

My z Kacpero zaliczyliśmy jeden spacer z wizytą u dziadków. Oczywiście za wiele nie porobiłam bo marudził mi pół dnia i nie zdążyłam wrócić na spanie do domu więc wyspał się na spacerze. No a potem to musiałam już z nim siedzieć. Teraz śpi więc ja spróbuję coś porobić.

Dobranoc dziewczynki

reklama
Do góry