reklama

Październik 2011

kasiadz a Antosia nie była chora ostatnio albo co? bo moja Hania jak chora byla to przez 2 tygodnie przybrala tylko 100gram, a teraz po chorobie przybiera około 350 gram w 2 tygodnie.

reklama
heloo
ciężki dzień miałam, padam sama nie wiem czemu. A jutro szczepienie wiec rano trzeba wstać dlatego ide za chwile do wyrka:)

mam w sobote egzamin wiec pewnie znowu mało mnie tu bedzie bo bede zakuwać.
kurcze dziewczyny ale wy gonicie ze wszystkim do przodu... ja nawet nie myśle jeszcze o spacerówce.
mleczka też podajemy 120 :)

kasiadz a Antosia nie była chora ostatnio albo co? bo moja Hania jak chora byla to przez 2 tygodnie przybrala tylko 100gram, a teraz po chorobie przybiera około 350 gram w 2 tygodnie.
nie była
kurde co jej dawać do jedzenia żeby bardziej przybrała?
jemy tak:
6 - cyc
ok 10 - kaszka na bardzo gęsto - łyżka stoi;)
ok 13 - obiad, 3/4 słoiczka zupki lub dania
ok 15.30- 2bszkopty w 60ml mleka, zagęszczone lekko kleikiem
ok 16.30 cyc
ok 18 - deserek
ok 18.30 cyc
ok 19.15 cyc
ok 20 cyc
i to tyle

Kasiadz a ile twoja wazy ,bo nie doczytalam?
Moja tez jest drobniutka,ale sie nie przejmuje bo jest aktywna i pogodna tzn ma sie dobrze.
Moja je tak
OK 6.30 120 MM
10.00 60ml wody dwie lyzki mm Plus grysik plus pol sloika owocka
11.30-12.00 mleko ok 120ml
ok 14 obiadek ziemniak plus np marchewki ze sloika dwie lyzki plus jakies miesko to tak 2/3 porcji mi zjada ,ale do tego musi popijac jaka woda ,albo soczkiem.Moze jej za geste i dlatego?
Okolo 15.30-16 znowu mleko
Ok 18 taki sloiczek z seri na dobranoc Hippa najlepiej jej wchodzi marchewka z kukurydza to jest na bazie mleka .I
I 19.30-20 mleko mm z lyzeczka kleiku ryzowego.Probowalam z grysikiem ,ale smoczki z Aventa mi zatykal i mloda dostawala szalu.
No i w nocy raz sie budzi na flache tak ok 2 .Robie 150 ale zadko sie zdarza ze wypija cala.

Czasami w miedzyczasie daje siateczlke z bananem ,albo gotowana marchewka ,czasami ciasteczko,ale zauwazylam ze przy tym sie wkurza bo to slodkie a jje za powoli rozmieka :baffled:
Ja w weekend dalam jej gotowane zoltko -to wpuierdzielala az jej sie uszy trzesly,probowla ju bitej smietany i muffinsa:)))))Narazie nie ma alergi na nic ,takze chyba spoko:)
Robilam zupe brokulowa i do zmiksowanej dodalam lyzke ricotty -to taki twarozek to bardzo jej smakowalo.

kasiadz a karmisz w nocy? Mój młody je tyle co Twoja tyle, że na obiad to zje cały słoiczek, deserku tez cały słoiczek i na kolację 150 ml kaszki na gęsto, a reszte to cyc i przybiera prawidłowo, tyle że w nocy wstaje 4 razy na cycka i ssie dość dużo. Kurcze ale dzieciaczki teraz chyba powinny troche mniej przybierac na wadze wiec mzoe nie powinno Cie to martwić?

Tak wogole to sie witam porannie:) Do piątku jeszcze dwa dni (sondowanie), a ja juz sram w gacie ehhh:-(
Szymek po mięsku robi mi królicze kupy to normalne??? Eh zwariuje ciagle się o coś martwie: nie ma kupy, jest kupa, za mało zjadł, za dużo zjadł, nie chce jesć, nie chce pic... :angry: Kurnia nie chce wyjsc na nadopiekuńczą matkę, mąż już krzyczy zebym dupy wołowej z syna nie robiła:-(No ale coz mam poradzic jak ja sie wszystkim przejmuje ehh

Ati mi też często się zdjęcia obracają a krzesełko fajne.
Ania, życzę zdrówka dla Oleńki... oby zastrzyki pomogły i ty też się trzymaj :tak:
Justyś, ja po prostu dałam do zabawy a że Oliwier wszystko o buzi pcha to aby mu nakierowałam ustnik w buzię i zaczaił.

i ja się witam rano. pogoda się już zepsuła...
wczoraj na noc dałam małemu kaszkę mleczną z biszkoptami, zjadł ze smakiem, ale wraz budził się w nocy...

Witam Was dziewoje :)
Mój syn obudził mnie wkładając palec do oka o 6tej :wściekła/y: Masakra, ale ja sie odwrociłam tyłkiem i chciałam spać dalej to zaczął mnie ciągać za kłaki :wściekła/y: Tuliłam , śpiewałam , głaskałam i tak doczekałam 7mej , wstaliśmy i przetrzymałam go za to do 10tej ze spaniem już ledwo patrzał na gały :-)

U Nas dzień przełomowy tzn poranek, położyłam małego na macie robie sobie śniadanie odwracam się a on na brzuchu i zaciesza :-):-):-)Ale się ucieszyłam , i tak co chwila się przewraca ale odwrotnie jeszcze nie potrafi bidaczek. Później posadziłam go na leżaczku i dałam soczku w niekapku i zaciągnął :-):-):-) lalalllaaaaallala :-)

A takie pytanko mam jak się wprowadza mleko następne- do mam MM ????
Karolcia- Skoczek fisher price 2011 Nasza Oliwka - YouTube ( skoczek)

Ostatnia edycja:
kasiadz a karmisz w nocy? Mój młody je tyle co Twoja tyle, że na obiad to zje cały słoiczek, deserku tez cały słoiczek i na kolację 150 ml kaszki na gęsto, a reszte to cyc i przybiera prawidłowo, tyle że w nocy wstaje 4 razy na cycka i ssie dość dużo. Kurcze ale dzieciaczki teraz chyba powinny troche mniej przybierac na wadze wiec mzoe nie powinno Cie to martwić?

Tak wogole to sie witam porannie:) Do piątku jeszcze dwa dni (sondowanie), a ja juz sram w gacie ehhh:-(
Szymek po mięsku robi mi królicze kupy to normalne??? Eh zwariuje ciagle się o coś martwie: nie ma kupy, jest kupa, za mało zjadł, za dużo zjadł, nie chce jesć, nie chce pic... :angry: Kurnia nie chce wyjsc na nadopiekuńczą matkę, mąż już krzyczy zebym dupy wołowej z syna nie robiła:-(No ale coz mam poradzic jak ja sie wszystkim przejmuje ehh
w nocy karmie o 20, potem o 3-4 i o 6

reklama
Wita sie i ja z rana :-) Ktora to martwi sie o wage dzidzi? Na ostatniej wizycie u dermatologa doktorka mowila mi ze jej cora wazy 8 kg w 9-tym miesiacu i ona sie nie martwi, bo dziecko zdrowe i nie choruje ;-) Zew najwyrazniej taka jej budowa, ze trza dziecku dac rozwijac sie swoim rytmem, najwyrazniej ma dobra przemiane materii :-D Jak zjada mlenio i sie najada to powinno byc ok, zreszta w tym wieku przybieranie na wadze zwalnia. Moja wazy 6700 i sie nie martwie :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry