reklama

Październik 2011

mamuska ciesze sie ze dzis juz troszke lepiej, oby tak dalej.

Ciekawi mnie, czy takie sery plesniowe jak sie mocno podgrzeje (chodzi mi o sos) to mozna jesc? Sama wlasnie nie wiem.
Kurcze znowu mialam troche zarozowiony sluz jak bylam w kibelku. Troche mnie to martwi, chociaz biore dupka i leze raczej. Mam nadzieje ze sie w koncu to unormuje...

bozena mysle ze to chodzi o surowe jajka

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny ja też się wliczam w październik, termin 30.10 :-)

Zrobiłam drugi test ciążowy, 5 dni po pierwszym. Na poniedziałkowych teście, krecha jest odrobinę bledsza od kontrolnej. Za to na dzisiejszej, druga krecha jest tak ciemna, ciemniejsza zdecydowanie od kontrolnej. Także bardzo mnie ten wynik zaskoczył :-)

Mnie sie zapytala lekarka czy sie zdrowo odzywiam,tak owszem cukier cukier i jeszcze raz cukier!!!!!!To sie zaczela smiac i stwierdzila ze skoro nie mam nadwagi to narazie jeszcze moge,organizm wola o to o co potrzebuje.ja pare minut przed porodem wolalam o batona i polozna pozwolila stwierdzila ze skoro mam taka potrzebe cukru to organizm o to wola!!To byl snikers od tamtej pory nigdy wiecej nie mialam na niego smaka.

Dzięki Bożena.

Jeszcze oficjalnie ciąża nie jest potwierdzona, ale minął mi termin spodziewanej @, gdzie dosyć mocno się bałam bo w poprzednim cyklu również zaszłam ale była biochemiczna, a na dodatek moja niedoczynność tarczycy. Także myślę, że wszystko w porządku.
Trochę zdziwiła mnie dzisiejsza druga kreska na teście taka ciemna i mocna.
Do gieni idę dopiero w piątek, bo myślę, że nie ma czasu się spieszyć, a we wtorek może trzasnę betę :-)

Hej.

Karolina plan doskonały...:-):-)

Widzę temat jedzenia cały czas na tapecie - ja ostatnio dobrałam się do gołąbka (uwielbiam), ale jak go przekroiłam i wydostał się zapach mięsa, to zaraz M odstąpiłam...:-)Poprosze o przepis na odpowiednim watku

U mnie królują węglowodany - mięsu mówię stanowcze NIE - dlatego w piekarniku babka zmiemniaczna siedzi, do tego twarożek ze szczypiorkiem:-):-)
porosze o przepis

Słyszałam że jajka mogą zawierać Salmonelle i należy ich raczej unikać...stąd to pytanie... ja uwielbiam sery ale mój gdzieś wyczytał że też na nie trzeba uważać:no:
surowych nie wolno, wiec zaden kogel-mogel czy kremy na surowych jajach
gotowane, smazone jak najbardziej
tak samo biale i zolte sery, poza plesniowymi
jaja warto myc przed uzyciem

Zrobiłam drugi test ciążowy, 5 dni po pierwszym. Na poniedziałkowych teście, krecha jest odrobinę bledsza od kontrolnej. Za to na dzisiejszej, druga krecha jest tak ciemna, ciemniejsza zdecydowanie od kontrolnej. Także bardzo mnie ten wynik zaskoczył :-)
gratuluje

mamusia dobrze ze jest juz lepiej, popijaj sobie ta cole jak pomaga

ja dzisiaj juz po 2-godzinnej kimie z synkiem, normalnie jak snieta jestem

Dziewczyny macie wstręt do mięsa teraz?
Bo ja mam na odwrót, mam ochotę na mięso i to bardzo często, najlepiej takie czerwone, krwiste i żyłkowate :O

Słyszałam że jajka mogą zawierać Salmonelle i należy ich raczej unikać...stąd to pytanie... ja uwielbiam sery ale mój gdzieś wyczytał że też na nie trzeba uważać:no:

a masz zamiar jesc surowe ?? bo jak to to rzeczywiscie unikaj , ale normalne gotowane , samzone czy jakie tam mozesz jesc !!
sery to samo , sa zdrowe i nawet trzeba jesc ;)
takze bez paniki prosze , bo niedlugo nie bedziesz nic jadla i pila , bo tak naprawde mozna na necie znalezc info , ze wszystko jest bee lacznie z mlekiem

witaj ;) i gartulacje !!

Dziewczyny macie wstręt do mięsa teraz?
Bo ja mam na odwrót, mam ochotę na mięso i to bardzo często, najlepiej takie czerwone, krwiste i żyłkowate :O

jezu jaki opis , dobrze , ze mam kibelek blisko hehe
nie nie jem nawet wedlin nie moge :( jedyne co to w hamburgerach miesko jakos mi wchodzi ...a doda , ze ja normalnie to miesozerca jestem i kocham steki krwiste do tego ;)
ale jak widac zmienilo sie to jak narazie ....

co do serow jeszcze to w Polsce wiekszosc serow nawet pelsniowych ( pseudo ) jest zrobionych z mleka pasteryzowanego , czyli mozecie je spokojnie jesc :)
jedne co to nie mozna z mleka niepaster. , bo mozna zlapac listerie np.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry