reklama

Październik 2011

reklama
Anulka trzeba uwazac zeby maluchy nie poczuly sie odtracone przez matke, one sa malusie i nie rozumieja tak jak np. 5-latki
jezeli zacznie sie faza zazdrosci i zwracania na siebie uwagi to warto zrobic dzien starszaka, tego dnia poswiecac dziecku max uwagi, isc z nim do kina czy na plac zabaw i tylko z nim sie bawic, tak mowi moja kolezanka przedszkolanka
dlatego nie bede walczyc o karmienie piersia jezeli bedzie mi to zajmowac za duzo czasu
no i ojca trzeba wlaczyc w opieke nad dziecmi
ja przestalam sie martwic bo co mi to da, czas pokaze jak bedzie, na pewno popelnie 1000 bledow ale chyba tak to jest w rodzinie

U mnie byla mala roznica i Giulek nie mial agresora ,ale np pozniej powychodzily problemy akceptuje tylko mnie ,nie chce nawet spac u kolegi ,mial problemy z mowa itp.
Ale kazde dziecko jest inne i napewno wszytko sie dobrze ulozy.
Ten pomysl z dniem starszaka jest super ,szkoda ze mi wtedy nikt tego nie podpowiedzial.

Właśnie wróciłam od midwife. Wszystkie wyniki w normie. Uffff bo już się martwiłam - naczytałam się tu o tych wszystkich infekcjach i już schize miałam że mnie też coś dolega.
I serduszko dała mi posłuchać...najpiękniejszy dźwięk.
Ze względu na to że córa się za lekka urodziła, będę miała 3 USG i prawdopodobnie jeszcze spotkanie z ginekologiem . Super! Pełna opieka jak nie w Anglii :-)
Zastrzyk enegii dostałam. Teraz tylko czekam z niecierpliwością na USG za 3 tygodnie.

hej :)
witam sie i ja po Swiatecznie ;))

Hej kobitki, pogoda nie za fajna az sie wstawac nie chce, maz zawiozl mocz do badania teraz bede czekac do 14, a potem cos postanowie.... poki co poleze w lóżku i poobzeram sie bo cos apetyt z rana straszny...

no to trzymam &&&&&&&&&&&&& za dobre wyniki badan :)))

Właśnie wróciłam od midwife. Wszystkie wyniki w normie. Uffff bo już się martwiłam - naczytałam się tu o tych wszystkich infekcjach i już schize miałam że mnie też coś dolega.
I serduszko dała mi posłuchać...najpiękniejszy dźwięk.
Ze względu na to że córa się za lekka urodziła, będę miała 3 USG i prawdopodobnie jeszcze spotkanie z ginekologiem . Super! Pełna opieka jak nie w Anglii :-)
Zastrzyk enegii dostałam. Teraz tylko czekam z niecierpliwością na USG za 3 tygodnie.

super , ze jest ok !!!
ciesze sie bardzo , wiem jak to jest tez tak mam , ze po pozytywnej wizycie u gina , az gory moge przenosic :)))

dziewczyny mi jakos brzuszek nie rosnie , a rano to nawet maleje , ze w zyciu bym nie powiedziala , ze ja w ciazy jestem !!
jak to bylo u was w pierwszej ciazy ?? albo jest teraz do tych co sa pierwszy raz ?? tez tak macie ??
juz sie kurka stresuje :/ wiem glupia jestm , ale jakos nie moge sobie wyobrazic , ze tam dziecinka siedzi i ma miejsce jeszce jakies ...

Asionek nie stresuj sie ja w 20 tyg mialam malutki przy Juli a i teraz nie jest jakis duzy... nie kombinuj dziewczyno, maly brzuszek to duzo plusow, wspomnisz moje slowa w koncowce ciazy i po porodzie;-)

Asionek masz jeszcze czas! Wiem że przy drugiej ciąży brzuszek jest szybciej widoczny (ale nie wiem dlaczego tak się dzieje). Mi w pierwszej zaczął rosnąć w 5 miesiącu. Wybuliło mnie potem w 7 z dnia na dzień. Nie masz się czym martwić jak poza tym wszystko ok.

Asionek nie stresuj sie ja w 20 tyg mialam malutki przy Juli a i teraz nie jest jakis duzy... nie kombinuj dziewczyno, maly brzuszek to duzo plusow, wspomnisz moje slowa w koncowce ciazy i po porodzie;-)

Asionek masz jeszcze czas! Wiem że przy drugiej ciąży brzuszek jest szybciej widoczny (ale nie wiem dlaczego tak się dzieje). Mi w pierwszej zaczął rosnąć w 5 miesiącu. Wybuliło mnie potem w 7 z dnia na dzień. Nie masz się czym martwić jak poza tym wszystko ok.

dzieki dziewczyny !!!
chyba sie nakrecilam za bardzo patrzac na wasze fotki :) wiem , ze przy 2 ciazy jest innaczej , ale i tak jakis stres mnie zlapal :/
w kazdym razie dzieki za pocieche i dobrze wiedziec , ze tez tak mialyscie :))

Witampo świetach. Jestem objedzona orzechowcem i mazurkiem orzechowym :) i w ogóle zjadłabym wszystko co ma orzecha w sobie.

Anulka
też się obawiam zazdrości i tego , że nowa dzidzia będzie troszkę traktowana jak lalka przez starszą. Myślę i mam nadzieję, że jakoś damy sobie radę. Właśnie zastanawiam się czy nie posłać małej do żłobka albo jakiegoś klubu dziecięcego tak na 2h max w ciągu dnia, żeby się z dziećmi zaznajomiła bo placu zabaw u nas nietety brak :no: a mała jak widzi inne dziecko to od razu do niego leci. Poza tym wydaje mi się, że zazdrość to będzie bardziej o tatusia bo ostatnio tatuś jest najlepszy i najukochaańszy. Mama nie jest taka fajna bo nie może nosić na rękach i robić samolotu.

Asionek ciesz się, że masz mały brzuszek. Pewnie masz mocne mięśnie. Przy drugiej ciąży widać bardziej dlatego, że mięśnie są rozciągnięte i nie mają siły utrzymać brzuszka w środku. Może dzięki temu łatwiej wrócisz do formy po ciąży.

Mamuśka gratuluję :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry