reklama

Październik 2012

reklama
Witam i ja (prawie) z rana:-D
Dziś o dziwo prawie całą noc udało się spokojnie przespać, tylko chyba dwa razy na siusiu a tak to spanie do 10:-D
Majuska witaj:biggrin2:
Oluska udanego wypoczynku:biggrin2:
anja super, że zajęcia w szkole rodzenia się udały:-)
Karola super, że już troszkę lepiej, mam nadzieję, że do jutra zapomnisz już o chorobie:biggrin2:
Majeczka tym brakiem ruchów się nie przejmuj - jeszcze jest czas. Tak jak dziewczyny mówią możesz je poczuć nawet w 22 tyg. dopiero - u mnie prawie właśnie tak było:biggrin2:
A co do umiejscowienia tych ruchów to ja je czuję właściwie prawie wyłącznie na górze brzucha, najczęściej w okolicy pępka, w dole brzucha naprawdę rzadko. Nie są one póki co bolesne, tylko jak się zdarzy któremuś kopnięcie w dno macicy to jest takie nieprzyjemne uczucie. A o uciskaniu na pęcherz i wycieczkach do łazienki mogę książkę napisać:-D
Kurczę, ale wy macie na mnie zły wpływ:confused2: Cały dzień siedzę z wami na forum, nie mogę się od kompa oderwać, a robota w domu leży odłogiem... Kurczę normalnie aż mój małż wczoraj wziął się za sprzątanie kuchni i łazienki - wstyd mi:zawstydzona/y: Muszę mu za to dziś jakiś dobry obiadek zrobić, tylko pomysłu na razie brak:confused:

U mnie tak samo, jak siedzę w domu to tylko co chwila zaglądam na forum :-)

Karola, mnie też coś niestety łapie, ale znowu chyba wszyscy mnie pozarażali, Oluś przy tej ospie lekko podziębiony, mój tata i teściowa chrypa na całego to i na mnie chyba przeszło, ale mam nadzieję, że szybko się podratuję.

A co do kulinariów to ja zamierzam dzisiaj robić kluski leniwe :-) właśnie dzwoniłam do babci, ona ma zawsze niezawodne przepisy :-) tylko sera białego muszę dokupić. A tak poza tym to niedługo moja siostra wpadnie do nas to poplotkujemy sobie.

U mnie tak samo, jak siedzę w domu to tylko co chwila zaglądam na forum :-)

Karola, mnie też coś niestety łapie, ale znowu chyba wszyscy mnie pozarażali, Oluś przy tej ospie lekko podziębiony, mój tata i teściowa chrypa na całego to i na mnie chyba przeszło, ale mam nadzieję, że szybko się podratuję.

A co do kulinariów to ja zamierzam dzisiaj robić kluski leniwe :-) właśnie dzwoniłam do babci, ona ma zawsze niezawodne przepisy :-) tylko sera białego muszę dokupić. A tak poza tym to niedługo moja siostra wpadnie do nas to poplotkujemy sobie.
Dzięki dziewczyny:-) mam nadzieję że do jutra przejdzie....
A ty Mimi zrób sobie herbatkę i pod kocyk :tak:widzę że mamy podobną rodzinkę --> u mnie szwagier zaraził mojego M. a on z kolei mnie...dobrze że temperatury wysokiej nie mam:tak:
A jeśli chodzi o ruchy to te mocniejsze też czuję nisko a takie lżejsze to koło pępka (myślę że to rączkami) bo młody też siedzi sobie wygodnie na pęcherzu:-D

myśle ze idealnie pasuje do wątku prawie że kulinarnego :-D
576588_330139497066298_550180225_n.jpg

Dziewczyny witam
Ale już dajecie z samego rańca :-)

Witam nowe mamy :-)

Co do ruchów to ja poczułam pierwszego kopniaczka pod koniec 16 tyg a ponoć nawet do 24 tygodnia mozna nic nie czuć także się prosze mi tu nie zamartwiać :tak:

Karola szybkiego powrotu do formy ;-)

Oluska udanego wypoczynku :-)

A ja dziś jem hot dogi na obiad wpraszam się do siostry :-D

W ogóle to mam lenia dziś coś mnie drzemka łapie :no:

I mam zgagę!!! od paru dni meczy mnie to cholerstwo nigdy nie wiedziałam co to zgaga teraz wiem i nie chcę :no: ponoć dobre są migdały ale ja nic nie mam :-(

witam i ja,

wy już do obiadu się szykujecie a ja ledwo co śniadanie skończyłam, dziś zwlokłam się z łóżka dopiero o 10.30, bo późno się położyłam i jakoś ciągle się budziłam, dopiero koło 8 jak zasnęłam to już ciągiem spałam

co do ruchów to ja czuję je też raczej nisko, czasem tak z 5cm nad pępkiem ale takie delikatnie, a te na dole to takie konkretne i to raz z prawej później z lewej strony, tylko że mój maluch jest ułożony główką w dół, więc to raczej rączkami daje takie mocne uderzenia - hmm bokserem będzie czy co?:szok::-D

a jeśli chodzi o obiadek to chyba kalafior w bułeczce będzie, tylko jeszcze do sklepu trzeba się najpierw wybrać:confused2:

reklama
Wpadam na chwilkę się przywitać :tak:
Z rana już wysprzątałam i pozostało tylko coś na obiad wymyślić :confused: Ale nie mam żadnego pomysłu...
Co do ruchów to ja czułam już 15 tc, a M poczuł pierwszy raz koło 17-18 tc. Teraz sto są już porządne kopniaki po całym brzuchu. Więc córcia nie ma jakiejś ulubionej pozycji. A częściej od kopniaków widać jak się przewraca i skacze, robi jakieś fikołki w brzuchu bo cały aż faluje i się rozciąga na wszystkie możliwe strony.
A najbardziej lubi mnie kopać jak się położę na boku, to wtedy kopie nóżkami w jeden bok i czymś w drugi( może rączkami), no i to akurat nie zawsze jest przyjemne jak mi tak przykopie w nocy że aż podskoczę :-D

Oluska udanego wypoczynku!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry