reklama

Październik 2012

Witam nowe mamusie..
Ja już kawusię wciągam.. zapraszam...
potem mam ambitny plan zrobić kapustę tą co wczoraj i polecieć na targ po truskaweczki bo ciacho się mnie marzy.. do kawusi.

anja fajnie że będziecie praktykować ubieranie maluszków i przewijanie.
Po porodzie zobaczysz że przyjdzie "sama" umiejętność obchodzenia się z dzieckiem. Niektóre informacje mogą być rzeczywiście przydatne.

Oglądając TVNStyle gdzie fizjoterapeuta Zawitkowski występuje pokazał jak prawidłowo przewijać dziecko obracając na boczki, absolutnie nie wolno podnosić za nóżki do góry.
Jeżeli się innych ciekawych rzeczy dowiesz oczywiście nam je sprzedasz za ciacho co?:happy2:

reklama
dziekuje dziewczynki za słowa otuchy, juz mi lepiej, bo rano to juz z nerwow łzy w oczach miałam:zawstydzona/y: zastanawiam sie czy nie ma na to wpływu moj tryb pracy (siedzący, przy kompie) mimo ze juz ostatnimi dniami opieram sie na fotelu i pracuje w pozycji półleżącej, bo ciezko mi sie siedzi przez powiekszony i podniesiony brzuszek ;-)

Mina
to przekupstwo, ale czego sie dla ciacha nie robi:-D widzialam na targach w KRK przewijanie - nie podnosi sie za nóżki rzeczywiście, tylko bardzo delikatnie ale zdecydowanie łapie sie za pupe od strony bioderka i nózki (całą dłonią, by ruch był pewny) i przetacza sie na boczek nie podnosząc - zasłużyłam na ciacho? :-):-)

witam i dziękuje za miłe przyjęcie do waszego grona;-)
ja po kolejnej nieprzespanej nocy mały budził się co około półgodziny:-(jestem mega zmeczona chociaż m i tak częściej wstawał by go zalulać.
Majeczka ja też z synkiem niemogłam doczekac się ruchów i tak dobrze po 20 tygodniu poczułam a więc myśle że niedługo też poczujesz:tak:
musze uspić małego bo syrena się włączyła;-)

Majeczka zasłużyłaś na ciacho.. więc muszę zebrać 4 litery i w końcu iść na targ..
a jeszcze wczoraj śrubka z noska od okularów mi wypadłą więc do optyka muszę też zawinąć..
dobra zbieram się bo mnie sobota zastanie..:-D

Śmiesznie mi od rana, co pokazują lemury w TVN (przy okazji pogody) mój syn zaczyna dokazywać. I za chwilę cisza;-)
On chyba coś podsłuchał, że oprócz imienia Mikołaj jest też Julian "na tapecie", ale mąż nie jest do końca przekonany i póki co do brzucha mówimy Mikołaj.

Dziś z okazji tematu ruchów maluszka o jedzeniu nic nie będzie?? Nawet Sonkaa nic??!:shocked2:
edit: Tak długo pisałam posta, że Mina zdążyła o jedzeniu na pisać :-D

Ostatnia edycja:
czadowo Mina to jakie ciacho dostanę? :-D
Anja - tez sie doczekac nie moge popraktykowania w szkole rodzenia, doswiadczenie z dziećmi mam zerowe
oluska bawcie sie dobrze i wypoczywajcie, pogoda ma być upalna, wiec nad morzem jak znalazł
oki wracam do pracy, bo nic konkretnego jeszcze nie zrobiłam :confused:

bardzo tu kulinarnie:-) ja jeszcze konkretnego śniadanka nie zjadłam ale nie mam nic ciekawego to nie róbcie smaków :cool2:bo ja uziemiona i od męża uzalezniona a on wraca dopiero po 18stej
ja nie chodziłam do szkoły rodzenia chociaż nie ukrywam że marzyłam o tym,synka urodziłam przez cc a jak mi go dali to sama byłam w szoku że nie sprawia mi żadnych trudności zajmownie się nim przewijanie itp. i rzeczywiście nie ciągnąć za nuszki tylko delikatnie obracać jest wskazane.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam nowe mamusie..
Ja już kawusię wciągam.. zapraszam...
potem mam ambitny plan zrobić kapustę tą co wczoraj i polecieć na targ po truskaweczki bo ciacho się mnie marzy.. do kawusi.

anja fajnie że będziecie praktykować ubieranie maluszków i przewijanie.
Po porodzie zobaczysz że przyjdzie "sama" umiejętność obchodzenia się z dzieckiem. Niektóre informacje mogą być rzeczywiście przydatne.

Oglądając TVNStyle gdzie fizjoterapeuta Zawitkowski występuje pokazał jak prawidłowo przewijać dziecko obracając na boczki, absolutnie nie wolno podnosić za nóżki do góry.
Jeżeli się innych ciekawych rzeczy dowiesz oczywiście nam je sprzedasz za ciacho co?:happy2:

Kurcze ja bym tez zrobiła ciasto poszła po truskawki i w końcu ogarneła ta moją chałpinę:tak:no ale cóż jak siły, ochoty i zaparcia brak:no:
Ja dzisiaj postaram się dokończyć moje dzieło w pokoju u malucha ciekawe czy mi sie uda bo po takim staniu kręgosłup strasznie wysiada.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry